גויים!!תכבו את המחשב מיד!

קיר קמט

New member
אני זה שצריך להתבייש?

אני? אתם מחר תחזרו לחלל שבת בשביל זוטות, ואני צריך להתבייש? אז זהו, צמתם פעם אחת בשנה והכל בסדר איתכם ועם היושב במרומים? אני לא מאמין בו, אז למה שאני אעשה משהו שאני לא מאמין בו? איפה הבושה בזה?

C T S

New member
כנס חביבי

אין לי כוח להתווכח איתכם. שאני אומר איתכם אני מתכוון לכל אלה שלא צמים ולא נותנים כבוד קצת לדת היהודית. אני ייחזור לחלל? ממש לא תאמין לי אתה לא יודע מה זה לצום.. איזה טוב אתה מרגיש אחרי זה אני מכיר אנשים שהם חילוניים שצמים.. אתה מרגיש שאתה נותן מעצמך אבל אתה לא תבין את זה.. אני מצטער שרשמתי מההתחלה בכלל

קיר קמט

New member
אם אתה מרגיש טוב כשאתה מזייף,

אשרייך.. אבל מה אני אגיד לך, בעיניי זה שיא הצביעות. ויש לי מספיק כבוד למה שצריך להיות לי כבוד בדת היהודית. אני לא חושב שזה שאני צם או לא צם מראה שאין לי כבוד לדת.

פיצי5678

New member
מה הקשר צביעות?

פעם אחת בשנה יש לכל עם ישראל הזדמנות לכפר על החטאים שעשו אז לא כולם שומרים שבת ונוהגים לפי הא' ב' של הדת היהודית אבל עצם זה שיום אחד לפחות בשנה הם עושים ומקיימים מראה על משו.

cobainos

New member
גם אותך לא

סתם

SoldieRonit

New member
וזה מה שעצוב -שמחכים ליום הזה בשביל

לכפר
מי שמחכה ליום כיפור בשביל להתנצל .
מי שמתנצל ביום כיפור ולמחרת פוגע .
מי ש"טהור" ביום כיפור וכל שאר השנה "כופר" .
מי ש"ישר" ביום כיפור וכל שאר השנה פוגע .
חשבון נפש צריך לעשות כל השנה - ולא מתוך "העינוי" של הצום.
סליחה צריך לבקש בזמן אמת - אחרי שפגעת.
מי שהלב והנפש שלו מתענים אחרי שפגע - ולא צריך לצום בשביל זה
אין לי בעיה עם האקט הסמלי של הסליחה - אבל אני לא מחכה איתה ליום כיפור
אין לי בעיה עם הפן הבריאותי וה"ספורטיבי" של הצום (יום יבוא ואני אצליח .......
).
יש לי בעיה עם הצביעות שלעיתים מורגשת ביום הזה .. אבל !! אבל !! אבל !! איש באמונתו יחיה -ואני כן מכבדת את מי שצם ביום כיפור ואותי לא ראיתם עם אוכל מחוץ לגבולות ביתי (השנה בטוח לא ראיתם אותי בבית בכלל,כי אני הייתי במשמרת של 32 !! שעות בשירות המולדת).

cobainos

New member
סבבה.

מחר אני מתחיל לגנוב,לבזוז ולשדוד...אבל היי!אני צם ביום כיפור אז יסלחו לי,לא?

C T S

New member
איזה הכללות.. מי לימד אותה ככה?

למה אתה מלכלך סתם על אנשים? אתה מציג תיאוריה מטופשת חבל לך על הזמן. אנשים מתחרטים חביבי ובשביל זה יש ימי כמו אלו, ולא אתה תחליט למי ייסלח השם

SoldieRonit

New member
לא,הוא לא ../images/Emo70.gif הוא מציג תאוריה חכמה

ונאורה .... אנשים מתחרטים חביבי -רק יש כאלה שבשביל זה יש להם עוד 364 ימים בשנה.. וסליחה אם אני פוגעת ? או שבעצם עלי לחכות ליום כיפור הבא בשביל לעשות חשבון נפש על המילים הללו ולהתנצל ??! פרמטיבי ועצוב מי שמסתתר מאחורי היום הזה בשביל להשלות את עצמו שעכשיו הוא נקי

B l a c k tears

New member
צאו מהסרט.

ביומיום אנחנו בכלל לא חושבים על היום הזה כשאנחנו עושים משו חשבת פעם אחרי שעשית למישו משו "וואי,אלוהים לא יסלח לי על זה גם אם אני אצום ביום כיפור!"? אני בטוחה שלא. אנחנו מבקשים סליחה גם ביומיום,אבל יש אנשים שהיחסים עם ההורים שלהם נגיד מלאה באוסף מטורף של מריבות ולא מבקשים סליחה כי חושבים שלא מגיע להם,או אנארף מה. וזה היום לבקש סליחה על כל מה שעשית,על אנשים שאתה כל הזמן פוגע בהם ושני הצדדים לא רוצים להודות בזה שהם עושים רע למישו אחר. לקחתם יום כזה יפה ועם משמעות ענקית [ובאמת ענקית] והפכתם אותו ליום של משחק סרטים ופיצה. סבבה,לא אכפת לי. אבל לקרוא לנו צבועים? ולזלזל ביום הזה? בע.

SoldieRonit

New member
ומי נתן לו את המשמעות הזו../images/Emo35.gif

כמו שאני לא צמה בצום גדליה או כל צום אחר אני לא צמה ביום כיפור . ואני לא הפכתי אותו ל"יום של משחק סרטים ופיצה" אלא אני את חשבון הנפש שלי (וזה המשמעות הענקית שלו,לא?) יכולה לעשות ולאכול בכל יום בכלל ונניח ביום כיפור בפרט. כל המשמעות של לצום=בשביל להתענות=בשביל לעשות חשבון נפש -נראה לי אפילו לא ריאלי .או שעכשיו תגידי לי שאת צמה ,סגורה בחדר שלך ועושה סקירה של כל מה שעשית בשנה שחלפה וכל מי שפגעת בו ........ או שאולי פשוט חושבים איך לעבור את זה הכי מהר ובקלות שאפשר (....לישון,לישון ובין לבין לשחק קלפים) - את רוצה להגיד לי שזו המשמעות שלו (..ואני מכירה אנשים שצמים ומעבירים את זה "בהצלחה" יתרה).

B l a c k tears

New member
גם אם הם מעבירים את זה בהצלחה.

לכולם,וכן לכולם יש את השעה או יותר שהם מתים לשתות\לאכול ללכת להתקלח ולצחצח שיניים ולעשות את מה שעושים תמיד. או את אלה שנשברים או כמעט נשברים,והם צריכים להוכיח לעצמם ולה' שהם באמת רוצים שיסלחו להם,והם מתגברים על הסבל. אז גם לאלה שמעבירים את זה בהצלחה יתרה יש את הקשיים שלהם ואני מאמינה שצריך להתגבר על הקשיים האלה ולתת מעצמך כדי שאלוהים יתן לך. ואת יכולה להגיד שזה בולשיט,ואת יכולה להסכים. בחירה שלך ואני לא מנסה לשנות את התפיסה שלך.

למעלה