גומרות הולכות- ביקורת

Yovav222

New member
גומרות הולכות- ביקורת

קודם כל, אני מקווה שלא תמחקו את הביקורת שלי רק בגלל שהדעה שלי שונה משלכם. קודם כל הייתי רוצה לציין שאני כותב קומדיה בעצמי ומעריך כותבי קומדיה אחרים, במיוחד תוכניות מערכונים ואני לא ממהר לבקר אחרים בעיקר בגלל שאני יודע עד כמה צריך להשקיע כדי להגיע לתוצאה ואיכות שמצליחה להעביר את המסר הדרוש ואין לי שום דבר מלבד כבוד עבור כל יוצר באשר הוא. כעת, לאחר צפיה בסדרה "גומרות הולכות", הגעתי למסקנה כי זו אחת התוכניות הכי משפילות ונוראיות מעבר לכל דמיון. אחרי שראיתי כבר שני פרקים שלה (כן, למרות הסלידה שלי ממנה ראיתי יותר מפרק אחד כי אני לא מאמין שאני יכול לשפוט סדרה על פי הפיילוט שלה) הרגשתי חלול ומלא גועל. לראות כזה גועל נפש סקסיטי ושובניסטי זה דבר אחד, אבל להשפיל ככה את הז'אנר שנקרא קומדיה? עכשיו זה אישי. התוכנית "גומרות הולכות" היא אחד הדברים הכי נוראיים שאי פעם נראו על המסך. הכתיבה היא חובבנית ועלובה, המשחק מוגזם ומגוחך (במיוחד מצד הסופרסטאר מיה דגן, אשר מצליחה להגעיל אותי כל פעם מחדש עד לנקודה בה אני רוצה לזרוק את עצמי לפני רכבת) הצילום הוא מתחת לכל ביקורת והעריכה יכלה להיעשות באותה מידה ב-Windows Movie Maker. כעת אפרט את הזוועה: הכתיבה: מכירים את זה שאתם הולכים ברחוב ופתאום חושבים לעצמכם על משהו מצחיק, אבל אחרי כמה דקות אתם חושבים לעצמכם "נו, כנראה שזה לא כלכך מצחיק כמו שחשבתי"? ובכן, מסתבר שקיימים אנשים מסויימים אשר לא קיימת אצלם הפונקציה למחשבה השניה הזו, ומשוכנעים שכל רעיון מטומטם יכול להתפתח למערכון מוגזם, לראות ארבע וחצי דקות של דיאלוג משעמם שחוזר על עצמו בלי שום התפתחות ולא מוביל לשום פאנץ' זו לא קומדיה. ואני עוד מתעלם מזה שמחצית מהמערכונים לקוחים מSmack the pony, שם עוד יכולתי לצפות בהם מבלי שיהיו לי מחשבות התאבדות. (וזה רק אני, או שמיה דגן מבקשת שיכתבו לה מערכונים רק כדי שתהיה לה לגיטימציה לגעת בעצמה בפומבי, או שמה היא פשוט מפצה על זה שאין לה שום כשרון משחק? שתי תוכנית וכבר הספקתי לראות אותה משחקת עם עצמה ארבע פעמים. אתם רוצים לגרום לי לבעיית אכילה?) צילום: וזה מוקדש לצוות הטכני של התוכנית, אני מודע לזה שאתם יודעים שהקהל הישראלי לא מבין כל-כך בצילום ובקולנוע ולכן אתם משוכנעים שמותר לכם לעשות את השטויות האלו מבלי שאף אחד ישים לב, אבל זה כבר מוגזם. עשרים ושתיים דקות של חוסר White-Balance טהור, על מה אתם מכוונים אותו? על בננה? ואפילו אם חשבתם שמראה צהוב-מגעיל לסדרה זה משהו ייחודי, למה נראה לכם שאנשים נהנים לראות מסך צהוב?! עכשיו, אני לא יודע איך זה עובד אצלכם בראש, אבל אני לא מסיים שיחה בזה שאני מסובב את הראש באיטיות לצד, במה עוזר לכם הPAN המטומטם הזה לצד בסיום כל מערכון? (וזו באותה מידה גם בעיית עריכה) מה, המצלמה מתביישת? כי היא צריכה, אני גם מסובב את הראש בסיום כל מערכון ובוכה. אה, וכמובן הזוויות, למה נראה לכם שזה נעים לצפות בדיאלוג כשהוא בTWO-SHOT של ארבע דקות? מה קרה לOTS? אתם נהנים לשעמם אנשים? עריכה: על הנושא הזה אפשר פחות לדבר מכיוון ואלו המערכונים הכי פחות מורכבים מבחינת עריכה, בהתחשב ורוב המערכונים הם one-shots של כלום. אני פשוט מקווה שהעריכה לא מוציאה מחומר הגלם את המקסימום, כי אם כן זו בעיה חמורה יותר. משחק: החלק הזה מוקדש לשחקנית איילת זורר, איילת, את שחקנית מוכשרת, היית פשוט מעולה ב"בטיפול" ואף הגעת לשיא חדש. חבל לי שאת משפילה את עצמך ככה ונותנת לסדרה ה"קומית" הזאת להרוס את השם הטוב שיצרת לעמך עד עכשיו. אם הייתי הסוכן שלך הייתי מיד מוציא אותך מהרפש הטלוויזיוני הזה ושם אותך בדרמה עטורת פרסים. לעומת זאת, מיה דגן, את לא מפתיעה אותי, מאז ומתמיד היו לך את כישורי המשחק של שולחן, ואני דיי בטוח שלכלב שלי יש תזמון קומי (או אפילו אישיות למען האמת) יותר טוב משלך. אם אני הייתי הסוכן שלך... יודעת מה? עזבי, אני אפילו לא רוצה לחשוב על מצב כזה. ענת וקסמן. בפנים בפנים את יודעת באיזה ביב שופכין את נמצאת, בבקשה אל תגידי לי שאני מחדש לך כאן משהו. טוב, אני מניח שזה כל מה שיש לי להגיד (זה לא נכון, יש לי עוד המון מה להגיד, אבל כל השאר זה פשוט רצף של קללות ואיומי רצח) אני מקווה מאוד שמישהו מההפקה יקרא את זה, תזכרו, גם אתם יכולים לעשות שינוי. הטלוויזיה הישראלית לא חייבת להיות כזאת. היא יכולה להיות טובה, תנו לה. רייטינג טוב לא בהכרח אומר שהסדרה טובה.

RTur

New member
שמע..

קודם כל נתחיל בזה שאני לא מהפורום הזה וגם לא מהפורום של מיה דגן.. במקרה נכנסתי לראות איזה תגובות יש על הפרק של אתמול (שמשום מה אין עדיין תגובות.. חח) וקראתי את הביקורת שלך.. לי זה ממש לא נראה סקסיסטי ושובניסטי.. להיפך - לדעתי זה הומור עצמי שאותי אישית מאוד מצחיק וכל הכבוד למיה, איילת וענת (שוב, זאת דעתי כמובן..) שלא כמוך, אני באמת נחשב מהצופים שלא מבינים שום דבר בצילום/עריכה וכל השיט הזה ולי זה לא ממש מפריע.. חוץ מהקטע המעצבן שכמעט כל מערכון מסתיים בזה שהמלצמה זזה הצידה ומצלמת כלום.. לגבי מיה דגן - הגזמת. "כישורי משחק של שולחן"? מצטער, כנראה לא ראית "שיקגו" ו-"ברנשים וחתיכות" (כן, יש גם תיאטרון.. לא רק טלוויזיה) - פשוט כובשת! הלוואי שרוב השחקניות בארץ היו מגיעות לכישרון משחק כמו שלה.. ראיתי את ההצגה 3 פעמים בגללה (ובגלל לירז צ'רכי המקסימה וניקי גולשדטיין שגונב את ההצגה). חכה, תן לסדרה להתבשל עוד קצת.. גם שני פרקים זה לא מספיק כדי להחליט.. הפרק הראשון באמת היה די חלש אבל הפרק ששודר אתמול אותי אישית קרע מצחוק.. ממש נהניתי ממנו. המשך צפייה מהנה (אם תחליט להמשיך לצפות בזה בכל מקרה..)

../images/Emo214.gifאין הרבה מה להוסיף..../images/Emo45.gif

מסכימה לחלוטין עם RTur... מהפרק הראשון דווקא לא התלהבתי, אבל אתמול צחקתי לא מעט בעקבות הצפייה בתכנית.. מעבר לכל הדבר שאין לי מושג בהם [צילום למשל], אני חולקת על דעתך בליהוק השחקנים. אני חושבת שהשחקניות בתכנית הזאת מעולות ומשחקות כראוי לתכנית הספציפית. אני חושבת שהתכנית יכולה עוד לעלות ברמה ולכן אני ממליצה לך להמשיך, לנסות ולצפות בתכנית..

Liad B

New member
וואו.

אני בכלל לא בפורום הזה אבל ראיתי את שני הפרקים ואני מת על מיה דגן. אז קודם, קישורי משחק של שולחן ותזמון קומי של כלב? אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר. כמו שהמגיבה עליי הזכירה את שיקאגו וברנשים וחתיכות, לראות את מיה דגן שם היה תענוג. רק היא יכולה לגרום לי להוציא 200 שקל על כרטיס לתיאטרון, שזה דבר שאני בד"כ לא נהנה ממנו. בקשר לוולגריות שלה, קודם כל אני חושב שהקצנת את זה לרמות מטורפות, אבל הגיע הזמן שכל המתחסדים יכירו בעובדה שכולנו כאלה, מה לעשות פה זה לא בריטניה, אני לא מכיר כ"כ הרבה טיפוסים מאופקים, ואלה שכן הם בד"כ גם השקטים והאומללים. מיה דגן משקפת את ההוויה פה, היא מבין היחידים שאתה רואה היום בטלוויזיה וחושב "הייתי יכול להיות חבר/ה שלה", היא כייפית, היא מצחיקה, היא חמודה והיא הייתה פשוט מותק של בנאדם שפגשתי אותה. בקשר לתכנית בכלליות, קודם כל אנחנו רק בפרק השני, מעטות הן הסדרות שמצליחות לתפוס את הצופה כבר בהתחלה. הסדרה היחידה שהצליחה לבסס את המעמד שלה אחרי שני פרקים הייתה מכושפות, שאחרי שידור הפרק השני הוחתמה לשתי עונות.(בארה"ב כמובן). חבל שעם הזמן המעמד שלה ירד אבל זה כבר סיפור אחר. בכל מקרה, אל תמהר לשפוט סדרה כי היא עוד תפיע אותך ואתה תשאר עם ביקורות חסרות טעם. ולהזכירך, בתור כותב קומדיה אתה אמור לדעת שתכנית מערכונים היא דבר שממש ק'שה לכתוב כי כל מערכון עומד בפני עצמו ואין שומדבר שיחפה עליו. ורק הערה אחרונה, לשפוט זה ממש ממש קל, אבל להזכירך עוד לא ראינו אחת מיצירותייך הנעלות עם התזמון הקומי המושלם והצילום חסר הרבב.

maccabi29

New member
ביקורת בונה../images/Emo99.gifלדעתי התוכנית אחל

לדעתי התוכנית מעולה ומצחיקה בטירוף וזה.... בעצם כל העניין ולא צריך לחשוב יותר מידי כולם שם 10

בתצ1

New member
לא נכון

גבר באמת לא יאהב את הסדרה..זאת סדרה שמתאימה ומצחיקה רק בנות..זה ניואנסים דקים שרק בנות יזהו אותם ויצחקו..לדעתי יכלו לעשות את זה הרבה יותר ויפה מצחיק ביחוד שחקניות אחת אחת..אני נהנתי ...

חיתול

New member
תרשו לי להגיב-למרות שאני לא קשורה

לפורום ובמקרה ראיתי את הביקורת. תשמע בנאדם, הצופים לא בהכרח מבינים בעריכה ובצילום ובכל השיט הזה אוקיי?! אני בכלל חושבת שאתה רואה טלוויזיה (ולו דווקא את גומרותהולכת) רק בשביל להעביר ביקורת,ולהתלונן מה לא טוב... אני לא יודעת מה יש לך ולמה את כ"כ שונא את דגן, אני לא מעריצה אותה ולא כלום,וזה סתם כי אני חושבת שה טיפשי להעריץ בנאדם,אבל אני חושבת שהיא שחקנית ובדרנית מוכשרת ושלא לדבר על איך שהיא כותבת מערכונים.{צפית פעם במזה השטויות האלה? דגן כותבת לעדי.}גם אילת זורר וענת מדהימות. לפי דעתי,תקן אותי אם אני טועה,אתה מקנא,אולי בגלל שאתה בעצך לא כ"כ מוצלח?... יכול להיות מצב כזה?! תלמד לפרגן לפי דעתי....

maccabi29

New member
גומרות הולכות ../images/Emo182.gifלדעתי השחקניות

חחחחחחחחחח ......לללללללללל

maccabi29

New member
../images/Emo140.gifהמשיכו כךעל התוכנית היום../images/Emo215.gif

לדעתי כל השחקנים פשוט מעולים חצי שעה של צחוק נטו למה לא ?

Yovav222

New member
למען האמת אני לא בדיוק יכול

לקבוע כרגע את הכישורים שלו, עקב הכתיבה הזו.. אני צריך לראות אותו מופיע עם משהו נורמלי, אחר כך נראה את הרמה שלו.. נכון לעכשיו אני עוד לא יכול לקבוע.

למעלה