גוויס

אטיוד5

Active member
גוויס

החשמלאי ניסה להשיג דגם וירנה (VIRNA) של גוויס, ולא הצליח. אז הוא הביא את דגם SYSTEM ועד מהרה הפסיק לעבוד עם זה כי החיבורים נראו לו חלשים מדי. יכול להיות שהוא עבד עם חיקוי זול? יכול להיות שהוא עבד עם האמיתי וגוויס זה זבל? למה קשה להשיג וירנה, והאם שם החיבורים הם אותו דבר?

fireman

New member
אני לא מכיר את סדרות הדגמים

של גוויס אבל בכל מקרה, גם אם מדובר במקורי, מדובר במוצר נחות (גם עיצובית) לעומת הלגרנד והבטיצ'ינו. קשה לי להאמין שהוא "לא הצליח להשיג".....כנראה זה עולה לו יותר מידי.....מי מספק את החומר? אתה או הוא?

בינא

Member
מניסיון רב שנים - "גוויס" = בעיות

אינני חשמלאי, אין לי מניות בשום חברה שקשורה לאספקת מוצרים "לבנים" (מפסקים/שקעים), אבל מניסיון של שנים עם חשמלאים רבים, אני יכול להעיד, כי כמו שבזמנו היה לחשמלאים רבים הצורך להמליץ על "גוויס", בטענה שהתוצרת שלהם הכי טובה, כך בשנים האחרונות אני שומע מהם בדיוק ההפך. מה שקרה, כנראה הוא שכאשר חברת "ניסקו" החלה ליבא את המוצר, היא יבאה את המקור וגם עמדה על טיב ומחיר יחסית יקר לשאר המוצרים בשוק. לאורך זמן, אחרים החלו ליבא מוצרים דומים ותחליפיים, הייצור עבר לסין והמוצרים של היום מיוצרים מחומרים חלשים יותר ועם זה מגיעות "כל הצרות", הגורמות למעשה הפסדים לחשמלאים הממליצים על מוצר שאינו טוב, כי עליהם להחליפו על-חשבונם במסגרת האחריות שלהם. מצד שני, יש כיום אביזרי חשמל רבים וטובים יותר והמגוון אדיר. המלצה חמה, לבצע עם אביזרים עליהם ממליץ החשמלאי איתו עובדים, כי בכך מקבלים אחריות כפולה - גם על המוצר וגם על ההתקנה ובמקרה של כשל המוצר או ההתקנה, יש באמת אחריות. רצוי לא להתפתות ולהביא את המוצרים בקניה עצמאית, כי אז במקרה של תקלה, כל מה שחסכתם בקניה, יבוזבז בריצות, זמן, דלק, עוגמת נפש ותשלום לחשמלאי שיגיע לתקן.

למעלה