ג'ון פרושיאנטה vs. דייב נאברו

erez801

New member
ג'ון פרושיאנטה vs. דייב נאברו

דייב נאברו גיטריסט לא שיגרתי בעל מראה של מטאליסט חובב כת שטן מוזעק למלא את מקום הגיטריסט בלהקה בעלת חזות "מטורפת" עם בסיסט קרוע ומתופף מחורע.. המראה הרציני ונטול הומור של נאברו לא מצליחים להשתלב עם חזות הלהקה ודבר משליך גם על סיגנונו המוזיקלי של נאברו. אמנם נאברו גיטריסט מעולה אבל סיגנונו האפל ומתנגד הפנדר סטראט הם אלה שיוצרים דיסונסס כבד בינו לבין שאר חברי הלהקה שגדלו על מסורת קליפורנית של דאחקות ולא של רציניות ואפלוליות. כשראיתי את הקליפ "אירופלן" וראיתי את נאברו מחזיק בפנדר סטראט נדהמתי לחיוב מהשפעה של חברי הלהקה על דייב ( דייב ידוע כמתנגד "פנדר" וחובב גיטרות של "פול רייד סמית", גיטרות מטאל) אולי בגלל זה עזב דייב את הלהקה אולי הסטראט היוותה את המיתר האחרון שנקרע בסאגת דייב והצ'ילי פפרס. ג'ון פרושיאנטה וסיגנונו הפיסיכודאלי ששאוב מג'ימי הנדריקס הן בטכניקה והן בציוד (ג'ון אוהב פנדר סטראט ומגבר של "מרשל" ממש כמו הנדריקס)החזות הקליפורנית השובבה והתנועות הגמלוניות ומקופלות של פרושיאנטה תוך כדי ההופעות הן אלה שנותנות ייחוד וגרוב ללהקה אמנם ג'ון הוא צנוע ולא מנסה להתבלט כמו אנטוני קידיס אבל ההתנהגות הטיבעית שלו מושכת תשומת לב. ולכן יש הרמוניה חזותית בין חברי הלהקה והדבר נותך השלכה ישירה על הסיגנון המוזיקלי תחשבו על זה לרגע סניקרס של פומה (ג'ון) מול מגפיים שחורות ולק שחור על ציפורניים(דייב)??? לסיכום דייב נאברו גיטריסט טוב אבל חבל שהוא מתנגד. ג'ון לוקח אותו בפן האישי. לפחות לדייב יש את כרמן אלקטרה שהוא יכול להתנחם בזרועותיה וזה דיי שווה מכל להקה.

lollapalooza

New member
הו לה לה../images/Emo70.gif

משובח. יגיע למאמרים בקרוב.

lollapalooza

New member
עלה למאמרים,

בתוספת הגהה קלה, ברשותך כמובן. אתם מוזמנים לצפות ולהגיב. אגב- בעניין התוכן- אני חושבת שדייב הוא גיטריסט מעולה, ודי ברור שמבחינה טכנית הוא הרבה יותר טוב מג'ון. העניין הוא שמבחינת סגנון מוזיקלי, ובעיקר מבחינת כימיה עם הלהקה- הוא לא מתאים. דייב הוא יותר מוחצן שאוהב "להשוויץ" בסולואים מפוצצים ובמראה מיוחד, לעומת ג'ון שאצלו רואים את הפשטות, גם בנגינה וגם במראה, והוא יותר משתלב עם הלהקה, הכימיה שלו איתם יותר טובה. מעבר לזה, שלדעתי, בעוד שדייב מנגן מדהים, הסגנון של ג'ון הוא אולי לא מתוחכם מי יודע מה, אבל יש בו קסם מסויים והרבה רגש. בעיניי זה לא פחות חשוב. הכל עניין של כימיה עם הלהקה.

michaelblum

New member
יופי של מאמר

יש לזכור שלנבארו היו חיים ממש ממש לא קלים, אם אני לא טועה ההורים שלו נרצחו מול העיניים שלו כשהיה ילד, זה בטח לא השפיע עליו לטובה, ובטח ובטח שלא עזר לכימיה שלו עם להקה יחסית "שמחה" ו"כייפית" כמו הצ'ילי פפרס.

lollapalooza

New member
אמא שלו ודודה שלו

נרצחו ע"י החבר של אמא שלו, מול עיניו. ברור שזה השפיע על החיים שלו ועל המוזיקה. (במיוחד באלבום הסולו שלו)

rhcpamit

New member
דייב הוא גיטריסט טוב

אבל יש לו בעיה , הוא לא יודע תיאוריה בסיסית , בקושי את התווים הוא יודע... , הוא התאים בג'יינס אדיקשן אבל לרד הוט הוא לא התאים בכלל

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אהבתי את "עם בסיסט קרוע ומתופף מחורע"אבל זה לא רק "סניקרס של פומה " זה גם נעליים של דולצ'ה וגבנה
(יש לי תמונה אבל אני לא יודעת איפה היא...)

../images/Emo45.gif

דייב באמת לא התאים כ"כ לקלילות (גם מבחינת אופי וגם מבחינת מוזיקה) שמייחדת את רד הוט, אבל הוא גיטריסט טוב (ועושה אחלה עבודה בjane's addiction). חוצמזה שאני אוהבת עם גברים עם לק שחור

למעלה