גודש שלא עובר...

גודש שלא עובר...

שלום לכן, אתמול קמתי עם גודש בחלק העליון של החזה, ממש גוש.
אני לא מניקה בלילה כבר תקופה ופתאום זה צץ... ממה זה יכל לנבוע? יכול להיות מלחץ? (היה אצלנו אזעקה ונפילה בשישי ומאז אני קצת בהיסטריה)
עשיתי מקלחות חמות עם עיסויים. ואתמול בערב התחלתי גם לשאוב אחרי ההנקה והגוש לא מרפה, טיפה משתחרר אבל חוזר שוב בהנקה הבאה.
בלילה ישנתי עם כרוב וזה דיי עזר אבל עדיין הגוש קיים!

מה עושים? איך משחררים את זה???

גודש בשד

הי מחכה

מאוד יכול להיות שזה מהלחץ.
נסי לחמם את המקום עם איזה קומפרס חם על השד, ואז עיסוי ואז הוצאת החלב.
חשוב לרכך את הגוש הזה ולהוציא את החלב.
את יכולה גם לתת לקטנים לינוק ולעסות את השד תוך כדי ואז אולי זה יתרכך ויצא החוצה.
את יכולה לנסות לחבר אותם בצורה שונה מהרגיל כדי שיצליחו לנקז יותר טוב את האיזור הזה.
עוד משהו - "עיסוי גולות" יכול לעזור.
זו טכניקת עיסוי שבאה מארה"ב (דיאן דיסנדרו). תתייחסי לשד כאילו הוא שקיק מלא גולות -מתוכן גולה אחת בצבע אחר ואותה יש להעביר בכל פעם שעושים עיסוי מסביב לשד.
מחזיקים את השד ביד אחת, ועם היד השניה עושים עיסוי מסביב לשד ומניעים את הגולה מסביב.
כמובן שהגולה לא זזה והסתימה לא זזה אבל זה מאפשר תנועה בתוך השד ושחרור של האיזור.
אמהות שסובלות מסתימות חוזרות מומלץ לעשות את העיסוי על בסיס יומיומי גם כשאין סתימה.
ואת צריכה כמה פעמים ביממה להזיז את גולה אחת בפנים מצד לצד.

ועוד משהו - האם את אוכלת הרבה אגוזים ושקדים בימים האחרונים ? - הרבה הרבה אמהות מספרות שכשהן אוכלות הרבה אגוזים ושקדים - פתאום יש סתימות בשד.
אז אם כן - תורידי גם את הכמויות..

בהצלחה,
ספרי מה עשית ואיך את מרגישה

גלגס

New member
תנסי עיסוי אחרי ההנקה

מישהי סיפרה לי שעיסוי של שד מרוקן יחסית אחרי ההנקה ממש עזר לה לגודש.
ובעיקר תניקי.
אולי תנסי הרפייה.
תדעי שבסוף זה יחלוף ותאמיני בכך. זה יעזור לך להרגע (אני מקווה) ולשחרר. גם בראש וגם בשד...
אני גם חוויתי סתימה כשהייתי בתקופה ממש לחוצה. זה לא היה מודע אבל בדיעבד זה היה קשור...

גלגס

New member
לגבי כירורג

אניכירורגיית לא באמת יודעת אבל לא מרגיש לי נכון. כירורגים אוהבים להתערב ועדיף להתערב כמה שפחות. זה אמור לחלוף.
אה, אפשר לנסות גם קומפרסים של וודקה. לוקחים תחבושת היגיינית או חיתול של קטנטנים ומספידים בוודקה. מקפיאים ואחכ שמים על השד. פעם ניסיתי את זה לגודש... האמת, לא זוכרת איך זה השפיע...

הבעיה נפתרה

הכירורג במקרה היה אתמול בקופת חולים אז קפצתי...
הוא אמר שזה אדום ואוטוטו (אם לא כבר) זה יהיה דלקת אז הוא הביא לי צפורל. התחלתי אתמול ואחרי 3 שעות בהנקה הנפיחות כבר ירדה והגוש נעלם... נשאר גושון פצפון לפתוח ב"ה

למעלה