גודשש

גודשש

אשמח לעזרה דחופה ילדתי 2 בנים מהממים בשבוע 33.3 כרגע הם עוד יומיים שבוע 36 אוכלים מצויין מבקבוק .
אני מצליחה לשאוב הרבה תודה לאל ועד עכשיו הצלחתי כמו שצריך אבל נוצר לי גודש ממש כמו אבנים גדולות בצד ימין..צד שמאל הוציא עד עכשיו כרגיל ללא גודש אבל התחיל להפחית את הכמות כנראה בגלל צד ימין..
ניסתי מים חמים במקלחת,קומפרסים קרים ישירות על השד כרוב ומה לא..
מה עוד ניתן לעשות?אני ממש לא רוצה להפסיק אני אפילו אוהבת את זה חחח
אשמח לעזרה תודהה:)

עזרה

הי , ברוכה הבאה אלינו מזל טוב!!
האם את גם מניקה או רק שואבת? כל הכבוד על השאיבה הממושכת.
לגבי שד ימין, האם את מצליחה לשאוב ממנו חלב, האם יוצא משהו? האם כל השד גדוש וקשה או שיש נקודה מסויימת כמו גוש במקום מוגדר?
בדגול - אם כל השד גדוש מאוד וקשה, קודם כל = אל תשימי כרוב, שכבי על הגב כמה דקות ושימי קומפרס קר על השד, ותנסי לעשות עיסוי כדי שיתחיל לצאת החלב,
אם את לא מניקה ורק שואבת, אז אחרי העיסוי והקירור, תשאבי ותוך כדי שאיבה תעסי את השד ותנסי "להעביר" את כל החלב" לכיוון הפטמה.
אם את גם מניקה, אז תני להם לינוק כמה שיותר מהצד הבעייתי.
אם מדובר בסתימה, שזה אומר יש של גוש קשה במקום מסויים וכל שאר השד רק, אז במקרה זה, צריך קומפרס חם על המקום עצמו.
מחכה לתשובתך המהירה!!

תודה על התשובות!!

אז ככה
אני רק שואבת כעקרון..היום ניסיתי להניק את הראשון אבל האמת שנתתי לו את הצד השמאלי שממנו יוצא מצויין..
מחר אני אנסה לתת את הצד הבעייתי למרות שהפטמה שלי שקועה וגם עם פטמת סיליקון לא הולך ככ..
בכל אופן בצד הימני ממש בצד מתחת לבית השחי יש כמו אבן בגודל חצץ שלא מתפרק כבר כמה ימים..וגם בכל איזור הפטמה הכל נורא נורא קשה..
צריכה לציין שיש לי שתלי סליקון לא יודעת אם זה קשור אבל בשמאלי הכל יוצא חלק ובימני ממש לא..
מבחינת כמויות בכל שאיבה בצד שמאל יוצא מצויין בסביבות ה100 אפילו 120 ובימני הכי הרבה שיוצא לי זה אולי 40..
הבדל משמעותי :/
זה ישתחרר מתישהו? ככ יכאב לי להפסיק לתת להם את החלב שלי
תודה לך על העזרה!!!

בקשר לצד ימין

אני מציעה שבשלב הזה תנסי לשחרר את הסתימה באמצעות עיסוי לכיוון הפטמה, וקומפרסים חמים - לזמן קצר (7-10 דק מקסימום), מקלחת חמימה + עיסוי של הגוש.
אם את מרגישה התחלה של חום או תחושת שפעת, כדאי שתלכי לרופא.
לגבי אזור הפטמה, קשה לי לדעת מרחוק, אני באמת חושבת שכדאי שיועצת הנקה/מדריכת הנקה תראה במה מדובר.
תשאבי מצד ימין לאחר שאת עושה עיסוי וחימום, ותנסי גם לעסותא המקום תוך כדי שאיבה.
לגבי שתלי הסיליקון, מצב האספקה יכול להיות קשור גם לסוג הניתוח שעברת בשד.
.
פטמה שקועה יכולה להסתדר על ידי עזרה בהצמדות נכונה של התינוק.
יש לך כמויות טובות בצד שמניב יותר וחבל לוותר.

לדעתי כדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי של יועצת או מדריכת הנקה כדי שתנסה לתת לך תכנית עבודה איך להמשיך. אם את זקוקה להמלצות, פני אליי.

למעלה