"גונבים" לי את שם העסק

dry safe

New member
"גונבים" לי את שם העסק

שלום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון...
יש לי עסק קטן, שנותן שירותים מסויימים לאנשים פרטיים וגם לפי הצורך לעסקים.
השם של העסק הוא מילה לועזית. למשל the moover.
יש לי אתר אינטרנט תדמיתי וגם עמוד פייסבוק של העסק, בהם מוצגת פעילות העסק והשירותים השונים המוצעים ללקוחות, וכו'.
העסק פועל כמה ש/נים ואין לי סימן מסחר רשום.
לפני כמה ימים התקשר אליי ידיד ואמר לי שראה בפייסבוק עמוד כמעט זהה לעמוד שלי, עם שם זהה או כמעט זהה נניח moover שמציע אותם השירותים שאני מציע.
ברור לי שאין מניעה שאדם יעתיק את הרעיונות העיסקיים שלי ויציע שירותים זהים, אך מה שעלול לקרות הוא שאנשים שמחפשים אותי, יגיעו אליו.
בזמנו התיעצתי עם עו"ד והיא אמרה לי שאני לא יכול לקבל סימן מסחר רשום על מילה שמתארת את הפעילות שלי וגם לא על מילה מהמילון בלבד.
אני מדגיש שלמרות שהעמוד של המתחרה בפייסבוק דומה לעמוד שלי מבחינת הסגנון (המבנה של העמוד, העיצוב שנראה קצת שנות ה 50) אין העתקה. התמונות שבעמוד שלו לא ממני, הפונטים שונים, הניסוחים לא מועתקים.
האם יש לי מה לעשות כדי להוריד את העמוד שלו מפייסבוק ולמנוע ממנו להשתמש בשם דומה או כמעט זהה לשלי, או שאין לי מה לעשות?

שם עסק

קשה מאד לקבל בלעדיות על שם עסק שמורכב ממילה גנרית ללא רישום סימני מסחר או שירות. אני כותב "סימני" ברבים, כי יתכן שגם אחד לא מספיק.
צריך לבחון את המקרה באופן פרטני, על מנת לראות אם קיימות פגיעות בזכויות יוצרים לגבי האלמנטים השונים הכלולים בעמוד הפייסבוק של המתחרה, וצריך לשקול הגשת בקשות דחופות לסימני מסחר.
אפשר לנסות מכתב אתראה ולקוות שהצד השני פשוט יתקפל.
בכל מקרה, זה עניין מורכב ומומלץ לך לפנות ליעוץ פרטני אצל עו"ד בעל ידע וניסיון בקניין רוחני, לרבות זכויות יוצרים וסימני מסחר.

למעלה