גודש בגיל עשרה חודשים! הצילו!!

גודש בגיל עשרה חודשים! הצילו!!

מדהים, מה שלא היה בהתחלה יותר מדי כי היו לי שני תינוקות יונקים, קורה עכשיו.
נהיה לי גודש בשד הימני.
מה לעשות?
זה מלווה בחום ובהרגשה של שפעת. זה בהכרח דלקת? ועם כן, זה בהכרח אנטיביוטיקה?
רק מחר יכולה לראות רופאה...

ועוד שאלה, אם כבר.
הבת שלי יונקת הרבה יותר מהבן שאוכל מלא מלא אוכל אמיתי (לא משנה שהוא מוציא הכל בקקי והוא נשאר רזרוזון... אבל הוא אוכל!)
אני מתלבטת איך לסדר עכשיו את הצדדים בהנקה. עד עכשיו כשינקו פחות או יותר אותו דבר החלפתי צדדים שלוש פעמים ביום ככה שתהיה רוטציה כדי שיווצר חלב באותה מידה בשני הצדדים. אבל עכשיו אני תוהה מה לעשות עם זה. אני רוצה שיהיה עדיין מאוזן בשנתי הצדדים. יש לכן עצות?
תודה...

כמה תשובות

לגבי תחושת הדלקת בשד - באתר הזה למדתי על שיטה של קומפרסים עם וודקה. לא היתה לי וודקה אז גמרתי את מאגר העארק שאנחנ ותמיד שומרים לביקורים של אבא שלי... לקחתי פדים של יומיום ושפכתי עליהן עארק ישר מהמקפיא והנחתי על השד הכואב החלפתי כל כמה זמן ובסופו של דבר עבר בלי רופאים (תנסי לעשות חיפוש כאן בפורום על קומפרסים וגודש )

לגבי השאלה השניה, אני מתישהו הפסקתי לגמרי להתעסק עם הצדדים ונתתי לגמרי לפי התחושה שלי. אם מרגיש לך שהבת מרוקנת יותר, אז תני לה את הצד שיותר מלא ובגדול תנסי לשים לב שהדברים מתאזנים.

תרגישי טוב ()סליחה על הקצרנות...)

בכל זאת אמקד קצת את השאלה

הגודש הוא מקומי באזור די גבוהה בשד הימני.
אני מרגישה ממש גוש שם.
כאילו השד כבר התרוקן בינתיים בהנקות אבל נשאר שם הגוש.
יש קצת אדמומיות.
מהרפרוף בנושא הקומפרסים מצאתי שמדברים על הקלה בכאב. אני מחפשת משהו שיפרק את הגודש!!!
תודה רבה...

מנסה לענות

לפעמים באמת נוצר מין גוש כזה וכשהיה לי כזה בעבר הרחוק, אני זוכרת שחברה שהיא יועצת הנקה המליצה לי להכין גיגית עם מיםלהעביר את השד בתוך הגיגית ולנסות ממש ללחוץ על הגוש כמו כשמנסים לפוצץ חצ'קון ולפעמים ממש אפשר לראות חלב חמוץ (שנתקע בצינורית ואולי אפילו קיבץ סביבו ולתוכו חיידקים) שמשתחרר מהפטמה והגוש נעלם. אני לא יודעת אם אני ממש מדייקת בפרטים, את יכול הלנסות ואם לא לבקש ייעוץ יותר מקצועי !

גודש

הי מחפשת

סליחה שלא כתבתי קודם לכן.

לפני שאאריך סתם במילים- איך את מרגישה ?
האם הגודש עבר ?
מה עשית ?

תודה הדר!

אני מרגישה נהדר ב"ה.
מה שעשיתי:
שקית של מים חמים כשלא יכולתי להתקלח,
מקלחות חמות
כרוב
ובעיקר עיסויים כל הזמן ובעיקר תו"כ הנקה.
השתדלתי להניק בכל מני תנוחות שהחלב יצא מכל האזורים.
וכמובן - אקמול. כדי להמשיך לתפקד למרות ההרגשה הפיזית והחום הקל שהתלווה לגודש.

עכשיו תדירות ההנקה עלתה שוב כי פסח והקטנים אוכלים פחות ויונקים יותר (כי קוואקר למשל זה חמץ, והם אוכלים כל יום דייסת קוואקר....). מקווה שלא יהיה לי שוב גודש אחרי פסח....

גודש

יופי!

שמחה לשמוע.

שימי לב אחרי החג - שאם תדירות ההנקות יורדת - אז ברגע שאת מרגישה מלאות - עוד לפני שלב הגודש - תניקי או תשאבי עד להקלה.
זאת - כדי שלא תגיעי לגודש ותורידי את ההיצע בהדרגה בהתאם לירידה בביקוש.

חג שמח יקירה

למעלה