גועל נפש עצמי.

גועל נפש עצמי.

אין לי מקום אחר להתפרק בו... ואני חייבת את זה. אני נגעלת מעצמי, אני רואה את עצמי כשמנה ומכוערת נורא. החברים האמיתיים שלי מנסים לעודד אותי ולומר לי שזה לא נכון, אבל אני מרגישה את האמת, אני חיה אותה, ואני לא מרוצה בכלל. נקלעתי לאיזה מצב, של חששות ופארנויות- אולי מוצדקות ואולי לא, שאני רוצה איזה מישהו, ואני בהנחה שהוא בכלל לא יסתכל לכוון שלי ואולי אפילו יצחק. עוד לא דיברתי איתו, והוא לא מכיר אותי כ"כ, אבל אני באמת רוצה לנסות את מזלי. הבטחון העצמי שלי ירוד, וזה מה שחוסם אותי מהטבעיות שלי ומלבוא ולהיות ישירה וזורמת ולומר לו מה בא לי [ולאלה שיודעים על מה מדובר, אני מבקשת לא לפתוח את הפה בעניין. נשאיר אותו בגדר X ולא נציין עליו שום פרטים
אבל באמת שום פרט. העניין קשור בי ולא בו.]
בכל אופן, עצם העניין הוא שאני החלטתי שאני רוצה להיות שלמה עם עצמי, ולשם כך אני רוצה להיות רזה יותר. ולא אני לא מדברת על דיאטות מסוכנות למינהן, אני מדברת על לרזות ולהיות שלמה עם עצמי באמת. אבל אני מרגישה שאני טובעת בתוך כל זה, אני מתגייסת עוד 23 ימים, ובאמת נמצאת במצב של חוסר ידע. מעיין טביעה כזו בתוך עצמי. אני לא יודעת מה לעשות.. ואני לא יודעת אם כתבתי את זה בשביל להתפרק או כדי לשמוע דיעות בכלל. אני פשוט כותבת. ועדיין נגעלת מעצמי.

תגובה.

אמרת "החברים האמיתיים שלי מנסים לעודד אותי ולומר לי שאני לא מכוערת ושמנה...". החברים האמיתיים שלך, ואני מגדיר את עצמי כחבר-אמת שלך, אומרים לך את האמת (אחרת, הם לא היו קרוים יותר "חברי אמת"): אובייקטיבית, את מושכת ונראית טוב מאוד. הבטחון העצמי הנמוך שלך נובע מסיבות שלא-קשורות למראה החיצוני שלך, אלא לסביבה בה את חיה ולעצם הביקורת העצמית שיש לך על עצמך. וכמו שאמרנו לעצמנו אתמול, גם אני כזה...
מי קובע "מי נראה טוב ומי לא"? מעצבי האופנה הגייז, האירופאים, שקובעים לכולנו מה נראה על מסך הטלוויזיה בערוץ FTV! היופי הוא לחלוטין בעיני המתבונן; כך שגם אם את לא בלונדינית-עם-חזה-גדול ו-90-60-90, חלק גדול מהמתבוננים בך יראו בחורה יפה עם סקס-אפיל. הדרך הטובה ביותר להגביר את הבטחון העצמי שלך היא לסכן אותו: הבטחון העצמי, במיוחד במזל שלנו, נובע מהאירועים המתרחשים בחיינו: הגשמת פנטזיה מכל סוג שהיא (כפי שאת רוצה להגשים כרגע) היא מקפצת-בטחון-עצמי נפלאה. תמיד יש את הסיכון שהבחור שאת רוצה יגיד לך "לא" מסיבות כאלו ואחרות ואת תיפגעי. אבל אלו החיים: Nothing venture, Nothing fails. (או בגרסה העברית-צבאית: "המעז - מנצח") אני ארשה לעצמי לחשוף את עצמי ולהודות שבשנה האחרונה אני אישית 'נדלקתי' על שלוש בנות שונות: לראשונה אני הצעתי חברות, היא סירבה, הבטחון העצמי שלי היה בקרשים - והתאוששתי רק אחרי כמה ימים רבים. אבל הייתי שלם עם עצמי ואיתה. לשניה אני לא הצעתי כלום, בגלל חוסר הבטחון העצמי שהיה לי, ועד היום קשה לי להסתובב איתה בכיכר דיזנגוף; יש לי תחושה של החמצה איתה. לשלישית אני הצעתי ויזמתי קשר, ומי כמוך יודעת שאני מאוד מאושר. היא אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי אי-פעם, למרות הכל. דיאטה זה לא מה שאת צריכה (/מסוגלת) לעשות בשלב הזה של חייך, אבל אם ספורט ואכילה מופתחת בחודש הקרוב יעשו לך ולבטחון העצמי שלך טוב, מי כמוך יודע שאני הראשון שיסכים להשתתף איתך באקט הבריאותי והחיובי הזה. את הצעד שאת רוצה להגשים עם הבחור, תגשימי. הסיכויים שלך גדולים מאוד, כידוע לך. וזה לא המקום לפרט כיצד לעשות זאת. תרימי את הראש, תביני שכל אדם הוא אדם הוא אדם. את יכולה להשיג כמעט כל גבר-סטרייט עלי אדמות, רק אם תרצי בכך. איתמר בן-אב"י חיכה שלוש שנים ללאה הספרדיה שתאהב אותו. ובכה ובכה ובכה. ושר לה נחל דמעותיו. ומאז ועד מותה, "פעמונים נוגנים לה את שיריו". תמיד אני לרשותך.

../images/Emo25.gif תודה נועם.

הצלחת להעלות לי חיוך על הפנים.. אבל ההרגשה נשארה כשהיתה..

../images/Emo4.gif אפילו ההואסקופ שלי מראה את זה

כמה שאני לא מאמינה לזה בד"כ.. אוף.. מרגישה רע יותר מתמיד

noosh

New member
ששש, בלי הורוסקופים

הורוסקופ זה סתם, באמת. תקשיבי, התלבטתי אם לכתוב לך משהו בגלל שתכל'ס - אני באותו המצב כמוך (חוץ מעניין הבחור - אין מישהו ספציפי שאינ מעוניינת בו), אבל גם לי קשה לעשות משהו עם עצמי בקשר לזה. אני רק יכולה להגיד לך שלעשות דיאטה ולעבור לאורח-חיים בריא יותר גורם לך להרגיש יותר טוב, גם אם התוצאות לא ניכרות מיד. עצם העובדה שאת אוכלת בריא יותר ועושה ספורט, גורמת לך להרגיש טוב יותר עם עצמך. הבעיה היחידה היא להתחיל עם זה. אני יודעת טוב מאוד כמה זה קשה, כי אני בתוך זה. במאז שהתגייסתי (שזה 8 חודשים בדיוק), ניסיתי כ"כ הרבה שיטות לגרום לעצמי לרדת במשקל (כולן בריאות, למרות שהייתי על סף), וזה קשה ומתסכל ומעצבן, במיוחד כשאת בצבא. אז תקשיבי - אם את כ"כ רוצה להרגיש טוב עם עצמך, תעשי את זה. אבל את צריכה הרבה כוח-רצון בשביל זה, בשביל לשנות דרך חיים. אפשר לעשות דיאטה, אבל בצבא זה קשה עוד יותר, כי האוכל של הצבא לא ממש תורם, והפיתויים גדולים. וכושר זה די חלק גדול מהעניין, למרות שאנ יעוד לא ממש התחלתי לעשות משהו בנדון. שומדבר לא יעבוד לאורך זמן בלי כושר. אז זה באמת חשוב אם את רוצה, אני אשמח ליעץ לך באופן קצת יותר אישי במסרים או משהו ורק שתדעי - לא רק לקולבים יש בני זוג. גם לבנות במימדים נורמליים (ואת נורמלית ביותר). גם לבנות שקצת יותר. תתחילי לדבר איתו קצת יותר, תראי לאן זה מתפתח. משיכה זה לא עניין של מראה נטו, ממש ממש לא.

צודקים החברים שכתבו פה

תחושת הגועל לא קשורה למראה אלא אולי לכך שאת לא מוצאת לעצמך סיגנון החיים שטוב לך איתו. זה לא המשקל אלא היכולת לקום כל בוקר ולעשות דברים (כלמיני דברים כולל אכילה מודעת ובריאה, אבל בהחלט לא רק) שאת מאמינה בהם, שאת אוהבת, שמזינים אותך גם גופנית וגם רגשית ונפשית. הרבה פעמים יש פה הודעות של אנשים שקושרים מראה גופני שהוא תוצאה של תזונה, להרגשה טובה. מה שאני רוצה להגיד לך הוא שתזונה היא לא רק מה שמכניסים לפה, אלא גם מה שמכניסים לראש וללב. יכול להיות שהגועל בכלל שם? בדרך שאת חושבת או בדרך שאת מרגישה? האם יש לך היכן למלא מצברים? האם יש לך עם מי לצחוק? האם קראת משהו מרתק לאחרונה? האם התלהבת מאיזה רעיון? האם את שמה לב לכמה השמיים יפים באביב? האם את עוצרת שנייה לשמוע את הציפורים בחוץ באטרף החיזור/קינון? שמת לב שעוד מעט יש שסק? הצחקת איזה תינוק לאחרונה בפרצופים? מה שאני רוצה להגיד לך הוא, שכשלא שמים לב לדברים הקטנים שמרכיבים את החיים ומרחיבים את הראש ואת הלב, מתפנה המון המון מקום לדברים המגעילים. תתחילי לדלל את הגועל נפש. אני לא אומרת לך למחוק את הגועל נפש או להכחיד אותו כליל. אני גם לא אומרת לך שאת "לא צריכה להרגיש ככה" או שזה לא נכון שאת "מכוערת נורא". מי אני שאתווכח עם הרגשות שלך? אני רק מזמינה אותך לנסות לתת להם קצת פחות מקום ביממה, זה הכל.

TheBeast

New member
לא קראתי כאן את שאר התגובות..

אבל מאחר והפנית אותי לכאן אני אנחש שרצוי שאני אגיב. אני לא יודע ב-ד-י-ו-ק מה את חושבת על עצמך ואני מניח שאני לא מכיר את דעותיהם של אחרים. עם כל הכבוד לעצמיות שלך ולהתבוננות העצמית שלך, אני חושב שיש בך מעבר לחיצוניות. את יודעת עד כמה אני אובססיבי לעיניים של אנשים את יודעת שאני תמיד אומר את האמת. תחברי את שני הדברים האלה ותביני את הדברים הבאים- את אדם מקסים נמש, יש בך המון ויש בך הרבה יותר מחיצוניות העיניים שלך מביעות הרבה דברים שלא נמצאים אצל אנשים אחרים, הן נדירות, את נדירה. מעבר לכל הדברים הללו שחשוב לי להביא ראשונים מכיוון שהפנימיות בשבילי יותר חשובה- מעבר לכל הדברים הללו את חייבת להבין שאת נראית פשוט נפלא. העברתי את זה עכשיו במוחי והבנתי שמעולם לא חשבתי שאת שמנה או שאת בעלת מידות גדולות. מעולם לא חשבתי שאת צריכה להרזות אני, בצורה אישית, חושב שמבחינה חיצונית וממדי גוף- את אמורה להיות שלמה עם עצמך אני אישית שלם עם איך שאת נראית ואני חושב שהמראה שלך הוא מצויין
ומבחינת פנים- יש לך חיוך מדהים ואף חמוד שני דברים שהם חובה לאדם שכמוך. מי אם לא את תזכי לתמונות שכאלו ותשבחות על תמונות שכאלו יחד עם פילוני, מוקי, דניאל סלומון ויהודה לוי?! אם את רוצה לשנות משהו בעצמך- תעשי את זה מתוך הרגשה שאת רוצה לשנות לא מתוך הרגשה שמשהו לא טוב אצלך.. השלמות הזו תוביל אותך למקום יותר טוב- לדרת עשייה יותר בריאה כי לדעתי- את נראית מצויין

A N I g M A

New member
בייב,

ממ אני לא בדיוק יודעת במי מדובר, אבל אני יכולה נורא להזדהות כי אני במצב כמו שלך. אני יכולה להגיד לך, כמו כל החברים הקרובים שלך - שאת בכלל לא שמנה ובטח שאת לא מכוערת. את יפהפיה בעיני ואת מקסימה, ויש לך אופי נהדר שעושה אותך אפילו יותר יפה. תנסי את מזלך מה יש? הוא לא יעז לצחוק עלייך. וחוצמזה, מאיפה את יודעת שהוא לא מסתכל לכיוון שלך כבר עכשיו?
אם את באמת רוצה לרזות יש המון שיטות שהן לא דיאטות רצח ושתוכלי לרזות איתן מהר ובסדר, אז אל תדאגי לזה. אוהבת המונים :))

למעלה