גוזל של דרור!!! דחוף! עזרה!!!

גוזל של דרור!!! דחוף! עזרה!!!

החתולה שלי תפסה הרגע גוזל של דרור. העפתי אותה ממנו ולקחתי אותו ושמתי בקופסת נעלייים. שמתי ליידו קצת מהגרעינים של התוכונים וגם פירורי לחם יבש. הוא כבר מנוצה לגמרי(או לפחות היה לפני שהחתולה תפסה אותו) אבל החתולה תלשה לו מלא נוצות ונראה לי שהיא גם פגעה לו בכנף אחת כי הוא שם אותה בתנוחה מוזרה כזאת חצי פתוחה למרות שהוא יושב והשניה מקופלת... כרגע הוא יושב מכווץ ומתנשם כבד מאוד... מה לעשות איתו? האם הכנף שלו נשברה? ואם כן איך אני מטפלת בזה? האם לשים אותו במקום חשוך? או שפשוט לתת לו להיות עם תריס פתוח שהיום והלילה מתחלפים בטבעיות? אני צריכה להאכיל אותו במזרק? במידה והכנף שלו אכן שבורה ולא תחלים יפה אני אוכל לשים אותו בכלוב הגדול בחצר יחד עם תוכונים ופינקים או שהוא עלול להעביר מחלות/כינים כמו יונים? בבקשה תעזרו לו אני מאוד מפחדת שהוא ימות!

הוא הולך ברוורס!!!

הוא יצא מההלם והתחיל ללכת בתוך הקופסא אבל הוא הולך אחורה! אפילו כשהוא נתקל בקירות של הקופסא הוא ממשיך לנסות לזוז אחורה במקום קדימה!!! מה קרה לו?

בבקשה אני חושבת שהוא עומד למות!!!

כל הלילה הוא ניסה לצאת מהקופסא ובבוקר הוא גם הצליח! חרי התרוצצות רבה בחדר הצלחתי לתפוס אותו ושמתי אותו בכלוב יחד עם זוג תוכונים פצועים שיש לי... הוא היה מאוד פעיל וניסה לברוח והכל... הלכתי מהבית וחזרתי עכשיו ופתאום אני רואה אותו יושב על הרצפה עם עיניים סגורות ולא זז... הרמתי אותו והוא אפילו לא ניסה לברוח.. הגעתי למסקנה שהוא כנראה התייבש אז הזלפתי לו קצת מים עם מזרק על המקור(הוא לא ממש נתן לי לפתוח אותו) ובסוף הוא פתח אותו טיפה אבל נראה לי שקצת מים נכנסו לו לראות במקום לזפק כי הוא טיפה חרחר... כלאופן הוא לא חנק.. והחזרתי אותו לכלוב ועכשיו הוא כזה יושב כמו מקודם ומתנשם ואז כזה קופץ לרגע ופורש כנפיים ואז שוב יושב ומתנשם... אני חושבת שהוא עומד למות! ואף אחד פה לא אומר לי איך לטפל בו! בבקשה תעזרו לי!!!!

קראתי את זה.. זה לא עוזר...

ב"איך לטפל בגוזל" לא מופיע איך לטפל בדרור אלא רק ביונה ובבולבול.. וב"מצאתי ציפור מדובר בעיקר על בוגרים. חוצמזה לא נראה לי שגוזלי יכול להתקיים מפירורי חביתה בלי נוזלים! כי הוא ייתיבש!!! ואם כבר ביצה לא עדיף פשוט ביצה קשה מרוסקת בלי טיגון? הקיצ אני חושבת שאתם צריכים טיפה לשדרג את המאמרים שלכם... כלאופן יש סיכוי שיהיה עוד מקרה כזה כי החתולה שלי תופסת הרבה ציפורים בגינה וגם היום אחרי דיבורעם אמא שלי גיליתי שהיא כנראה יכולה להגיע לקינים של הדרורים שבחורים בחומה מולינו...כנראה משם הגיע הגוזל... טוב נקווה שזה לא יקרה שוב ותודה כלמקרה ובאמת כדאי שתשדרגו תמאמרים כי הם מאוד תמציתיים ולא מפרטים על כל סוגי הציפרים.... כמו כן לא מופיע שם שום דבר לגבי ציפור פצועה או כנף שבורה...

netbird

New member
נקווה באמת שלא יקרה שוב...

אני לא מומחה לטיפול בציפורים פגועות וגם אני ניזון מדברים שנכתבים כאן. אני מכיר כללים בסיסיים לטיפול אבל בסופו של דבר, עיקר ההחלמה תלוי בציפור. פרחונים רבים וצעירים רבים מתים כל שנה. אנחנו יכולים לעשות כמיטב יכולתינו לעזור להם. אם אני לא טועה, כתוב שם שצריך לתת להם נוזלים אבל כחלק מהמזון שלהם, כלומר, מזון לח (אבל לא יותר מדי). בטבע הם מקבלים את כל הנוזלים שלהם במזון מההורים (הנוזלים שבחרקים). כעיקרון עצמות של עופות נשברות לא פעם בטבע ומתאחות. עזרה ראשונה של עופות דומה ביסודה לזו שלנו - על פצע אפשר לשים יוד ולחבוש ועצם שבורה אפשר לנסות לקבע. אבל למה שלא פשוט תרחיקי את החתולה בינתיים, עד שאותם פרחונים יתבגרו מעט ויתחזקו.

למעלה