גודש

אורית 55

New member
גודש

מצטערת מראש על אורך התיאור.. אני מניקה כבר 3 חודשים הנקה מלאה. לפני שבועיים וחצי בערך, הקטן התחיל לישון לילה שלם וכאשר הייתי כמה בבוקר, השד היה מלא מאוד ולעיתים עם מעט גודש אך סביר. לפני שבוע ביום שישי (לאחר כשבוע וחצי של שנת לילה מלאה) קמתי בבוקר עם גודש היסטרי, ממש תחושה של אבנים בשד. הקטן התחיל לינוק ופשוט בכה בעצבים וכך גיליתי שלא יוצא כלום מהשד. עשיתי מקלחות חמות, קומפרסים חמים,עיסויים, שאיבות עם מכונה, יניקה של הילד וכלום לא שחרר. כעבור כ14-15 שעות ולאחר אמבטיה חמה במיוחד ויניקה של התינוק החלב החל לצאת והשד התרוקן.באותו יום נוצר לי מעין פצע לבן בפטמה אשר התפוצץ לאחר יומיים (עד עכשיו מעט כואב לי להניק בשד בגלל הפצע) במהלך השבוע שוב קמתי בבוקר אך יחסית היה בסדר ברגע שהתחיל לינוק. ביום שישי האחרון שוב קמתי עם גודש (החלב כן יצא אך היו לי גושים בשד). הבעיה היא שגם לאחר יניקה שלו הגושים לא לגמרי נעלמים. ראיתי היום רופאת נשים שבדקה ואמרה לי שלדעתה אין לי דלקת אך ציידה אותי עם מרשם לאנטיביוטיקה למקרה ויהיו לי כתמים אדומים או חום. היא טוענת שזה אמור להסתדר מעצמו. האומנם? או שאני צריכה לראות עוד רופא? האם זה נורמלי שגם לאחר יניקה נשארים גושים בשד (בחלק העליון)? האם אני צריכה לקום בלילה כדי לשאוב או שהגוף יסתגל לייצר פחות בלילה? שוב, סליחה על אורך התיאור, מקווה לתשובה מהירה כי אני מאוד מודאגת תודה אורית

גודש

שינה רצופה של התינוק בלילה בהחלט יכולה לגרום לגודש. יתכן שגם היתה לך סתימה בצינורית ולכן חלק מהחלב לא יצא (ונוצרה הנקודה הלבנה). מה אפשר לעשות? אם תקומי לשאוב בלילה, הגוף ימשיך לייצר הרבה חלב בשעות אלה והגודש לא יעבור - שאיבה היא כמו הנקה, מבחינה זו. מה שאפשר לעשות הוא לסחוט מעט חלב עד להקלה במשך כמה ימים כשאת חשה בגודש. בתוך כמה ימים הגוף יתאים את כמות החלב שהוא מייצר לכמות שהתינוק דורש. אם את מרגישה שבגלל הגודש החלב לא יוצא, נסי לעשות מקלחת חמה ולעסות את החזה ממש לפני ההנקה, וגם לסחוט קצת חלב כדי שהשד יתרכך. אם השד כואב ונפוח אפשר לעשות קומפרסים קרים בין ההנקות. האנטיביוטיקה מיועדת לטיפול בדלקת בשד, מצב שבו יש כאב עז, חום ותחושה של שפעת - אין צורך לקחת אנטיביוטיקה במצב של גודש. תעדכני אותנו בעוד כמה ימים.

אורית 55

New member
עדכון גודש

נעזרתי בקו היעוץ שמפעילה ליגת לה לצ'ה והיועצת המליצה לי לפוצץ בעזרת מחט את הנקודה הלבנה, היא אמרה שאם אני לא מסוגלת לעשות את זה בעצמי , כירורג יכול לעשות זאת. פניתי באותו יום לכירורג שהעיצה לא מצאה חן בעיניו והוא אמר לי שאין לו פתרון רפואי חכם אלא רק להמשיך להניק ולשים לב שלא מתפתחת דלקת. לצערי היום היו לי כאבים נוראיים גם בהנקה וגם כשלא הנקתי, מעין דקירות חזקות ביותר, כשהנקתי בכלל "ראיתי כוכבים", בערב הופיה אדמומיות בצורה של צינורית על החזה ופניתי לרופא שאמר שככל הנראה התפתחה דלקת ונתן לי אנטיביוטיקה. כואב לי ביותר, אני בקושי מסוגלת להניק מהצד הזה וגם לשאוב כואב ויוצא לי טיפות, אני רק מקווה שלא יהיה לי שוב גודש.

למעלה