גונדי אורז

odeia

New member
גונדי אורז

מתכון: גונדי אורז ומרק רכיבים: לגונדי: 1 קילו חזה עוף 1 כוס אורז קצת פטרוזיליה קצוצה טיפה שמן למרק: קצת חלקי עוף (לא חובה) גזר בטטה בצל לימון פרסי שום סלרי עלים כורכום פפריקה מתוקה אבקת מרק בטעם עוף פלפל שחור עדשים קטנות אופן הכנה: אופן הכנת הגונדי: טוחנים את חזה העוף ומערבבים אותו עם האורז השטוף, השמן והפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים תבלינים לפי הטעם, כגון: כורכום, מלח, אבקת מרק, פלפל שחור. אופן הכנת המרק: מאדים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום, גזר, בטטה וסלרי. אם מוסיפים עוף, זה הזמן להכניס אותו למרק. מוסיפים את התבלינים, מוסיפים מים, עדשים ואת הלימון הפרסי (שעושים בו חריץ). מבשלים את המרק כמה דקות. עושים מתערובת האורז קציצות בגודל של כדור טניס ומכיניסים למרק. מבשלים עד שמוכן. הערות: אפשר במקום רק חזה עוף להוסיף בשר בקר ואז לא צריך את השמן. לגבי כמויות - הכל תלוי בטעם ובכמויות שעושים. מקור המתכון: אורנה/דודה של בעלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

odeia

New member
זהו לימון קטן מיובש, יש שחור ויש

חום, אני מעדיפה את השחור
 
למעלה