"גולשים בזמן - היקום המורחב"

גלבטרון

New member
"גולשים בזמן - היקום המורחב"

ביוני 1996 חברת הקומיקס Acclaim רכשה את הזכויות להוציא לאור קומיקסים המבוססים על הסידרה "גולשים בזמן". Acclaim הייתה בקשר עם טרייסי טרומ´ה ועם רוברט.קיי. וויסט, יוצרי הסידרה, על מנת שהקומיקסים יהיו נאמנים ככל האפשר לרוח הסידרה. (טרייסי ורוברט אף אמרו בראיון כי הקומיקסים עלו על כל הציפיות שלהם וטרייסי אף הוסיף כי הקומיקסים שייכים לאותה מציאות/המשיכיות של הסידרה - דבר שבסוף התרחש באופן חלקי עליו אני ארחיב אחר בהמשך). במרץ 1996 עלתה לאויר העונה השנייה של "גולשים בזמן" ברשת פוקס (לאחר הפוגה של שנה). חברת Acclaim ניסתה בעזרת הקומיקסי "גולשים בזמן" לא רק לתת משהו נוסף לאוהדי הסידרה אלא גם למשוך אליה קהל קוראים נוסף שלא בהכרח קורה קומיקסים. מה שהיה מיוחד בקומיקסי "גולשים בזמן" לא היה רק המכלול של המעורבות הרבה של יוצרי הסידרה בקומיקס, הידיעה כי סיפורי הקומיקס לא היו סתם סיפורים אלא נחשבו לחלק מעלילת הסידרה (שסיפור אחד מהם אף אוזכר במהלך הסידרה) אלא שסיפורי הקומיקס עצמם היו ברובם הגדול למעשה רעיונות ו-/או תסריטים מקוריים של הסידרה שמחוסר תקציב או תוכן שלא אושר לשידור לא נהפכו לפרקים. בסה"כ יצאו לאור 10 קומיקסים כאשר גיליון נוסף נעצר באמצע ההפקה ולא יצא לאור. (חשוב לציין כי בסופו של דבר הרוב המכריע של עלילות הקומיקסים כן נכנסו בסופו של דבר, בעיבוד כלשהו, כפרקים בסידרה). חשבתי, עקב מס´ הפרקים הלא ממש טובים שהיו לאחרונה, שאולי נוכל לעשות את אותו דיון יומי רק על הקומיקסים של הסידרה. לשם כך העלתי כאן קישור לקומיקס הראשון - Sliders: Armada Part.1 כך שכולם יוכלו לקרוא אותו ולהגיב. אני רק מבקש כי הקומיקס עדיין נמצא תחת זכויות יוצרים של אולפני יוניברסל ו-Acclaim ולכן אין למכור ו-/או לשכפלו ו-/או להעתיק ו-או להפיץ כל תמונה או חלק שבו (מילולי או ציורי) למטרות רווח ו-/או פגיעה ברווחי אולפני יוניברסל ו-Acclaim. (במידה וקישור העלאה לא עובד אימרו לי על מנת שאוכל לתקנו). אז תקראו, תהנו ובואו לדון ! ( ;

גלבטרון

New member
התגובה שלי לקומיקס הראשון

תחילה אציין כי מי שעדיין לא קרא את הקומיקס לא יבין בדיוק על מה מדובר ולכן אני ממליץ שיקרא את הקומיקס ולא רק יעבור על הציורים. ובכן, הקומיקס הזה נוצר על פי רעיון של טרייסי טרומ'ה לפרק בסידרה שהוא חשב שהוא לא יוכל לעשות. מי שקרא את הקומיקס בוודאי שם לב לדימיון הגדול בין העלילה שלו לזו של הפרק "פלישה" מהעונה השנייה. הדימיון נבע מכיוון שבהתחלה טרייסי לא קיבל אישור לעשות את הפרק "פלישה" והוא למעשה נועד להחליף אותו (אנו יודעים שלבסוף טרייסי כן הצליח להפיק את הפרק) לכן כאשר הינכם קוראים את הקומיקס הזה והאחרים נסו לחשוב באותו קו מחשבה כאילו העונה השנייה עדיין מופקת ומשודרת ושהיא רק בתחילתה על מנת לנסות לקבל את האפקט המיירבי מהקומיקס (בעצם לדמיין כאילו אתם עכשיו ב-1996 רק מתחילים לראות את העונה השנייה וקוראים את הקומיקס במקביל). כעת לפרק/קומיקס עצמו: הכתיבה שלו (לטעמי) נעה מניסיון בוטה (ולא מוצלח) להשתמש בביטויים מהסידרה על מנת להצחיק אוהדים (כמו למשל בהקדמה כאשר ארטורו קורא לתלמידיו "אידיוטים גמורים" - דבר שלא ממש הצליח עבורי) לבין דיאלוג שאכן נראה כאילו מקורו מהסידרה. הרעיון של ה-זרקיורביאנס (Zercurvians) דיי נחמד, הרי אם הגולשים שלנו נעים בין יקומים מקבילים הרי יתכן שיהיו יקומים בעלי מימדים שונים. אני גם מבין את הקושי בליישם את הרעיון של יצורים דו-מימדיים בסידרה "מציאותית" (הרי אם היו עושים אותם דמויות מצויירות הדבר רק היה מוריד מהערך של הסידרה). אבל פרט לכך (בשינוי מספר דיאלוגים קטנים) אני בהחלט יכול לראות את הקומיקס הזה כפרק (שוב, כפי שאכן קרה מאוחר יותר). הצורה בה רמי התעטש על האישה המאובנת היה פשוט מיותר לדעתי. עדיף היה אילו היא הייתה פשוט מתפוררת מעצמה. כמו כן, אני מבין את הניסיון של הכותב (די.ג'י.צ'יצ'סטר) להבליט את הדמויות בצורה קצת מוקצנת כדי שמי שלא ראה את הסידרה יוכל לזהות את איפיונים שלהם בצורה קלה יותר (לדוגמא ההתנשאות של ארטורו) אבל לדעתי הוא קצת הגזים כי מי שכן מכיר את הסידרה (ראה את העונה הראשונה) יראה ישר כי התנהגותם של הדמויות מוקצנת מאוד ולא זהה להתנהגותם בסידרה. מה שכן הקומיקס הזה גילה לנו דבר שלא ידענו מהסדרה. ע"פ הקומיקס הזה השם האמצעי של ווייד הוא קת'לין (Kathleen). כמו כן, על פי הקומיקס הזה, בכל עולם שביקרו עד עתה הזרקיורביאנס הם גילו כי זה היה קוויין של אותו עולם אשר היה אחראי לגילוי הגלישה. מה שעוד אהבתי בגיליון הזה היה האיזכור של שרודינגר (החתול של קוויין מהפיילוט - שאגב לא בשאר פרקי הסידרה כי ג'רי אוקונול היה אלרגי לחתולים) וגם את קטע הפתיחה עם הנמלה (את הקטע הזה אני בהחלט יכול לראות כמתרחש על המסך). אגב, העלילה בקומיקס זה מתרחשת במהלך העונה הראשונה (אני מאמין שאחרי הפרק "הימים אחרונים" כי ווייד וקוויין מאוד קרובים אחד לשני, אך הדבר לא מצויין במפורש בקומיקס). וכעת להשוואה המתבקשת בין עלילת הקומיקס למה שבסוף עובד לסידרה: (
מידע מכיל גם ספויילרים לעונות 4 ו-5) הקרומגס הם עיבוד דיי נחמד לזרקיורביאנס ולמעשה יותר פרקטי וגם יותר סביר שיתרחש (כלומר שהגולשים שלנו יגיעו לאולם בו בני האדם התפתחו במזן אחר של קופי אדם מאשר לעולם שמימדיו ותושביו הם בשני מימדים). ההסבר של הזרקיורביאנס לכיצד הם גילו את הגלישה דיי משתלב עם דבריו של הכפיל של קוויין בפרק "הצד האפל של הגלישה" מהעונה השלישית (גבר שאני ברור כי מקורו מהרעיון של הקומיקס). ולמעשה גם מסביר למה הקרומגס שמו את משדר המעקב דווקא על קוויין ומדוע הם תימרנו אותו (כפי שגילנו בעונה הרביעית). לדעתי זה דיי נחמד איך שהדברים התגלגלו לבסוף (שהמציאות חיקתה אומנות שמחקה את המציאות). אגב, בעונה 5 בפרק "החזרה של מגי בקט" הגולשים שלנו כן מגיעים לעולם בו אכן חייזרים התרסקו ברוזוול וחתמו הסכם עם הממשל. לסיכום, התחלה דיי טובה עבור הקומיקס. אבל זו רק דעתי. מעניין אותי לשמוע מה דעתכם וכיצד אתם רואים את עיבוד תוכן הקומיקס לפרקים שבסוף כן שודרו.

d a s t

New member
קומיקס נחמד

אני אישית דווקא אהבתי את זה שהדמויות נשמעות כמו שהם מדברות בסדרה. זה עושה את זה יותר קל לדמיין אותם אומרים את זה. בייחוד היה לי קל עם רמי. הרעיון של השני מימדים הוא די גאוני, לדעתי, אבל הציור של הדו מימד היה דווקא תלת מימד, אז זה קצת הצחיק אותי. (במובן שהם עמדו בעיגול ואחד עמד לפני השני... משהו שלא ייתכן בדו מימד). גם אני לא ממש הבנתי למה לעזאזל רמי התעטש על האישה המסכנה. זה היה די... מבחיל... והקטע שהם צריכים לעלות לגג ושקווין צריך לעשות סנפלינג, זה נראה לי קצת מיותר, כי זה משהו שאפשר להבין כששמים בסדרה, קצת אקשן... אבל בקומיקס. זה לא תרם בכלום לעלילה, וזה נראה לי מיותר. נראה כמו משהו ששמים בשביל שתוכנית לא תהיה רק "מדע" אלא שיעברו גם כאילו הרפתקאות. בגדול, זה היה נחמד. בייחוד אהבתי את הקטע שהוא אומר שקווין מהעולם הקודם גילה להם את הגלישה. זה נחמד לחשוב שכשצילמו את הפרק של הפלישה הוא חשב על זה שקווין הוא זה שנתן, ואחר כך השתמשו בזה. זה מראה שיש גם חשיבה קדימה בתוכנית הזו, ולא הכל רק לפי כיוון הרוח של הרייטינג ושליפות מטופשות בשנייה האחרונה (כמו שיש להם נטייה לעשות בזמן האחרון...).

גלבטרון

New member
כדי לקרוא את הגיליון השני +

אני לא יודע למה הרבה לא הגיבו. אני חושב שחבל כי בהחלט יכולנו לעשות דיון מעניין בנושא. אולי אחרי קריאת החלק השני והאחרון של הסיפור יעזור לעודד אנשים לדון על הקומיקס ועל ההשפעה שהייתה לו על הסידרה. הגילון השני אכן נחמד, בעל מס' רעיונות (ועולמות) מקוריים שלא נראו בסידרה. אהבתי את הפרטים הקטנים שהוסיף הצייר, כמו הפוסטרים של החייזרים בסימטה אבל לדעתי הדיאלוג היה יכול להיות טוב יותר, אך כבר נימקתי מדוע אני מאמין שהוא כך בפסקתי הקודמת. אני מקווה שתהנו לקרוא את הגיליון ושתהיו מעוניינים לדבר עליו קצת.

גלבטרון

New member
להלן הקישור

לא מובן לי מדוע הוא לא הופיע בתגובתי הקודמת אבל הנה הוא שוב:

למעלה