גונדי מבושל פרסי

גונדי מבושל פרסי

אשמח אם מישהו כאן יש לו ללמד אותי לבשל גונדי חושבת שזה עשוי מחזה עוף טחון וחומס (כך אמרו לי ) אשמח לעזרה במציאת מתכון. תודה

adigreen

New member
בבקשה, גונדי מהחיפוש. אלעד

גונדי - כופתאת חומוס ועוף פרסית 200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים). מומלץ לנפות, כי האווריריות קריטית. 1/2 ק"ג חזה עוף טחון 2 בצלים מגורדים, כולל הנוזלים 1 כפית הל טחוןטרי, מלח, פלפל שחור, כורכום רבע כוס שמן צמחי 1 ליטר מרק עוף מוכן מערבבים היטב את כל החומרים (חוץ מהמרק), וצרים כדורים בגודל קלמנטינה. לתת לתערובת לשהות במקרר לפחות חצי שעה לבשל מקסימום חצי שעה במרק ואז לכבות גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף. כל טוב, רונן ◄ מסר למחבר/ת ◄ שליחה באימייל ◄ הדפסה ◄ קישור להודעה ◄ המלצה על הודעה ◄ תלונה על הודעה ◄ RSS X • גונדי של שפית 123ו סימונה 5 / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 08:18 | 28/02/06 מרק גונדי-מיוחד לסימונה 5 מאת: שפית123ו 17/12/05 | 16:09 את הגונדי לקחתי מכל מיני מתכונים שראיתי וכך עשיתי... 1/2 ק"ג חזה עוף טחון 200 גרם חומוס טחון 3 בצלים מגורדים מלח רבע כוס שמן קנולה כורכום ככפית וכף הל טחון פלפל לבן(לא חובה) להכין עיסה ולהניח במקרר לשעה. אני הכנתי מרק עוף,עם 2 כרעי עוף,בצל,שורש פטרוזיליה.קולורבי 4 שיני שום שלמות,3 גזרים,3 קישואים. מלח ופלפל. לא מוסיפה אבקת עוף. כשהכל בסיר רתח,הוספתי את הגונדי. יוצאים בערך 15 כדורים בינוניים. ואז הוספתי צרור פטרוזיליה,וצרור שמיר. טעים. אני גם מכינה בנפרד איטריות דקות,ומי שרוצה מוסיף למרק. בתיאבון.

אלעד בדיוק עכשיו מצאתי בחיפוש גם

את המתכון הזה יופי הקדמת אותי ובכך חסכתי זמן מתכון
אז אני העלה לה מתכון אחר יום נעים הנה לך בבקשה עוד מתכון גונדי קונונציונאלי מתכון בבקשה.ו wan / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 06:37 | 10/01/06 גונדי שלמדתי מאחותי. מצרכים: 250 גר' קמח חומוס שעבר קלייה .- לקנות בחנויות תבלינים. 500 גר חזה עוף. 3 בצלים גדולים מגוררים גס על הנוזלים שלהם. 5-6 זרעי הל-רק הזרעונים טחונים- או אבקת הל.- לפי הטעם- תבלין מאד דומיננטי - אז בזהירות למי שלא אוהב. 1 כוס מים- מוסיפים אח"כ לאבקת חומוס- לקבלת תערובת משחתית -אם יש צורך מוסיפים עוד. אפשר גם להוסיף מים מתובלים באבקת מרק עוף ואז לבדוק מליחות אח"כ. חצי כפית מלח או לפי הטעם. 1 כפית כמון חצי כפית פלפל לבן. חצי כפית אבקת כוסברה. 1 כף שמן זית. קורט סוכר. לטעום תערובת אחרי ערבוב- לתיקון תיבול. הכנה: בקערה שתכיל את אבקת החומוס - מכניסים אבקת חומוס ,ויוצקים בהדרגה תוך ערבוב את המים.אם יש צורך מוסיפים קצת יותר מים. משהים ל 10 דקות לספיגת המים. טוחנים חזה עוף עם הבצל או - אם הבשר טחון כבר- מגררים בצל גס. ומוסיפים לבשר. מוסיפים תיבול. ובבחישה את תערובת החומוס. מוסיפים כף שמן. מעבירים לקערה נקייה.מכסים ומקקרים לפחות שעה . בנתיים מכינים מרק עוף- אני מכינה מחלקי עוף כמו כנפיים גב עוף או גרונות- רק להכנת המרק זה יוצא אח"כ מהמרק. מוסיפה עלים כמו פטרוזיליה ,סלרי עלים וגבעולים. אפשר גם שורש פטרוזיליה וסלרי. עיגולי גזר להגשה מבושלים. את המרק מגישים צלול עם גרגרי חומוס וקציצות,ועיגולי גזר . מתקבלת צלחת צבעונית. אפ משתמשים בשורש סלרי לחתוך לקוביות נאות.ולהגיש יחד. לפזר פטרוזיליה מעל. אפשר להוסיף לו לימון פרסי מיובש למרק . אם אוהבים.מתקבל טעם חמצמץ מעודן. להוסיף למרק גרגרי חומוס שבושלו קודם-אפשר גם להשתמש במשומרים. את המתכון למדתי להכין מאחותי שנשואה לפרסי. ואני עושה בו כל הזמן שינויים. ונותנת לו פירושים משלי..כולל הגרסה האסיאתית..שיוצאת מאד טעימה. תערובת הקציצות טעימה גם כקציצות מטוגנות. שלא לדבר על כך שהתערובת עצמה מזינה מאד. בסיס המתכון מאחותי. מקור:WAN

pimpf

New member
בנוסף למתכונים שנתנו,

תוסיפי גם לימון פרסי, הוא בעצם נותן את הטעם המיוחד למרק...

mbar30

New member
מצטערת לקפוץ - אבל לא מומלץ

טעמו של הלימון יהיה שתלטני מדי בתור אחת שכל יום שיש אוכלת גונדי לא מכניסים לימון למרק הזה

pimpf

New member
גם אני אוכלת כל שישי ../images/Emo13.gif

וגם מכירה ממסעדות פרסיות... אף פעם לא נתקלתי בגונדי ללא הלימון, אבל שיהיה. (לומר "לא מומלץ" זה קצת מוגזם, כי זה מאוד טעים ומוסיף המון... לומר "לא מכניסים" גם מוגזם, כי כן מכניסים... אולי את לא מכירה ומכירה רק מתכונים בלי) בכל מקרה, מומלץ ביותר...

pimpf

New member
ולאחר בדיקה:

יש לי מתכון של אהרוני מהתכנית "דרך האוכל", והוא גם כן עם לימון פרסי (אפילו הוא שם 3-4, אנחנו מסתפקים ב-1 או 2) מוכנה לסרוק, אם מותר...

mbar30

New member
מתוך הכרת המטבח הנ"ל - לא

מכירה אנשים שמוסיפים אותו למרק מה שהן מוסיפים - חומוס, עוף, ייתכן מאוד שאתם מוסיפים ואולי גם אהרוני אבל הלימון משנה מאוד את טעמו של המרק ומה שאנחנו מעוניינים זה שיהיה אותנטי. היום גם לחריימה מוסייפים דברים שלא היו במקור..... אצלנו מוסיפים את הלימון לחורשט גורמה סבזי בד"כ או לממולאים

pimpf

New member
אצלנו למשל, בממולאים לא מוסיפים...

אבל לא לשכוח שהמטבח הזה שונה מאיזור ואיזור בפרס, אז טבעי שיהיו שינויים בין מתכונים. המשפחות של אמא ואבא שלי , הן מאותו האיזור, והמשפחה גדולה, והמתכונים במשפחותשלנו- זהים לגמרי. ברור שאם מישהו הגיע מאיזור אחר בפרס- יהיה רגיל לדברים אחרים...

mbar30

New member
ייתכן ואת מדברת על גונדי ברנג'י?

גונדי שעשוי מאורז??

אהובה.א

New member
לא ידעתי שאהרוני הוא פרסי...

תאמיני לי שמי שמבשלת אוכל פרסי אמיתי , בחיים לא תשים לימו עומני בגונדי נוחודי. את הלימו עומני מכניסים לתוך מאכלי הקדירה למיניהם (חורשט) וזאת בכדי להעשיר את הטעם ולשבחו. אף אחד לא אמר שהלימו לא טוב. הוא פשוט לא מתאים בגונדי. זה הכל. חבל שאדון אהרוני כותב דברים שהוא לא מבין בהם. על האוכל הפרסי. טוב, אבל זה אהרוני. מה אפשר לצפות ממנו?

אהובה.א

New member
גונדי נוחודי

המטבח הפרסי הוא אנין טעם. מי שאכל ממנו- תמיד ירצה עוד ועוד. לכל מטבח יהודי יש את האופי שלו. לכל מטבח יש את הכופתאות שלו. במטבח הפרסי הן נקראות "גונדי". אלה הן כופתאות עוף עם חומוס. הגונדי נחשב למאכל הלאומי של פרס. אמא היתה מכינה לנו את הגונדי בערב כיפור לפני הצום. גונדי / אמא שלי – עדנה ====================== ½ ק"ג חזה עוף טחון ½ ק"ג בצל קצוץ מטוגן ½ ק"ג אבקת חומוס 2 כפיות הל טחון 2 כפיות כמון טחון ½ כפית פלפל שחור ½ כוס שמן מטיגון הבצל למרק ==== 4 ליטר מים 4-3 שוקי עוף 1 כוס חומוס שהושרה במים למשך כמה שעות ובושל עד לריכוך מלא. 2 כפיות אבקת מרק עוף כורכום , פלפל שחור , כמון ומעט מלח לערבב את כל חומרי הכופתאות. ליצור עיגולים ולבשל במרק הרותח למשך ¼ שעה. להנמיך את האש ולבשל עוד ½ שעה. ניתן להוסיף את הגונדי למרק עוף עם ירקות וחומוס מבושל היטב.

למעלה