גוף נפש - תפיסה כוללת של "אחד"

לקשמי

New member
תודה, מאמר חשוב מאוד

אכן גם אני מאמינה בכך שגוף ונפש הם אחד ואין מחלה או כאב פיזי שאין להם משהו מהפן הנפשי. אבל לפעמים גם אני שוכחת את זה ולכן טוב שיש את הכתבות האלה, כדי להזכיר. תודה רבה על המאמר. הוא נותן לי הרבה תקווה. ואגב: באותו עניין, למי שסובל מכאבים פיזיים, אני מאוד ממליצה על הספר "לשלוט בכאב" מאת ד"ר ברוך אליצור, ספר שנותן שיטות פסיכולוגיות להתגבר על כאבים פיזיים, מתוך התבססות על כך שגוף ונפש הם אחד.

מעניין אם זה באמת כזה טוטאלי

כלומר, אם באמת כל מחלה מגיעה אלינו בגלל החיבור (או חוסר של משהו במכלול) גוף-נפש. אתמול דיברו בחדשות על החיידק הטורף. נשאלה שם השאלה: מדוע החיידק מגיע אל מישהו X ולא אל אחר, והתשובה שהתקבלה ע"י החוקר הייתה שצריך להמשיך ולבחון את החיידקים. מעניין אם עושים גם מחקרים על קבוצות נדבקים - ושואלים אותם מה קדם למחלה? הרגשה/תזונה/אירוע מיוחד.. אלה דברים שאי אפשר לשאול עכברושים, למשל.

s h i r k u s h

New member
מאמר מעניין...

האמת שקניתי ספר על רפקסלוגיה ממש לפני שבוע, סיימתי אותו צ'יק צ'ק ומתה כבר להתנסות בזה. בעבר טופלתי בשיטת גרינברג, שזאת שיטה הוליסטית שמאבחנים בעיות רגשיות ופיזיות ע"י כף הרגל, קודם כל זה היה נחמד לעשות משהו כזה עבור עצמי, זה היה מרגיע, זה עזר לי בקטע שלמדתי לנשום בצורה נכונה, עזר לי בפיתוח קול, והכי חשוב- מאז פחתו לי כאבי הבטן שסבלתי מהם בצורה יומיומית במשך שנים רבות.

למעלה