גווילין - מי מכיר?

גווילין - מי מכיר?

שוב שלום לכולם, אנחנו מתכננים טיול תרמילאים משודרג של 11 יום נטו בסין. נוחתים בביג'ין, נשהה שם 4-5 ימים, ואח"כ תכננו לטוס לגווילין ליומיים שלושה, לאחריהם יומיים - שלושה בשנגחאי. מישהו יכול להמליץ לנו על מלון בגווילין? צריך להזמין מראש? ומה לגבי טיסות לשם? (מזמינים מראש, או שמגיעים ביום הטיסה?). המון תודה מראש ושנה טובה!

שעות וימי עבודה ופעיליות

ועוד שאלה... ממתי ועד מתי מקובל "להסתובב ברחובות" בביג'ין ושנחאי - פתוח עד מאוחר (כולל חנויות ושווקים)? מה לגבי סופי שבוע - הכל כרגיל או שסגור (כמו בארץ הקודש?)

Mei11

New member
אנחנו המצאנו את סוף השבוע

ולכן אין בסין משמעות של ממש לימים שבת וראשון, אלא אם כן מדובר בבנקים ומשרדים ממשלתיים. כדאי תמיד לבדוק שעות פתיחה של מוזיאונים וכד', יש להם נטייה להיות סגורים יום בשבוע. שנגחאי גורמת לת"א להיראות כמו כפר קטן ופרובנציאלי, כלומר חיי הלילה נמשכים עד הבוקר, וזה נכון גם לגבי בייג'ינג. יש גם שווקי לילה, אלה דברים שמופיעים בכל מדריך לסין. לא הייתי נשארת בגווילין, אלא ממשיכה הלאה ליאנגשואו (Yangshou) שהוא כפר בו מרוכזים הטיילים. יש שם הרבה הוסטלים נחמדים. זה נמצא כשעה נסיעה מגויילין, אולי אפילו יש אוטובוס מהשדה, כשאני הייתי שם לא היה כזה. נסיעה טובה!

אMור

New member
וכמה שזה נחמד...

בסין אין סופ"ש. הכל פתוח עד 21:00-22:00 7 ימים בשבוע. כמה שזה נוח. לא מזמן עלו בי זכרונות בענין, על ימי ראשון המשעממים ומתסכלים באירופה - הכל סגור - מרכז העיר הופך למקום רפאים...
לפני שהגענו לסין, עשינו שבוע בקופנהגן. היה נהדר..חוץ מ...יום ראשון... הסטרול היה שומם. מבאס. הדודה הדנית הסבירה שזו מדיניות מכוונת משחר הימים שיום ראשון מוקדש למשפחה ולכן "אין מה להסתובב בחוץ". OK, מזכיר קצת את שמירת השבת שלנו... אז - אין כמו סין בסופ"שים!!!
אני מתאר לעצמי שגם ביפן אותו הדבר.... PLEASE CONFIRM

Dublinoa

New member
בואי לדבלין ../images/Emo3.gif

הכל פתוח בראשון (אמהמה, יקר רצח)

Dublinoa

New member
סורי אMור... אני יודעת אתה ../images/Emo150.gif

אבל תראה איך אומרים שופינג או סטרול ישר אני חושבת

Manty

New member
!!Confirmed

But Monday is a different story for many resturants and public parks etc

Manty

New member
:Adding

.
Unless it is Super Monday, (a day turned into holiday because the original holiday fell on the weekend, and NONE wantsn to miss a day off so Monday is off), in this case, Tuesday will find many places closed.​

למעלה