קלאפוטי דובדבנים...
לרשומה המלאה קלאפוטי דובדבנים ברוטב וניל חומרים: 3 כוסות דובדבנים כהים, חצויים ומגולענים 1 כוס ברנדי 2 כוסות חלב 1 כוס שמנת מתוקה 1 מקל וניל חצוי 5 ביצים 1/4 סוכר 1/4 כוס קמח גרירת תפוז או לימון לרוטב: 1/2 ליטר חלב 2/3 כוס סוכר (1/3+1/3) 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו 6 חלמונים 1/3 סוכר להגשה: סוכר לפי הצורך אופן ההכנה: מכינים את הקלאפוטי: משרים את הדובדבנים בברנדי במשך לילה. מרתיחים את החלב עם השמנת ומקל הווניל. בקערה מערבבים את הביצים, הסוכר, הקמח וגרירת הלימון או התפוז. מוסיפים את החלב החם בזרם דק, תוך כדי ערבוב. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, על אש קטנה עד להסמכה. מוציאים את מקל הווניל ומגרדים את תוכנו לתוך התערובת. משמנים תבנית אפייה מפיירקס או תבניות אישיות מחרס. מסננים את הדובדבנים מהברנדי ומפזרים בתחתית התבנית. יוצקים את התערובת על הדובדבנים, כך שתיווצר שכבה בעובי 1.5-2 ס"מ. אופים 12 דקות בתנור, שחומם ל-160 מעלות. מכינים את הרוטב: מרתיחים את החלב עם 1/3 כוס סוכר ומקל הווניל. טורפים את החלמונים עם עוד 1/3 כוס סוכר, ויוצקים את החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב. מחזירים לאש ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מעט ומכסה גב של כף עץ . הגשה: מפזרים על הקלאפוטי סוכר ומקרימים מתחת לגריל חם כחצי דקה. חותכים למנות ומגישים בליווי הרוטב. ממש זהו...