גולש בקר

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
גולש בקר

גולש בקר


3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
1.5 ק"ג בשר (כתף, אגוז, צלעות, צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
4 עצמות מח
1.5 כוס ציר בשר או 1 כוס ציר ו-1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
50 גר' שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים 3 ס"מ
1 כפית קימל (לא חובה)
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 3-4 ס"מ

  1. בסיר רחב וכבד מטגנים בשמן את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו להשחמה, מוסיפים את ציר הבשר והפפריקה, רסק העגבניות והפפריקה המעושנת ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל האדום, המלח, עלי הדפנה, הסלרי והגזר והקימל. מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי של 1 ס"מ מעל הבשר.
  4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. הגולש מוכן כמרק.
  6. אם רוצים את הגולש לא כמרק פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3.
  7. מערבבים כף קמח בכוס מים ויוצקים לסיר בבחישה ובבישול עד להסמכת הרוטב, ממשיכים לבחוש מדי פעם כדי למניעת הדבקות התבשיל לתחתית.


 
למעלה