גולאב ג'אמון

גולאב ג'אמון



 
מצ"ב מתכון של אהרוני+ המלצות (שלי)

חומרים דרושים לסופגניות הודיות:
לבלילה:
1 כוס אבקת חלב (להשיג בחנויות המתמחות באפיה)
2 כפות קמח תופח+אבקת אפיה
רבע כפית הל, טחון
כחצי כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת מעט
שמן לטיגון עמוק
4 כפות פיסטוקים קצוים גס , קלויים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
3 תרמילי הל, כתושים מעט
1 כפית מי ורדים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל החומרים , למעט מי הוורדים , מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות , עד שמתקבל סרופ סמיך, מכבים את האש, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.

2. שמים בקערה את אבקת החלב, הקמח , אבקת האפיה וההל ומערבבים.

3. מוסיפים את החלב והחמאה ומערבבים לבצק אחיד, רך וחלק. מכסים ומניחים לו לעמוד כחצי שעה. אם התערובת רכה מדי , מוסיפים כף או שתיים קמח.

4.צרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-2 ס"מ .

5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם שחומים. מוציאים למגבת נייר.

6. מכניסים את הכדורים המטוגנים לסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מחלקים לקעריות הגשה, מפזרים למעלה את הפיסטוקים ומגישים.
 
הערות

* כשאני יוצרת את הכדורים אני משתמשת בידיים לחות ממים , כך יותר קל לעצב כדורים קטנים . לשים לב לגודל- צריך להתבשל גם מבפנים.

*אם בפעם הראשונה נשרפת לכם אחת או שתיים לא להתרגש- חום השמן חזק מדי - להנמיך אש, להמתין ולנסות בשנית. לוקח כמה דקות עד שהן משחימות.

* לא לוותר על השהיית הבצק.

* כל אחד וטעמו- מבחינתי לטגן אותם בסירופ 10 דקות גורם להן לצאת "רטובות" מדי וזה כבר לא כיף. לכן אני מבשלת אותן כשתי דקות על אש נמוכה ומוציאה כשהן עדין בין מעט קריספי לתפוח מסירופ.

* אפשר בשמחה לטבול אותן בגאנש שוקולד או כל דבר - רק לזכור לעשות זאת לאחר הסירופ. הסופגניות עצמן מאוד קשיחות וקרנצ'יות מיד כשהן מתייבשות לאחר הטיגון וללא הסירופ, הן לא תהיינה מאוד מאוד רכות וזה חשוב לטבול במעט סירופ לריכוך לפני.

* אני לא אוהבת פיסטוקים- מי שרוצה מוזמן להוסיף כאוות נפשו.

:)
 
בוקר טוב הערות

בוקר טוב.לאחר שהקמח תפקידו במקרה זה לאחד את הבצק כי רובו מאבקת אפיה ולכן הטיגון בשמן עמוד עד הזהבה קלה וישר על ניר סופג לגלגל מעט ולהעביר לסירופ מיד .
הכדור סופג את הסירופ ולכן הוא גדל והופך לספוגי .
אין לו כל קשר לסופגניה גם לא בגודל.
תוספת הפיסטוקים מיותרת לחלוטין .
כותב את הדברים כאחד שאכל מילדות הרי בשנות ה50 האמר' שלחו לארצנו כל מיני אוכל ובעיקר אבקת חלב וזה שימש את ההורים שלנו להכין לנו מטעמים מהבית בחו'ל.
לא רוצה לספר לכם על הבוקר מה עשתה אשה יקרה בפורים באותם הימים.
אגב שם במוצר המקורי הוא ראסגולה השם בא מיהודי כלכותה ובומבי .
לבריאת מאיר כרמיאל
 
ספר בבקשה!

הוא קרא לזה "סופגניות" אני קראתי לזה מה שהוא קרא.
אני פשוט חושבת שזה נחמד,
גם לדעתי פיסטוקים מיותר.
הוא גם גדל בגלל א. האפיה ?

ועכשיו ספר! מה הן היו עושות בבוקר באותם ימים?
מה זה ראסגולה לא הבנתי
 
בוקר טוב .כתבתי שבמעדן הזה נקרא ראסגולה .

בוקר טוב.
העיקר באחד מחגי הפורים במושב כמו בשאר חגי הפורים היה סיבה למסיבה והיו הורנו מתאספים למשחקי קלפים חופשי כזה (אבל בסכומים סמליים)
ונהגו נשות המושב להכין כל מיני מאפים ודברי מתיקה.
והנה אשה אחת שהיתה הטבחית שלנו בביתי הספר שאכלו מבישוליה שנים והנה היא מגיעה בקור רוח מדהים עם סיר לילה ביד ומסתובבת בין השולחנות .
כמובן שסיר הלילה היה חדש לגמרה ובסיר היה מלא ראסגולה כאלה מאורכים כמו של .... ברגע הראשון זה היה מגעיל אבל לאחר מזה לא נשאר אפילו אחד בסיר .
מאיר
 

אילנית12

New member
בוקר טוב,לא הכנתי עדיין.אני

קונה מוכן ברמלה.בחנויות הודיות יש שם כמעט את כל המתוקים.
יש קינוח "הלווה" שאני כן מכינה בבית שעשוי מחלב ופודינג לבישול.דומה למלבי..
 
למעלה