גודש בשד
הי מיכל,
מזל טוב
ביום השלישי, רביעי לאחר לידה יש מעבר של קולסטרום לחלב, המעבר מלווה בתחושת מלאות של השד. אם המלאות אינה מקבלת מענה ע"י הנקה או שאיבה אכן המצב יכול להחמיר ולהגיע לגודש.
את מתארת מצב שבו את מתקשה לחבר את התינוק לשד ולכן השד לא עובר תהליך ריקון והגודש מחמיר.
אם את מעוניינת בהמשך הנקה הפתרון היחיד עבורך בשלב זה הוא להמשיך שאיבות. אין צפייה כרגע שבקבוקים יתמלאו חלב ,מדובר בתהליך שיכול להימשך מספר ימים, ככל שיהיו יותר שאיבות ויותר נסיון בשאיבה כך השד ילמד לשחרר חלב בתגובה לגירוי המכני שנוצר ע"י המשאבה.
שאיבה בתחילת הדרך צריכה להימשך סה"כ כחצי שעה וכל 3 שעות על מנת לחקות הנקה. את השאיבה את מחלקת ל 7 דקות שד אחד ו7 דקות שד שני ושוב 5 דקות בשד הראשון ו 5 דקות בשד השני ושוב 3 דקות בשד הראשון ו 3 דקות בשד השני. חשוב גם לבצע שאיבות במהלך הלילה אידאלי ממוצע של 6-8 שאיבות ביממה + לילה.
את תראי שבעוד יום יומיים המצב ישתפר ותפוקת החלב במהלך השאיבה תעלה והגודש ירד.
עוד חשוב וכדאי לפני תחילת השאיבה לבצע עיסוי של כ - 2 דקות לשד על מנת ליצור תנועה של חלב. לפני העיסוי את יכולה להתקלח במים חמימים או להניח מרפדים חמימים על השד.
במהלך השאיבה עצמה תנסי להסתיר את הבקבוק "לא לספור טיפות, לנתק את המוח, להתסכל על התינוק, על טלווזיה , להריח בגד שבא במגע עם התינוק, לפעמים זה עוזר.
עכשיו, מעבר לעניין השאיבה שנועד להבטיח את המשכיות ייצור החלב אני ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה על מנת לנסות ולפתור את עניין החיבור לשד, זה יהפוך את החיים לפשוטים יותר.
על מנת להבטיח תפוקת חלב חייבת להיות פעילות על השד, מתן בקבוקים והימנעות משאיבה/הנקה ומציאות של גודש לאורך זמן יגרום לכך שתפוקת החלב תרד ובעצם מנגון ייצור החלב יגיע לסיימו, אלו ימים קרטיים להתבססות והצלחת ההנקה.
את צריכה לעשות את הבחירה מה הכי נכון עבורך להמשך הדרך.
בהצלחה, ליאת ארנון