ג'ון

sacrament

New member
ג'ון

אנשים! תמיד נאמר שרוברט הסולן הכי טוב בעולם, שג'ימי הוא הגיטריסט הכי טוב בעולם ושבונהאם המתופף הכי טוב בעולם. אבל תמיד שכחו מישהו! (מי זה יכול להיות?) אז מה דעתכם בנושא? האם ג'ון ניתן היה להחלפה, מה הייחוד שלו בלהקה (או אולי אפילו בעולם?) למה תמיד שוכחים אותו במושגים גלובליים או בכלל, למה תמיד שוכחים אותו?

I n n u e n d o

New member
תמיד מזניחים באסיסיטים!!!!!!!

זה קורה בכל להקה גם בקווין וראיתי בכמה להקות שמתמקדים בגיטריסט מתופף וקליסט ואת הבאסיסם משאירים בצד$%#$%^#%

ג'ון לא היה ניתן להחלפה לדעתי

בסיסט מעולה בעל חזון מוזיקלי רחב...ניתן לשמוע זאת בכל שיר במיוחד ב- Immigrant Song. הוא אחד מהטובים ביותר ואחד מההכי פחות מוערכים...וחבל שכך.

ouria

New member
בסיסטים מטבעם

פחות תופסים את מרכז הבמה. זה בא מתפיסה מוטעית, לדעתי, לפיה בסיסט יכול להיות מיותר או משהו כזה... הסוד, ילדים, הוא שהבסיסט הוא מרכז הכובד של הלהקה- נותן בסיס הרמוני וגם את הבסיס הפיזי כמובן- מה שווה הופעה בלי רעידות הבמה?
ובאשר לג'ון פול, הרי שהוא היה מעולה כבסיסט וגם כקלידן והשתתפת בהלחנת רבים מאוד מהשירים של הלהקה. לפי מה שהבנתי הוא אדם די צנוע וחביב, ובניגוד לג'ימי פייג' למשל, אין לו אגו בגודל טקסס, ואלה כנראה הסיבות שהוא תמיד נחשב ה"רביעי" בלהקה או משהו (מה שלא בטוח היה קורה אם אנשים לא היו יודעים שהמתופף מת).

Gio inc

New member
זה גם קוןרה מהסיבה הפשוטה מאד..

שסאס זה כלי... ש"לא שומעים".. כלומר, כשמקשיבים לשיר, קשה מאד אח"כ לזמזם את הבאס ליין לדוגמא. אצל לד זפלין יש כמה דומגאות מעולות איפה שהוא נשמע מצויין, אבל ברוב השירים (שזה נורמאלי לחלוטין, כמו אצל כולם בערך), ניתן בקלות רבה לא לשים לב אליו בכלל. כמובן שחשים בהבדל אם שומעים את השיר ללא באס, אבל גם הוא לא ניתן להבחנה מיידית, זה לא כמו "מה לעזאזל הולך פה, לאן הגיטרה נעלמה??"

I n n u e n d o

New member
ברוב המקרים

שומעים את הבס אבל לא מודעים לקח שזה הוא כי הוא משתלב מצוין עם התופים ועם הגיטרה ואז שומעים רק את התופים שזה בעצם גם התופסים וגם הבס

Dr Drums

New member
באס

זה כלי שלא תופס הרבה תסומת לב, כי לא שומעים אותו. לדוגמא, כך מישהו שלא מנגן על כלום, ולא מבין במוזיקה, סתם שומע קצת מוזיקה וזה אבל לא משהו מיוחד. תישאל אותו מזה בסיסט, הוא לא ידע (מניסיון) תישאל אותו מזה מתופף גיחטריסט או סולן הוא כן ידע. זה הטבע של גירטה בס, וזה חרא די גדול לבסיסטים, אבל לעומת זאת באס זה מרכיב חשוב מאוד בלהקה, אפילו שהרבה לא שמים לב לזה.

I n n u e n d o

New member
לא נכון

יש לבאסיסטים ריקוד מעניין כזה שהם עומדים במקום ומזיזים את הגיטרה מצד לצד

בשיר I'm Going Home של

Ten Years After בביצוע של וודסטוק 1969, ה"ריקוד" הזה מאוד בולט. הבנאדם אשכרה מזיז את הגיטרה מצד לצד, כמעט פוגע בראש של הזמר
אחלה להקה אגב, לחובבי הבלוז מביניכם...

עדיאל18

New member
חשיבות הבאס....

זה שלא כולם מבינים בס זה לא חשוב. בסיסיטים אף פעם לא פופולרים כמו הסולן או הגיטריסט לדוגמא כי זה כמו רוק אל מול פופ.צריך להבין ומעטים אלה שמבינים. כל מי שמבין במוזיקה...יודע שהחשיבות של באס היא אדירה.הוא צריך להיות בתיאום עם התופים....לתת הרגשה של בסיס חם. להוסיף בסיס הרמוני.ועוד ועוד. ולכל מי שלא מבין במוזיקה ג'ון היה בסיס עילאי (וגם ניגן על אורגן כמוני חחח). וכי למה?שימו לב שבהרבה להקות יש גיטריסט מוביל ויש את השני. המוביל עושה את הסולואים ושטויות והשני נותן בסיס הרמוני..כלומר אקורדים. יש שיאמרו שג'ימי היה מספיק טוב שהיה צורך רק בגיטרה אחת (וגם אני טוען כך)....אך זה לא היה אפשרי ללא ג'ון. שנתן לו בסיס הרמוני במהלך זה שהוא יצא לסולאים ועשה דברים מדהימים. הם משלימים זה את זה. כל חברי הלהקה. מה גם....שג'ון עשה ריפים נהדרים בכל השירים.....וגם מנגן על הכלי הקטן הזה בקטעים האקוסטיים ועל האורגן. אז אני חושב שברור למדי שהוא לא היה סתם בסיסט וששווה לזכור אותו. מה גם שלדעתי כולם בלהקה שווים. כי בלי אחד אין להקה מושלמת.וצריכים על אחד.וכל תפקיד. ואתם רוצים הוכחה למה זה להקה בלי בס?הוויט סטרייפס.....להם אין בסיסט. מוזר מאוד מאוד מאוד.....ומזלזל למדי. חמוד....אך תודו שחסר שם איזה מישהו שמעריץ את ג'ון?!

europe1990

New member
ג'ימי לדעתי הוא גיטריסט מוכשר מאוד.

אבל הוא לא "הטוב ביותר". אני מעריץ כבר שנים של הלהקה!. יש לי אוסף מלא של דיסקים, בקיצור, אני אוהב רוק\כבד.. אני אוהב יותר את SCORPIONSוגם UFO/ ולדעתי הגיטריסט הטוב ביותר(שוב זה רק כדעה אישית וטעם) זה Michael schenker/

ככה זה

בסיסטים תמיד נשארים מאחור.. ג'פג' לא היה רק בסיסט בלהקה, הוא גם ניגן על קלידים, חליל צד ועוד הרבה מאוד כלים..

למעלה