גולן- חלק 1

גולן- חלק 1

זה קרה בבוקר יום שישי. צלילי גלי צה"ל שבקעו מן הרדיו הישן של אבא מילאו את הבית. אמא עמדה במטבח והכינה תבשילים ואבא היה במקלחת, מתגלח ומזמזם לעצמו שיר ישן. הבית היה נקי ומואר מקרני שמש מרצדות שחדרו דרך התריסים וריחות התבשילים התערבבו עם ריח משחת הגילוח. הבית כולו היה ערוך ומוכן לכבוד השבת. פתאום,את אווירת האידיליה קטעו שלוש דפיקות בדלת. אימא ניגשה ופתחה אותה ובפתח עמדו מפקד וקצינת שלישות.בבת אחת הפך המבט בעיניה של אימא לרחוק ומזוגג מבקשת לשמוע מהם:" אל תדאגי, הוא רק נפצע, הכול יהיה בסדר, הוא יחזור מהר מאוד לצבא אחרי שהכול יעבור והוא יחלים." אבל תקוותיה היו תקוות שווא. הם עמדו לבשר לה את מה שחששה ממנו הכי הרבה. את הגרוע מכול. "גברת שחר" הוא פתח ואמר." הבן שלך, גולן... הוא היה מעורב בתקרית ירי. זה היה במהלך פעולה מבצעית שגרתית, הוא עמד להסתער יחד עם הפלוגה... הוא צעד בראש כשהוא נורה על ידי צלף ו...", בשלב זה קולו של המפקד הפך עמום וחנוק כאילו אין עוד אוויר בריאותיו והדיבור מקשה עליו עד מאוד, אך לקח נשימה עמוקה והמשיך,"ולמרות שניסינו לעשות כל מה שיכולנו, הוא מת.... אני מצטער..." שתיקה. שתיקה שאומרת הכול.אימא הביטה במפקד ובקצינת השלישות שעמדה לידו ואלה השפילו מבטם. עיניה של אמא נמלאו דמעות וכל מה שיכלה לסנן מבין שפתיה היה "לא... לא... גולן שלי, ילד שלי, פרח שלי.... למה???" המפקד והקצינה החליפו ביניהם מבטים תכופים של חוסר אונים מוחלט כאילו מקווים שהאדמה תפער את פיה ותבלע אותם. אבא ששמע את כל המתרחש יצא מחדר האמבטיה מדיף כולו ניחוח של "אחרי גילוח". כשראה את המפקד בפתח ואת אמא עומדת ובוכה הבין מה קרה. אמא נפלה לזרועותיו ומיררה בבכי, והוא שאף פעם לא ראיתי אותו מזיל דמעה החל למרר בבכי חלוש יחד איתה. אבא היה הראשון שהתעשת והזמין את העומדים בדלת להיכנס ולשבת. המפקד סיפר לאבא את כל הפרטים על אותה תקרית ירי ועל אותו צלף שירה יריה אחת בחזה, יריה אחת שממנה כבר לא היתה חזרה. ואז הם עזבו. משאירים זוג הורים בבוקר יום שישי בבית אפוף צלילי גלי צה"ל וריח מעורב של תבשילים, משחת גילוח והרבה כאב. הידיעה על המוות התפשטה די מהר. ומהר מאוד החלו להגיע אנשים אל הבית על מנת להביע צער ותנחומים."כזה פרח הוא היה..." הם אמרו. "לא מגיע לו.... כל כך צעיר..." אבא לחץ להם יד והגיש משהו לשתות. ואמא... היא רק עמדה בצד ודמעות נושרות על לחייה כמי שאינה מוצאת מנחם שייקל על סבלה ולו במעט. והאם אפשר בכלל? ועוד ועוד מנחמים, ועוד ועוד לחיצות ידיים יבשות, ועוד דמעות, ועוד מילים שנזרקות לחלל האוויר, ועוד צער,ועוד כאב. כאב שאין לו סוף. הרגשתי צורך לצאת החוצה. לא יכולתי להישאר במקום בו יש כל כך הרבה עצב, ייאוש וכאב. כל אלה הקיפו אותי עד כדי מחנק... ואני רק רציתי החוצה, החוצה לאוויר הנקי ולשמש החמה. בדרכי החוצה נתקלתי בה. מודעת האבל שהיתה תלויה מחוץ לדלת מוקפת במסגרת שחורה וגדולה. "בצער רב וביגון קודר אנו מודיעים על פטירתו בטרם עת של בננו ונכדנו היקר- גולן שחר. ההלוויה תיערך ביום א` ה- 14.12 בשעה 16:00 בבית העלמין הישן בבת גלים. המשכתי ללכת וירדתי במדרגות. תחושת הקלה מסוימת אפפה אותי כשיצאתי החוצה והתחזקה עם כל צעד וצעד. החלטתי ללכת למקום הנפלא ביותר בעולם בעיני- הים. כשהייתי קטן, אימא נהגה להגיד לי שהים נתן לה ולאבא אותי במתנה ומשום כך עיניי התכולות וצבע עורי כצבע החול ואופיי סוער ומשתנה כמו גלי הים ואחר כך הייתה נושקת על אפי ואני הייתי צוחק צחוק מתגלגל שהיה נשמע עד למרחקים. כשהגעתי לחוף השעה היתה שעת דימדומים והשמש החלה להיבלע באיטיות בתוך הים יוצרת במים כתמים אדמדמים צהבהבים. פסעתי לאט על החול מניח לגלים ללטוף את כפות רגליי. החוף היה כמעט ריק. ומלבד כלב משוטט אחד לא היה איש. התיישבתי על אחד הסלעים נושם את אויר הים הצלול לריאותיי בדממה. עצמתי את העיניים, חיוך נפרש על פניי ואז נזכרתי בה. נועה שלי. אחרי שהמפקד והקצינה הלכו אבא ואימא התקשרו והודיעו לנועה והיא נשמעה שבורה מבעד לקו הטלפון. אני ונועה כמו אחים והרבה יותר מזה. אנחנו יחד מאז ומתמיד והכל רצינו לעשות יחד. להתגייס יחד, להשתחרר יחד, לנסוע לטיול במזרח יחד, ללמוד יחד ואולי אפילו להתחתן... היתה בנינו אהבה חסרת גבולות ,ללא תנאים וכמעט שאף פעם לא רבנו. עכשיו הפנים היפות שלה הופיעו אל מול עיני ויכולתי לשמוע את צחוקה הרך ואת קולה קורא אליי. החלטתי ללכת לביתה ולראות איך היא מתמודדת עם הבשורה. הגעתי לביתה שבקריית חיים כשהדלת הייתה פתוחה. אימה ישבה בסלון יחד עם אביה אך היא לא היתה שם. נכנסתי פנימה והתקדמתי לכיוון החדר שלה ושם ראיתי אותה. יושבת לה בשקט מביטה בתמונה ודמעות זולגות על לחייה הקטנות והעדינות. היא שתקה ולא אמרה דבר וכל דמעה שירדה מעיניה היפות כאילו פערה חור קטן בגופי ונשמתי. חיוורת היתה ודומה היה שאותה ידיעה שאבה ממנה את כל שמחת החיים שהיתה בה עד הטיפה האחרונה. לא יכולתי להביט בה סובלת כך ופניתי ללכת. יצאתי החוצה מביתה והחלטתי לחזור לביתי שלי.

חלק 2

ההלוויה נערכה בבית העלמין הקטן והישן בבת גלים. הוא התחיל אט אט להתמלא באנשים. חברים מהפלוגה, חברי ילדות, קרובי משפחה, סבא וסבתא, אמא ואבא ועוד אנשים שלא הכרתי. וגם אני הייתי שם. כולם הסתדרו וחיכו לתחילת ההלוויה. את הארון נשאו שני חיילים מהפלוגה. ארון מעץ עטוף בדגל ישראל. אבא עמד ונשא דברים." הוא היה הפרח שלי ושל אמא שלו, הילד הקטן שלנו.... בכל דבר שעשה התמיד והצטיין עד הסוף. ופתאום נשנק קולו ודמעות החלו יורדות מעיניו." הוא התעקש לצאת לפעולה והתעקש להסתער בין הראשונים ועשה זאת עד הסוף... עד הסוף המר. הוא נקטף מאיתנו באכזריות של רוצח קר מנוכר ומחושב שרק שנאה ותאוות הרצח עמדה אל מול עיניו באותו הרגע. והוא קטף אותך מאיתנו... גולן שלנו. היית המלאך שלנו ועכשיו אתה המלאך של האלוקים. תשמור על עצמך שם למעלה ואנחנו כאן נתגעגע אליך ונתפלל שישמרו עלייך שם למעלה כמו שמגיע למלאכים זכים וטהורים כי זה מה שהיית..." הבטתי מסביב וראיתי מאות עיניים דומעות. ורציתי.. כל כך רציתי לומר משהו... אבל לא יכולתי, לא ידעתי מה לומר, לא הצלחתי... כאילו המילים אינן רוצות להיאמר. רק עמדתי שם ושאלתי את עצמי איך ייתכן שאבא קובר את בנו כשהדבר אמור להיות הפוך? ולא מצאתי תשובה. ייתכן שיש שאלות שאין להם תשובה ולעולם לא תהיה אך הן ימשיכו להישאל כל עוד תהא שנאה שכול וכאב בעולם.. קדיש. "יתגדל ויתקדש שמי רבא.." הארון מוכנס אל תוך הקבר ואבא עומד ומביט בו כאילו מחכה שאותה דמות ששוכבת בארון תקום פתאום ותחייך אליו כמו פעם לבושה במדים עם נשק ביד ואור בעיניים... אך דבר לא קרה והאור בעיניים כבה כבר מזמן. לאט לאט נתכסה הארון בעפר ולא נראה כמעט. הרגשתי צמרמורות עוטפות את כולי ופחד משתק. אמא עמדה ובכתה בשארית כוחותיה ובשארית דמעותיה שזלגו ביומיים האחרונים עד בלי די. ונועה שלי עמדה שם ובכתה חרישית. תומכת גם היא בקושי באמא ומביטה בארון ההולך ונעלם. הטקס נגמר. ושוב ניחומים, ושוב מילים ריקות, ושוב לחיצות ידיים יבשות וחיתוכי דברים הנאמרים בחטף. "כל כך מוצלח הוא היה.. ככה זה, אלוהים לוקח רק את הטובים אליו. חבל, כל כך צעיר...". ומחר יחזרו שוב כל אלה לשגרת יומם וההלוויה תישאר רק עוד זיכרון ממכלול זיכרונותיהם בחיים האלה. הבטתי בשלט הקטן שניצב על חלקת הקבר הטרי שיפנה בעוד זמן קצר את מקומו למצבת אבן- גולן שחר מספר אישי 66539950... הערב ירד ובית העלמין התרוקן מאנשים. רציתי ללכת משם, לחזור הביתה עם אמא ואבא. אך לא יכולתי. רגליי כאילו היכו שורש באדמה וסירבו לזוז ממקומן. וזהו, זה בערך מה שאני זוכר מאותו פרק זמן. אך יותר מכול אני זוכר את הרגע שקדם להכל. את אותה ההסתערות עם הפלוגה כשלפתע פילח כדור בודד אחד את החזה שלי. בכאב ובמאמץ רב צעקתי לכל השאר "נפגעתי"! נתתי מבט אחרון בעולם, נשמתי נשימה אחרונה ועל לחיי הימנית זלגה דמעה חמה. דמעה שבאה מצער, צער על כך שאפילו לא הספקתי לומר שלום אחרון לאבא לאמא ולנועה שלי... ואז צנחתי לאדמה עוצם את העיניים, רואה למולי את ההורים שלי מחייכים אליי יחד עם נועה. אני מנסה להתקדם לעברם אך עם כל צעד וצעד אני רק מתרחק יותר ולבסוף הנחתי להם להתרחק והתמונה נעלמה והכל נמלא חושך ואפלה.....

birth and death

New member
אין לי מילים

הסוף גרם לי לרצות לבכות כמו ילדה! אולי כי עברתי הלוויה של חבר, אולי כי את ממש מוכשרת, יפה! נ.ב. את חיפאית?!

למעלה