בדירוג 1+2 - תמצא רק ישובים ערבים, חרדים - ואת ירושלים (שיש בה הרבה חרדים וערבים)
כך שבהתחשב בכך שלא מדובר בעיר ערבית או חרדית - דירוג 3 זה רע מאוד
אין שום סיבה להתייחס לערים בדירוג 1 ו-2 בצורה מיוחדת כי הן ערביות/חרדיות. לכן, דירוג 3 זה לא רע מאוד. דירוג 1 זה רע מאוד. דירוג 2 זה רע. דירוג 3 זה רע שנוטה אל הבינוני (תת-המעמד הגבוה של המעמד הנמוך, אם נרצה. גם זה כמובן ממוצע של שכונות, ולא עדות אמינה על שכונות ספציפיות, בתים ספציפיים או אנשים ספציפיים).
רק לשם השוואה - העיר הכי עניה בקריות, בפער גדול מהשאר (קרית ים) - היא בדירוג 5
שזה נתון אקראי ועיר אקראית שבחרת מתוך קבוצת ערים אקראיות, ולכן זה חסר ערך, ובכל מקרה לא ברור מה הייתה הנקודה שלך כאן.
ובדירוג האחרון (שנערך בשנת 2024 לגבי נתונים מ2021) לוד דורגה באשכול 3.
מלכתחילה היה לי ברור שיש משהו לא בסדר עם המדד, שהעיר שלי יורדת ל-3 ואז עולה ל-4 על בסיס שנתי או דו-שנתי, ללא כל כיוון ברור, סדר מסוים או מומנטום ספציפי.
כאשר המדד מחולק ל-10 אשכולות, עלייה או ירידה בדירוג אחד למעלה או למטה מעידה על שינוי של 10%
לפחות למעלה או למטה, שזה הרבה, מה שמעיד על חוסר תקינות של המדד.
עלייה או ירידה כאלו במהירות, כל שנה או שנתיים, מעידות על חוסר תקינות נוספת.
במיוחד כשאחרי מה שזה כל שנה-שנתיים, זה גם פעם למעלה ופעם למטה, זה עוד יותר לא תקין.
מעטות התופעות שמתנהגות כך מבחינה סטטיסטית, ובטח ובטח שרמת הפיתוח וההתקדמות של ערים היא אינה תופעה שמתנהגת כך
במציאות.
זה שהתופעה הזאת מתנהגת כך
סטטיסטית, זאת העדות וההוכחה שהמדד מחושב לא נכון, שזה דבר שידעתי אותו מלכתחילה.
עכשיו אתה מוסיף, מספר ומעדכן שהם בכלל משתמשים בנתונים שהם לא מעודכנים, אלא מאיזה שנים אחורה שבא להם, והנה קיבלנו עוד הוכחה לחוסר התקינות של חישוב המדד.
כפי מה שאמרתי במשך כל הזמן הזה, בפועל, לוד היא 4, מה שהופך אותה, בכללותה, לעיר מעמד ביניים (גם אם מעמד ביניים נמוך, שנוטה אל העוני). זה שמדד כושל שלא עובד מחליט באופן אקראי כל שנה שנתיים שרגע, היא 3, לא רגע, היא 4, לא, 3, לא, 4, זה מאוד חמוד, אבל זה לא עובד ככה במציאות.
כך שניתן לחלק את הדירוג ל4:
1+2 - עניים להחריד. ישובים של ערבים וחרדים
3,4,5 - יישובים עניים.
6,7 - יישובי מעמד ביניים
8,9,10 - ישובים עשירים
זאת הבעיה הגדולה שלך. הרבה אינטליגנציה, אבל לא הרבה שכל, כך שכשנדרשת חשיבה אמיתית, אתה תיכף ומיד מועד.
המצב הנורמאלי, הנכון והתקין בכלכלה זה מעמד ביניים רחב וחזק, שכבה דקה של עניים, ושכבה דקה עוד יותר של עשירים.
עכשיו, זה נכון שהכלכלה בישראל לא תקינה ולא בריאה, שמעמד הביניים לא רחב מספיק, ששכבת העוני רחבה מידי, ושגם שכבת העושר רחבה מידי, אבל ממש לא ברמה של הנתונים ושל החלוקה שאתה עושה עכשיו ושהחלטת עליהם באופן שרירותי.
אתה מייחס את מחצית הדירוגים לעניים, שגם בישראל, זאת עדיין רק השכבה השנייה בעובייה, שלוש דירוגים לעשירים (זה דווקא נכון יחסית), ושני דירוגים למעמד הביניים, שדווקא זה המעמד הרחב ביותר.
ברור שזה לא עובד ככה ולא נכון או הגיוני בשום צורה או דרך.
עכשיו, מה שכן, ואיך שאנחנו בכל זאת כן יכולים לנסות ללכת לקראתך, זה איך שחלוקת הערים בין העשירונים לא שווה, מה שמעיד שהמדד הוא לא יחסי, אלא כל יישוב מקבל כל דירוג לפי קריטריונים קשיחים, כך שלדוגמה בדירוג 10 העשיר, יש רק כמה יישובים, ככה שתיאורטית, זה אמור להיות אפשרי שזה יהיה נכון החלוקה שאתה עושה, אבל לא, גם כשאנחנו מנסים ללכת לקראתך ושמים לב לדבר הזה, גם אז, בשום פנים ואופן ערים ויישובים בדירוג של 4, בטח כאלו של 5, הם לא יישובים עניים, ואין שום סיבה להסתכל על יישובים בדירוג של 1 או 2 כ"עניים להחריד" או בצורה מיוחדת בגלל שאלו ערבים וחרדים.
בחלוקה שלי נתתי לעניים את שלושת הדירוגים הנמוכים, זה מספיק.
ולמרות שהמעמד הגבוה, גם בישראל, הוא עדיין משמעותית מצומצם יותר ממעמד העוני, עדיין נתתי להם שלוש דירוגים ולא שתיים, תוך כדי התחשבות בכך שכמעט אף-אחד לא נמצא בדירוג 10.
מעמד הביניים מקבל ארבע דירוגים, אלו האמצעיים. זהו.
יש 60 יישובים עניים מלוד, 199 יישובים עשירים מלוד,
מה שאומר שמבחינת אחוזים לוד היא באחוז 23, בהחלט בעשירון השלישי
כן, בהתבסס על מדד לא אמין, שכבר הוכיח את עצמו ככזה שמחושב לא נכון, שלא לדבר על התבססות על נתונים, שמעבר לכך שהם לא אמינים מלכתחילה, ומחושבים לא נכון בתוך הנוסחה של חישוב הדירוג, הם גם לא עדכניים, ומשנת 2021.
כאמור, בפועל, לוד היא 4. גם הסברתי למה בשני ההודעות הפותחות של השרשור, אבל בסופו של דבר, זאת הבעיה עם אנשים עם הרבה אינטליגנציה ולא מספיק שכל. הסתמכות יתר על נתונים מתמטיים, שזאת בעיה, בייחוד כשהנתונים שגויים, והנוסחאות שגויות.
(ולצורך העניין נתעלם מזה שהעשירון הגבוה יש רק 2 ישובים
אכן, נתעלם.
מה שמטה את הדירוג של שאר היישובים עוד יותר למטה)
זה בסדר. גם כך כבר "תיקנתי" את זה כשנתתי למעמד הגבוה בחלוקה שלי שלוש מעמדות במקום שתיים, למרות שאפילו בישראל בעלת הכלכלה החולנית, המעמד הגבוה עדיין משמעותית קטן יותר ממעמד העוני, כפי מה שצריך להיות. רואה? שכל. הרבה יותר חשוב מאינטליגנציה.
כאמור, זה לא אמין בשום צורה.
אלא שהיא עשירה רק מ23.4% מהרשויות בארץ
לפי הנתונים השגויים.
בגלל שעשירונים 1+2 הם מאוד עניים
אין לי מושג מהיכן מגיעה ההחלטה הכנראה שרירותית שלך שיישובים בדירוגים 1 ו-2 הם "מאוד עניים".
ההיגיון הישר מלמד שיש שלוש דירוגים של עניים. רק התחתון ביותר הוא "עניים מאוד". הדירוג השני הוא "עניים רגילים". הדירוג השלישי הוא העניים העשירים יחסית.
שזה לא רלוונטי בשום צורה.
זה אומר שזה אחד מהישובים הלא-חרדים העניים בארץ.
לא.
דווקא כן. תת המעמד הנמוך של מעמד הביניים אבל כן.
אתה עצמך אומר שלוד נמצאת במרחק של רק קצת פחות מ-7 אחוז מאשכול 4, ואנחנו כבר ראינו והוכחנו באמצעות הסקה לוגית פשוטה שהמדד טועה במינימום משוער של 10 אחוז (עלייה ואז ירידה ואז עלייה ואז ירידה וחוזר חלילה, בסדר גודל של לפחות 10 אחוז, ללא סדר או היגיון, זה לא דבר שקורה במציאות בכל הנוגע להתקדמותן ופיתוחן של ערים) עד מקסימום עליון של 19.9% (אני אומר עד 19.9% כי אנחנו לא יודעים מה הטעות העליונה והמקסימאלית האפשרית של המדד, אבל עוד לא ראיתי את לוד יורדת או עולה בשני דירוגים ברציפות בתוך שנה אחת [שזה בטח לא דבר שקורה במציאות, אבל בכל מקרה, הדבר תוחם בעבורנו את הטעות המקסימאלית האפשרית של המדד]).
למעשה - בהתרסקות. לוד ירדה בדירוג.
ב2019 היא דורגה במקום 82 (משמע - עשירה יותר מ31.4% מהישובים) - ולכן גם לפני ההתרסקות לוד עדיין הייתה יישוב עני. פשוט - קצת פחות עני
דירוג 4 הוא לא עני לפי שום קנה מידה מלבד בדמיון המשתולל שלך.
בכל מקרה, הדבר רק מראה את הניתוק של המדד מהמציאות, כמו גם את חולשתך האינטלקטואלית, שבאה לידי ביטוי בהיתלות יתר במדדים וכלים סטטיסטיים ומתמטיים לא אמינים.
בלוד הושקעו תקציבי עתק, היא בהתפתחות תמידית, היא הייתה העיר הצומחת ביותר במחירי הנדל"ן מבין כל ערי הארץ בעשור הקודם, לפני שנייה בנו לידי בתים במיליון דולר ועכשיו בונים לידי בריכה שכונתית, יש שני תחנות רכבת במקום אחת כמו ברוב הערים. שאני אמשיך? אני יכול.
שזה הגיוני.
הרי כל הפטנט הוא להקים בערים עניות שכונות סבבה - שיכניסו מיסים לעיר, וירימו את מצבה הכלכלי
וכך יוצא שהעשירים של לוד - גרים בלוד במקום לגור בישובים הטובים-יותר שסמוך אליה.
אז מה שאתה מציע זה שרק, או אולי בעיקר, בזכות השכונה שלי, העיר שלי עלתה לפני לפחות 15 שנה (ונשארה שם מאז באופן רציף. תזכור אנחנו מדברים על הנתונים האמיתיים. לא הרשמיים) לדירוג בפועל של 4? תודה
הדירוג הסוציו-אקונומי של גני לוד הוא 5
בערך כמו קרית ים. וזה משפיע על דירוג בתי הספר (בערך כמו קרית ים, שבה סגרו בית ספר בגלל רמה נמוכה ואלימות גבוהה, כדי לפזר את התלמידים בין בתי ספר פחות גרועים סביבה). אי אפשר לעשות את זה בגני לוד - כי בסמוך אליה יש את בתי הספר של לוד - שהרמה שלהם נמוכה אפילו יותר.
אין שכונה כזאת. התבלבלת בשם עם שכונה אחרת כלשהי. אני גם לא יודע למה נדמה לך שאתה יודע מה הדירוג של השכונה שאתה חושב עליה. מדרגים שכונות? או שהחלטת? כי לי נדמה שהשכונה שלי היא 7
נשמע שבשכונה שלך גרים הרבה פושעים עשירים - שמעדיפים להשקיע יותר ברכבים - ופחות ברמת חינוך גבוהה.
לא מעודד.
אלו אנשים שעשו את כספם ביושר, תודה לך.
אפשר להשקיע בשני הדברים.
כשהייתי בתיכון, המדינה השקיעה בי 20,000 שקל בשנה.
בערך כמו כל שכונה ממוצעת.
ממש לא.
ממש לא כל שכונה כוללת בתוכה רכבת משל עצמה, בטח שלא בריכה שכונתית.
אני מסכים שכל שכונה כוללת מרכז מסחרי, קופת חולים וחדר כושר.
בנוגע לשאר הדברים שכתבתי-מכולות, בתי-עסק, פארקים ובתי-ספר, אני לא חותם על זה, אבל נדמה לי שיש לנו יותר ממה שיש ברוב השכונות, וששלנו באיכות גבוהה יותר.
ממוצע המחירים בשכונה שלך הוא 1,250,000 - שזה נמוך
ממוצע השכירות הוא 3,500 (שזה לכאורה בינוני, אבל נמוך בהתחשב בכך שרוב הדירות שם הן דירות קרקע)
כאמור, אין שכונה בשם "גני לוד" ואין לי מושג על איזו שכונה אתה מדבר או מתכוון אליה. בכל מקרה, וכל עוד תמשיך להביא נתונים של שכונות אחרות, אין לנו על מה לדבר בכלל.
כי שאר השכונה (ובוודאי בשאר העיר), המחירים זולים
אכן, התכוונתי לבתים זולים. עם המקדמה למשכנתא על בית ב-3.5 מיליון אפשר לקנות בית זול.
גם אני גר בדופלקס (אפילו יותר גדול). ומשה יכל להרחיב לדופלקס אם הוא היה רוצה.
אתה עשיר ושווה צפונה ממיליון וחצי דולר. משה גם כן עשיר, בעלים של שני בתים, שטח אדמה, ומזומן.
אתה ומשה לא דוגמה. זה שאתה חושב שכן רק מראה את הניתוק שלך, שזה מצחיק, כי דווקא אתה התחלת ממקום נמוך יותר בחיים ממני, ודווקא אתה אמור להיות בעל סטנדרטים נכונים.
כי אני ומשפחתי גרים בבית שהוא פחות מאשר כפי יכולותינו, בשעה שאתה ומשה עושים ההפך.
במיוחד שזאת שכונה די זולה
כאמור, אין לי שמץ קלוש של מושג על איזו שכונה אתה מדבר, אבל אתה כנראה לא מדבר על שלי.