מצ"ב מתכון של אהרוני+ המלצות (שלי)
חומרים דרושים לסופגניות הודיות:
לבלילה:
1 כוס אבקת חלב (להשיג בחנויות המתמחות באפיה)
2 כפות קמח תופח+אבקת אפיה
רבע כפית הל, טחון
כחצי כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת מעט
שמן לטיגון עמוק
4 כפות פיסטוקים קצוים גס , קלויים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
3 תרמילי הל, כתושים מעט
1 כפית מי ורדים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל החומרים , למעט מי הוורדים , מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות , עד שמתקבל סרופ סמיך, מכבים את האש, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
2. שמים בקערה את אבקת החלב, הקמח , אבקת האפיה וההל ומערבבים.
3. מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים לבצק אחיד, רך וחלק. מכסים ומניחים לו לעמוד כחצי שעה. אם התערובת רכה מדי , מוסיפים כף או שתיים קמח.
4.צרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-2 ס"מ .
5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם שחומים. מוציאים למגבת נייר.
6. מכניסים את הכדורים המטוגנים לסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים למעלה את הפיסטוקים ומגישים.