גולשות הפורום היקרות

היי גלי,

אתחיל ואומר שלא כל אישה בהכרח צריכה ליווי של דולה לא לכולן זה מתאים. נשים לוקחות ליווי ללידה לקראת לידה ראשונה או גם לקראת לידות חוזרות. יש מלא סיבות למה נשים כן בוחרות לקחת דולה או בגלל שזו לידה ראשונה, או חד הוריות שאין להן תמיכה נוספת, נשים שבן הזוג שלהן נוסע הרבה ואין אדם קרוב אחר שיכול להיות איתן בלידה, נשים שרוצות לנסות ללדת טבעי או עם אפידוראל או לתקן חווית לידה קודמת , יש גם דולות שמלוות לקיסרי במידה ואין בן זוג ברקע ועוד. הדולה פוגשת אותך בהיריון ומכינה אותך לקראת הלידה מבחינת מה שחשוב לך ולבן או בת הזוג שאיתך מלמדת כיצד הוא או היא יכולים לסייע לך ומלמדת טכניקות וכלים להתמודדות עם צירים כשהרעיון הוא שבלידה היא איתך ולא עוזבת אותך עד שאת יולדת. הדולה לא מחליפה את המיילדת לכל אחת תפקיד שונה. לדולות יש ארגז כלים מעולם הרפואה המשלימה שיכולים לסייע בלידות שלא מתקדמות או כשהצירים נעלמים ואף בזירוז כשהכוונה לכלים טבעיים רגע לפני שהצוות מציע כלים רפואיים. יש אגב מחקרים אומנם באנגלית על כך שליווי של דולה מסייע להפחית התערבויות רפואיות פחות ניתוחים קיסריים (הכוונה כשאין משהו חירום) יותר שביעות רצון מחווית לידה, הנקה שמסתדרת יותר טוב ובכלל חיבור טוב יותר בין האם לתינוקה. זה מה שנקרא על קצה המזלג. את כמובן מוזמנת לקרוא אצלי באתר קצת יותר www.ohh.co.il

גולשות הפורום היקרות

נעים להכיר:) אני אורית . אני מנהלת את הפורום המהמם שלנו ושמחה תמיד להיות כאן עבורכן ולהשיב על שאלותיכן. מי שלא מכירה אותי אני דולה, מכינה ללידה ,רפלקסולוגית ומטפלת מוסמכת ברפואה משלימה מומחית בזירוזי לידה ובטיפול נשים בהיריון. תרגישו בנוח להתייעץ איתי כאן בשאלות הקשורות ללידות טבעיות, להכנה ללידה, זירוז והשראת לידה ובכלל שאלות הקשורות ללידה . אני כאן עבורכן
לידות מהממות לכולן

hani371

New member
נעים להכיר :)

אני בהריון חמישי בת 37 ילדתי את בני הרביעי לפני שנה וכרגע בחודש שלישי , אמנם יש לי עוד זמן אבל כן היתי רוצה להתחיל להתכונן נפשית ללידה ואף לשקול בדולה .
ילדתי ללא אפידורל בשלושת הלידות האחרונות , האם יש דרך חהקל בלידה כדי שאחרי הלידה יהיו פחות כאבים באגןו וטחורים ....אני סובלת מאוד כחודש אחרי לידה ....

היי:)

ראשית כל ממליצה לך כבר מעכשיו עוד לפני הלידה לגשת לפיזיותרפיסטית של רצפת אגן כהכנה נכונה לקראת הלידה הנוכחית. שנית כל מה שקשור לתנועתיות שלך לאורך הלידה גם אם תחליטי הפעם לקחת שוב אפידוראל מומלץ מאוד לנסות לקחת אותו מעל פתיחה 4-5 ולהיות הרבה בתנועה על המיטה. בהכנה ללידה כשנשים מספרות לי שהן מעוניינות באלחוש אפידוראלי אני מלמדת אותן תנוחות ותנועות שהן יכולות לעשות תוך כדי. חשוב מאוד להניע נכון את האגן , לפתוח נכון את האגן . הרבה מענייני הקרעים בלידה וטחורים קשורים קודם כל גנטית וגם מבחינת התזונה לאורך ההיריון ועל כן חשוב לשפר גם זאת (לאכול יותר סיבים, לשתות הרבה ועוד) להכין את הגןף עם תמציות מסויימות , עלי פטל, עלי סרפד וכו וגם הכול קשור לזוית שבה הראש של העובר נכנס לאגן לכן תנועתיות כהכנה לפני הלידה ותנועתיות תוך כדי הלידה תסייע לראש להיכנס ולרדת נכון באגן. יש עוד מלא דברים אבל בגדול אלו העיקריים.

למעלה