גולש בקר
גולש בקר
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
1.5 ק"ג בשר (כתף, אגוז, צלעות, צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
4 עצמות מח
1.5 כוס ציר בשר או 1 כוס ציר ו-1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
50 גר' שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים 3 ס"מ
1 כפית קימל (לא חובה)
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 3-4 ס"מ
גולש בקר
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
1.5 ק"ג בשר (כתף, אגוז, צלעות, צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
4 עצמות מח
1.5 כוס ציר בשר או 1 כוס ציר ו-1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
50 גר' שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים 3 ס"מ
1 כפית קימל (לא חובה)
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 3-4 ס"מ
- בסיר רחב וכבד מטגנים בשמן את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו להשחמה, מוסיפים את ציר הבשר והפפריקה, רסק העגבניות והפפריקה המעושנת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל האדום, המלח, עלי הדפנה, הסלרי והגזר והקימל. מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי של 1 ס"מ מעל הבשר.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. הגולש מוכן כמרק.
- אם רוצים את הגולש לא כמרק פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3.
- מערבבים כף קמח בכוס מים ויוצקים לסיר בבחישה ובבישול עד להסמכת הרוטב, ממשיכים לבחוש מדי פעם כדי למניעת הדבקות התבשיל לתחתית.
