ג'ון

sengreen2

New member
ג'ון

די ברור שג'ון אינו ממזר. קרב הממזרים ממחיש שיש לו יעוד מיוחד, וכי לא משנה מה יהיה הוא לא יכול למות בקרב. יעוד זה הוא כמובן הרבה מעבר לכיבוש וינטרפל, שהיה יכול להיות מוגשם על ידי אחרים, ואינו שווה ערך למה שג'ון ניחן בו. היעוד שלו כנראה נמצא בקצה הסיפור, שהוא השבת הסדר הטיבעי על כנו באמצעות מלך העומד בזכות עצמו ומעשיו, אך שהמסורת עומדת לצידו. הטגריינים למרות שהיו כובשים קיבלו את נאמנות אדוני הארץ, ולכן אינם סתם כובשים ועריצים. המרידה של ארין ושני בני חסותו רוברט ונד בין שהיתה מוצדקת ובין שלא, וזאת נדע כנראה רק בסוף, ערערה את הסדר הטיבעי ומכאן שפיכות הדמים עד היום הזה. לכן יש סיכוי גבוה בהעדר מועמדים אחרים, (ונראה שהמפיקים קצו בדמויות ראשיות חדשות), כי ג'ון יהא משיב הסדר על כנו. היכן זכותו הטיבעית? מאחר שאין אנו יודעים את מוצאו, ומאחר שהוא נולד בשנות המרידה ונאסף על ידי נד, הרי זה יכול להסתדר יפה אם יהיה בנם של ראיגאר וליאנה - סטארק וטגריין כאחד - המאחד בתוכו את בני אדם הראשונים ואת הכובשים הנאצלים ובזאת מביא איזון לארץ - שהיא המטרה שאליה לוקח אותנו הסיפור. מאחר שההפקה הטלויזיונית מעוניינת בסיפור פשטני יותר המביא לכדי קטרזיס, הרי הדבר בהחלט מסתבר. אין לדעת כמובן מה נקדח במוחו של ג.ר.ר.מ, ונראה ששם זה יכול להיות סיפור אחר.

punky brewster

New member
מסכימה

הייתי שמחה אם יתגלה שלגון יש תאומה - מארה ריד והיא הרוכבת השלישית על הדרקונים.
&nbsp
אני מקווה שיש לה משמעות גדולה יותר חוץ מלהגן על בראן

הטארגראיינים לא קיבלו את נאמנות אדוני הארץ.

הם כפו אותה עליהם.
לכל אורך שנות שלטונם הם התמודדו עם מרידות, בגלל שלמעט כמה פנאטים כמו בני דארי, הם לא קיבלו את נאמנותם של אדוני הארץ.

Nirwood

New member
הפוך

ג'ון הגיע לעולם עם ייעוד יותר גדול משל למלוך על ווסטרוז, הוא הגיע כדי לאחד את בני האדם, מכל העמים וכל היבשות, כנגד אויב משותף - המהלכים הלבנים.

ג'ון הוא הנסיך שהובטח, ראיגר ידע שחטיפת ליאנה תוביל למלחמה נוראית, אבל הנבואה הייתה חשובה לו יותר.

הוא ידע שרק ילד משותף עם המשפחה המזוהה ביותר עם הקרח (סטארק) תוביל ליצירת הילד שהוא רצה.

בעניין מלך הלילה:

ראוי לציין שהוא פעמיים הבחין בג'ון בהארדום (פעם אחת כשהוא עומד על הצוק ורואה איך הוא מבסי את אחד הגנרלים שלו, ובפעם השניה כשג'ון מתרחק עם הסיבה האחרונה), הם לא סתם הצליבו מבטים, מלך הלילה בעצמו הבין כי ג'ון הוא הנסיך שהובטח, ושהוא יהיה יריבו העיקרי בפלישה לווסטרוז.

Nirwood

New member
קבל ציטוט של אשת הדורני:

"
פשוט, השיר שלה הוא לא "שיר של אש ושל קרח".
מרטין מפזר סימנים לרוב (כמו שמישהו כבר כתב שאפשר למצוא סימנים גם אצל ויקטאריון) כדי למסך בעשן את התמונה הגדולה: בג'ון (בהנחה שתאוריית R+L=J נכונה) מתקיימים האש והקרח. ג'ון הוא בנו של ראיגאר, שכדי להולידו כל הממלכה דיממה ובית טארגריין נפל. ראיגאר לא נתפס ע"י אלה שהכירו אותו כפזיז או טיפש או רומנטיקן חסר אחריות- ככה שלקיחת ליאנה והולדת ג'ון היו כנראה משמעותיים מאד מבחינתו- והוא הרי הבין מהנבואה דברים שאחרים פיספסו.
דאינריז, בשונה מג'ון, היא בתו של אאריז ואין בה את אלמנט הקרח. מצד שני, סימני הנבואה מסתדרים אצלה די טוב וגם נראה שהיא פועלת בשם שליחות, או ייעוד, שהוא מעבר לאינטרסים האישיים שלה ושל אנשיה (אני רואה בה ממשיכת דרכו של אאיגון הכובש ולא כאן המקום להרחיב) כך שגם באופן עקרוני יותר, נראה שמתאים לה להיות סוג של "משיח" כמו א"א.
איך אמר פעם אביר הקרנפים:
דפים יגידו"

מקווה שעכשיו הנושא יותר ברור.

לדעתי גם אם יש לו זכות טבעית

הוא מביא את סופם של הערכים כולם (מהפך אותם)
(אגב אם הוא בנה של ליאנה למה לעזאזל נד סטארק רצה שהוא ילך לאחים השחורים).

הוא ממזר שמוביל מלכים,
הוא אח שחור שפרש מנדרים,
הוא אדם מת שחזר לחיים ,
זורם בעורקיו דם אצולה ואהובתו מהחופשיים,
הוא מחזיר את ראשוני האדם לחיק החופשיים,
הוא נלחם בהלכים הלבנים,
הוא אולי יהיה המלך שמכיל את כל ההיפוכים-
הוא גם צאצא של כובשים וגם צאצא אצילים.

אני עוד זוכרת את הסצינה בה קיבל את החרב ממורמונט,
אני חושבת שהחברות כאן והנאמנות היא ערך גדול בהרבה
מאשר הדם שזורם בעורקיו וזה מה שהוא מסמל בעיני.

Nirwood

New member
נד סטארק ידע שהוא יהיה מוגן שם

צריך לזכור שעדיין היה מדובר בתקופה שרוברט היה המלך ושאף להשמיד את כל הטארגריינים בעולם.

בגדול ברגע שאתה הופך ללוחם במשמר הלילה, כל החטאים שלך נמחקים, ואתה פותח דף חדש, משמר הלילה גם נחשב לגוף ניטרלי שמופרד מהממלכה, ולכן הוא איננו כפוף למלך, ואיננו לוקח חלק פעיל במלחמות בין הבתים.

ככה שתיאורתית, גם אם היה נחשף שג'ון הוא הממזר של ראיגר, ורוברט היה שומע על זה, הוא לא יכול היה לעשות כלום.

זאת עדין בגדר תיאוריה!

אבל רעיון יפה, למרות שלא נראה לי שהוא היה רוצח את ג'ון גם אם היה יודע
(הוא בסופו של דבר מחל על כבודו ואמר שרצח הילדה דני היה מהלך שגוי)

Nirwood

New member
כן, אבל צריך לזכור שדאינריז הייתה באסוס

לדעתי רוברט לא היה מוחל לה אם היא הייתה מגיעה לווסטרוז (הוא שנא עד עמקי נשמתו את כל הטארגריינים), בעניין ג'ון - סוגיה מורכבת, אם נד היה בחיים, אני בספק רב אם הוא היה מנסה להרוג את האחיין שלו.

בגדול הסיטואציה עם ג'ון היא גם שונה כי הוא גדל כל חייו כסטארק, ויחסית רק בגיל מבוגר הולכים להגיד לו שהוא חצי טארגריין.

למעלה