ג'ונתן מרטין וריצ'י אינקוגניטו

kibibo1

New member
ג'ונתן מרטין וריצ'י אינקוגניטו

לא יודע איך עוד לא נפתח דיון בנושא
אז אני ארים את הכפפה...
במקרה הספציפי הזה אני חייב להיות בצד של מרטין שלכאורה עבר התעללות פיזית ונפשית קשה במשך שנה וחצי בידי אינקוגניטו ואחרים בקבוצה תוך ידיעה/עידוד של כל האחראים בנושא (מאמן ,GM).
באופן כללי אני חושב שטקסי חניכה/זובורים הם די ילדותיים ולפעמים מאוד אכזריים ... אבל יש להם חלק חשוב בחישול של היחיד והכנסתו למעגל הקבוצה .
במקרה הנ"ל אני חושב שנחצו הרבה גבולות ואני לא רק מדבר על השימוש ב "N" הוורד , אני יכול להבין (אך לא להסכים) עם התעללות בעונת הרוקי של שחקן צעיר כמעין חניכה וחישול , אבל שנה וחצי של התעללות אינטסיבית כזאת נראה לי פשוט מוגזם.
הפיכת מרטין לשק החבטות מילולי ופיזי ,כמו גם לסוג של כספומט אנושי , לא נראה לי שעושים כלום חוץ מאשר להשפיל אותו ולספק איזשהו צורך של שליטה/עליונות בשחקנים האחרים.
תופעת ה bullying לא ייחודית לאמריקה אבל היא סוג נכס לאומי שם עם אינספור הופעות בסרטים ובטלויזיה היא תמיד מוצגת באור שלילי , וכמעט תמיד הבולי מקבל את שלו בסוף
אבל בכל הסיפור זה התמיכה הגדולה שאינקוגניטו מקבל בכל הפרשה מאוהדים שחקנים והמדיה מסביב לליגה בעוד שמרטין די נזרק לכלבים ומוצג כסוג של רכיכה, מראה את הצביעות האמריקאית במיטבה...
הייתי מצפה מהמדיה והליגה שהיו ממנפים את המקרה כדי להילחם בתופעה במקום להיכנס לדיון על חלוקת אשמה ומי אמר מה למי .
לסיום כתבה חזקה ומרגשת של מת'יו ברי מ ESPN בנושא

ESPN

New member
סיבות אפשריות ללמה עוד אין דיון וה-2 סנטס שלי

נראה לי שעוד לא נפתח דיון כי חרשו את זה כל כך בכל המדיות האחרות שהנושא נהיה קצת לעוס, אבל, כן, גם אותי זה מפתיע שזה עוד לא עלה.
חוץ מזה שבטח שמת לב שיש בפורום שיפט גדול לפנטזי פוטבול והדיונים האחרים קצת נדחקים, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר (לא יודעת להגיד אם זה טוב או רע, סה"כ אנשים מדברים על מה שמעניין אותם וזאת כל המטרה, זה סתם משהו שדי בולט לי בזמן האחרון).

לעצם העניין, אני בהחלט מסכימה איתך על הטיפשות של טקסי חניכה, גם של רוקים אם אתה שואל אותי. סה"כ זה מקום עבודה ומה שלא קביל במקומות עבודה אחרים לא צריך להיות קביל בליגות ספורט מקצועניות בסדרי גודל כאלו. האמת שמה שהכי מפתיע אותי זה שלא התפוצץ סיפור כזה עד עכשיו. בחברה האמריקאית עם החיבה שלה לתביעות, הייתי מצפה שמזמן איזה רוקי שעברו איתו את הגבול יתבע את האמאמא של הקבוצה ושל הליגה. זה רק מראה את הפחד של האנשים האלו מהבק-לאש החברתי של פעולה כזאת (מה שמתיו בארי מתאר יפה בכתבה שצירפת). הנה, המיניסוטה טימברוולס של הנ.ב.א כבר מיהרו לאסור על כל צורה של רוקי הייזינג כי פתאום נפל להם האסימון כמה זה משאיר אותם חשופים. אני מאמינה שנראה הרבה מאוד קבוצות בארבעת הליגות הגדולות נוקטות באותו קו בזמן הקרוב.

Little Boize

New member
דעתי בנושא

זה אחד הנושאים המוזרים מבחינתי כשמעתי על זה כמעט חשבתי שזה בדיחה .. נכון אין ספק שלא התנהגו אל מרטין באופן ראוי ואני לא מתיימר אפילו להתחיל להבין את הלחץ שעובר על שחקן רוקי ב NFL אבל עדיין..
כמו שאמרו כמה אנשים ב NFL AM וגם דיונים אחרים בנושא.. הנקודה שהכי מוזרה לי זה מרטין, כלומר הוא לא איזה ילד בן 5 שצריך הגנה הוא בחור בוגר, שחקן NFL משהו לא מוצא כן בעינך תדבר,
תפנה לקבוצה, למאמן, לאיקוגניטו עצמו (שדרך אגב בראיון אישי טען שהוא במרטין היו חברים והוא בעצמו מאוד מופתע שמרטין לא אמר לו כלום, לא שזה שווה משהו עכשיו כי ברור שזה מה שהוא יגיד שהוא עומד מול הכוונת)
ובנושא של הכסף... למה הוא נתן לו כסף אז מה אם ביקשו ממנו הוא לא חייב להם כלום הוא פשוט היה צריך לעמוד על שלו ולסרב.

לסיכום חבל פשוט שבמקום שמיאמי יתעסקו בפוטבול הם חרבנו לעצמם את העונה עם השטות הזאת... פשוט חבל... נראה מה יהיה בסופו של דבר.. אחרי ששניהם ידברו עם החוקר מטעם ה NFL ועם הבעלים של מיאמי השבוע..
בקיצור כמו שדייב דמאשק אומר
SHAME!

eran113

New member
קשה לשפוט

קשה לשפוט את הנושא מבחוץ ובמיוחד לכאלה שלא יודעים איך בדיוק עובד כל הנושא של "ההתעללות" ברוקיז. כל הנושא הוא לא חדש וכל מי שמכיר את הספורט האמרקאי יודע שקיימים דברים כאלה.
זכור לי ראיון עם עומרי כספי בשנתו הראשונה בסקרמנטו והוא דיבר על הנושא ואמר שהוא צריך לסחוב ציוד של אנשים אחרים וכל מיני מטלות אחרות. אז העניין קיים וכולם יודעים וחיים עם זה, אז למה המקרה הזה שונה?
אולי יש פה שילוב של דברים. הגזמה מצד אינקוגניטו וחבריו ומצד שני מרטין שהוא רגיש יותר מאשר שחקנים אחרים. חבל בשביל הקבוצה שזה התפוצץ כי יש סיכוי שזה פגע להם בסיכוי להגיע לפלייאוף. אני לא עוקב אחר
הקבוצה מקרוב ולא יודע מה ההשפעה של החסרון של אינקוגניטו אבל אני חושב שמנטלית הפגיעה קשה הרבה יותר.

אני רוצה להתחבר לשאלתך בנוגע לאי פתיחת דיון בנושא. אותו אישית ידיעות בנושא הזה פחות מעניינות אותי ומושכות את תשומת לבי. בתור אחד שעוקב אחר הידיעות על הליגה במספר אמצעי תקשורת היה בלתי נמנע
מלשמוע על המקרה (טוב שהם לא הפסיקו לחפור על זה) אבל אישית זה פחות עניין אותי. אני יותר מתעניין בידיעות שקשורות למשחק עצמו, כמו טריידים, פציעות, תחזיות, ראיונות וכד'. דרך אגב גם עבור ידיעות בנושאים
כאלו כמעט ולא נפתחים פה דיונים. דוגמאות לכך אפשר לקחת רק לאחרונה מהמעבר של אחד הסייפטים הגדולים בהיסטוריה, אד ריד, מיוסטון לג'טס או מהניתוח שעשה ג'ון פוקס והחסרון שלו על הקוים של דנבר.
מסכים עם יעל שמרבית הדיונים פה נודעים לפנטזי או לתחרויות כאלו ואחרות, שד"א ממש אין לי בעיה עם זה ואני משתדל להיות חלק פעיל מאוד בהם. אבל כן היה מעניין אם היו דיונים נוספים במיוחד השקפות מקצועיות
ודעות של אנשים.

billc

New member
אני חושב שמה ששבר אותו

שהוא לא רוקי

הוא שכנע את עצמו בעונה הראשונה, שבעונה הבאה יהיה יותר טוב

מה שכן הריצ'י הזה טיפוס טיפוס , יש לו שלט בחדר ההלבשה: אני שונא מיסים ורוקים

underdog36

New member
זה לא קצת אירוני שקוראים לו אינקוגניטו?

וברוח התקשורת הישראלית בשבוע האחרון, טוב ששם המשפחה שלו הוא לא פשוט "שחקן מפורסם"...

למעלה