גוף ונפש, נפש וגוף

kikona126

New member
גוף ונפש, נפש וגוף

או שאולי בכלל לא צריך לעשות את ההפרדה בין השניים וכשאנחנו מדברים על זה להתייחס להכל כמקשה אחת? אז השאלה היא קצת מורכבת ואולי קצת מזכירה את השאלה של מי בא קודם "הביצה או התרנגול" אבל מי משפיע על מי? הגוף על הנפש או הנפש על הגוף? האם זה מעין מעגל אין סופי שמסתובב, או שאולי ההפרדה ה"אנושית" שנעשית במחשבה בין גוף לנפש לא צריכה בכלל להעשות וכשאנחנו אומרים גוף, אנחנו בצעם צריכים גם להתכוון לנפש כי אלו שני מילים שבעצם מצביעים על "אובייקט" אחד? אז מה דעתכם? האם המצב הבריאותי שלנו משפיע על הנפש, או שאולי הנפש על הבריאות, או אולי בכלל לא צריכה להיות ההפרדה הזאת ושניהם זה אחד? קצת פילוסופיה בפורום לא תזיק לאף אחד, במיוחד לא לי...

אני חושבת גם וגם

יש כאלה שאצלם זה מתחיל בגוף ויש כאלה שזה מתחיל אצלם בנפש.

ענתר

New member
היתה תקופה שחשבתי

שאם אשמע עוד פעם את הביטוי הזה אני אצרח התחושה שלי כשאני שומעת את הביטוי הזה, שלא מספיק שכואב לי, אני גם אשמה בכך. כי אם הייתי עושה..... מה שהדובר מולי אומר אז לא היה כואב לי

מנסיון עגום...

רוב הרופאים,שהלכתי אלייהם, קבעו שזה פסיכוסומטי בגלל מה שעברתי[מוות קליני]. אבל בסוף הבינו שכל כך, קל להאשים ולומר פסיכוסומטי[הם ממש אוהבים את המילה הזו]
במקום לבדוק,באמת מה הבעיה... אבל אני שמחה בסוף עלו על זה וזהוא.

אני חושבת ש

ברורשיש קשר בין השניים. אבל אני בהחלט חושבת שלפני שמטילים את האחריות על הנפש, צריך לבדוק היטב את העניין של הגוף. כי הגוף - מצוי, וקל לראות אותו, ולחוש אות ולבדוק אותו, כי יודעים לעשות את זה. כי בדיקות זה דבר מוכר, וקיים, וכי יש מחקרים לא מעטים בתחומים רבים נכון, אמנם עדיין רב הנסתר על הנגלה, אבל .. בכל זאת. מה שכבר יודעים הוא לא מעט. וצריך להתחשב בו. יש לי חברה שהרבה זמן הייתה מאוד עייפה ,ומאוד היה לה קר. הרבה זמן אמרה את זה, אבל מכיוון שהיאגם סובלת מכאב, אמרו לה כל מי שמכיר אותה, שזה "דיכאון"... עד ש.. בלי כוונה ובמקרה, ובגלל ענין אחר לגמרי, היא מצאה את עצמה עושהבדיקות דם.. ו.. מתברר שיש לה בעיה בפעילות של בלוטת התריס. ו.. אלהבדיוק התופעות שמתאימות לזה. וכן, גם ירידה במצב הרוח מתאימה לזה. אז.. מה היה קורהאילו לא עשתה את הבדיקות האלה? בקיצור, לפני שאומרים שאדם דפוק, או חולה נפש, או פסיכוסמטי - צריך לבדוק קודם כל את כל מה שרק אפשר מבחינה פיזית, ואז.. לבדוק את העניין הנפשי וגם אז.. לבדוק, ולא לומר את זה כברירת מחדל. כאילו - טוב, לא מצאנו, אזזהכנראה נפשי. יש היום דרכים לבדוק גם בעיות נפשיות, או כאבים נפשיים. והאמת, גם אין לזה שום קשר. אם כואב אז כואב. צריך לטפל.

לודיטבע

New member
קשר ישיר בין גוף לנפש...

הקשר בין גוף לנפש הוא מורכב . אם הגוף שלנו סובל זה ישר משפיע על הנפש. אם קשה לנו ואנחנו סובלים נפשית-רגשית , קשה לנו גם פיזית. אני בתור מטפלת אייפק ( שיטה העוסקת בניקוי פיזי רגשי משולב) פוגשת אנשים הסובלים מכאבים במקומות שונים בגוף. קיימות גם תופעות אחרות אך כרגע אספר על הכאבים. אנשים נותנים הסברים שונים ומשונים לסיבות הכאב. כשאני מראה להם בטיפול שהסיבה היא רגשית-נפשית הם מופתעים מאוד. אנחנו בחיי יומיום מתמודדים עם מצבים שונים בעבודה, במשפחה,עם חברים. אנחנו לוקחים דברים ללב.אנחנו שומרים טינה. הרבה פעמים כועסים ולא סולחים. אולי זה מוזר אך הגוף שלנו שומר את התחושות השליליות שלנו ואז מגיב בכאב, מיגרנות, גרד ותופעות אחרות. מאחלת לכולם להרגיש טוב

kikona126

New member
שעה שאני כותבת תשובה

והיא נעלמה... אני חייבת לזוז למשחק אני אכתוב אותה שוב. אוהבת את הקו מחשבה שלך!!!

ענתר

New member
כל הכאבים שאת מטפלת בהם בשיטה שלך

מקורם מבעיות נפשיות? את לא חושבת שמסוכן לקבוע דבר כזה? ואם יתגלה שזה סרטן, מה תגידי אז? גם סרטן מקורו בבעיה נפשית? איך את יודעת שהטיפולים שלך עוזרים? ונניח שאת מטפלת מעולה, יש דרך לדעת מי עוד מטפל מעולה? ואם את יודעת להעביר מגרנות נניח האם זה אומר שאת טובה גם לפיברומיאלגיה? האם הטיפול שלך עוזר גם ללא "אמונה" בתהליך?

נימ 1

New member
ענתר, אני חושב שצריך גם להכיר בשלב ביניים,

גם ברפואה , (אני כותב את זה לא כ"תוכחה" אלא כתובנה שאני מנסה לנסח עם עצמי) הקו לא מתחלק ל"שחור לבן " או "מצב נפשי מול סרטן"... כלומר, זה לא תמיד קיצוני - או שהכאבים הפיזים - אינם פיזיים בכלל והם נפשיים ,או הקיצוניות השנייה, שהכאבים הפיזיים יתבררו עוד שנה כסרטן , הבן אדם ימות והרופאים יצקצקו.. "איך לא ראיתי את זה קודם" :) הפחד שלי הוא ממקרי ביניים , שאין איזה "גידול" או משהו נוראי.. אבל כן יש דלקת, מכיוון שזה לא "חיים ומוות" ,אין ש-ו-ם בהילות לטפל בזה, והחולה סובל "רק" מכאבים קשים במשך 5 , 10 שנים , כל החיים , לא משנה. אבל זה לא סרטן. לדעתי הרפואה כושלת בטווח הביניים הזה של "רק כאבים" שמקורם, בדלקת , בתנועה של מילימטר קטן אחד שזז הגוף , ונוגע בעצב שלא אמור לגעת.. וגורם להכל. אני גם לא אהבתי את הניסוח שכתבה הליידי למעלה... מצד שני אני מכיר בכך שאחוז מסויים (וזה משתנה ) - נעזר עד כדי ריפוי באותם מטפלים . אני מודה שכל עוד זה לא קרה לי , ההסתכלות שלי על אותם מקרים היא כזאת "אולי הכאבים של אותם אנשים לא היו באמת חמורים כמו שלי, אם הם הצליחו להרפא מזה בעזרת שיטה של "אנרגיות וצבעים". אני חושב שהגישה החכמה לכל נושא הטיפול המשלים צריכה להיות - "אוקיי - הכאב הוא לא נפשי. הוא פיזי . אבל המציאות היא - שלא מצליחים לעזור לנו, לא מוצאים , ואנחנו בהמתנה שבועות או חודשים בין רופא לרופא . בתוך הטווח הזה , נצטרך לגלות (יש חלק שעוברים ,בעל כורחם , את התהליך לבדם, ולא צריכים עזרה חיצונית ,ויש כאלה ש"זקוקים" למטפלים") שיגרמו להם לראות את רגעי הרפיון האלה. גם אני , בכאבים שלי, גם כשאני כותב את הדברים האלה, מבין שאם יש לי התפרצות של כאב, הדבר שצריך לעשות זה באותו רגע להפסיק הכל , לא לדבר, לשחרר. האם מדובר בשחרור נפשי ? לא .. אבל שחרור שרירים ,הגוף - יוריד את הכאב מ 9 ל 7 , זה לא הרבה, אבל משהו קטן, בהעדר אלטרנטיבה אחרת. ולפעמים יש מקרים שאפקט הורדת הכאב הוא יותר דרמטי. יש ויש. ויש גם שיטות משלימות שכמובן לא קשורות לפסיכולוגיה ולהתנהגות, (דיקור, מגנטים ועוד) - אם הם עוזרים או לא - לא יודע ולא רוצה לומר : ) עצם העובדה שניסיתי לא מעט שיטות - רק מעידה שנתתי את הצ'אנס וניסיתי להאמין. רות , סוף ,מאלדר.

ענתר

New member
בקיצור על כל אחד ש"נרפא" יש עשרות

שלא תראה, בגלל השמנה, היו לי דלקות בברכיים ובגיד אכילס שום דבר לא עזר סיפרו לי על מטפל מצויין הלכתי אליו יותר משנה בסוף אמר שאני צריכה לרזות הלו? כשאמרת שתצלי כבר אז הייתי שמנה בחורף חליתי מאוד בברונכית קיבלתי סטרואידים הפלא ופלא גיד אכילס כבר לא כואב גם הברכיים כמעט שלא יש לי עוד סיפורים כאלו אז גם אני נתתי צ'אנס אבל אחרי כל דבר כזה לא רק שממשיך לכאוב אני מרגישה גם מושפלת שנתתי שיעבדו עלי ככה

למעלה