גודש של דונג באוזניים

John Doe14

New member
גודש של דונג באוזניים

לכבוד דר' הנדזל ולשאר חברי הפורום שלום רב, אני צעיר בן 24, ובארבע השנים האחרונות אני נתקל בתופעה שהיא לא מובנת לי: גודש של דונג באוזניים שמשפיע על איכות השמיעה שלי. בפעם הראשונה ש"נסתמה" לי האוזן, לפני כ-4 שנים, הופניתי ע"י רופא המשפחה בקופ"ח שלי למומחה אף אוזן גרון, שביצע לי שאיבת דונג בשתי האוזניים (מסתבר שגם בזו שלו נסתמה היה גודש). לאחר טיפול זה, המומחה שטיפל בי ביקש שאקפיד לבוא כל 3-4 חודשים לשאיבת דונג יזומה, גם אם אני לא מרגיש בגודש כלשהו, על מנת שלא יווצרו עם הזמן כמויות דונג המקשות על השאיבה. למרות זאת, זה היה נראה לי בזמנו מאוד מוזר לבחור צעיר כמוני (וללא עבר משפחתי במקרים מסוג זה) לבוא כ-4 פעמים בשנה לשאיבת דונג, ולכן לא כ"כ הקפדתי על ההמלצה שלו, והייתי בא רק כשהרגשתי שוב סוג של "סתימה". השיא היה היום, כשניגשתי למומחה הזה לאחר כשנתיים מהשאיבה האחרונה, לאחר שב-2 האוזניים הרגשתי גודש רב. הרופא הזהירני שלא יטפל בי יותר אם אפנה אליו אחרי תקופות של יותר מ-3 חודשים בין שאיבות, שכן זה מקשה ומסכן מאוד את העבודה שלו, כך לדבריו. דר' הנדזל, מה אתה ממליץ לי? האם זה הגיוני לבוא לשאיבה 4 פעמים בשנה לצעיר כמוני? השמעת אי פעם על מקרים מסוג זה? אני הולך אי"ה להיוועץ בקרוב במומחה אף אוזן גרון נוסף, אך אשמח מאוד לכל פיסת עצה שיש לך, מנסיונך, להציע לי. תודה מראש.

הצטברות שעווה

שלום לאלמוני יש אנשים שנוטים ליצר שעווה בעודף. חלקם נזקקים לניקוי חוזר של האוזניים בתדירות השונה מאדם לאדם. לא ניתן לקבוע מה התדירות בה אתה צריך ניקוי מבלי להכיר אותך ואת אוזניך בשל שונות זו. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה