גופית בת שבוע - כמה שאלות

dorliking

New member
גופית בת שבוע - כמה שאלות

אוקי , נסעתי לחול לפני שבוע , והעברתי את הדגים לאקוואריום קטן ולמישהי שטפל בהם ותאכיל אותם בזמן שאני לא אהיה בארץ ( למרות המקום הקטן שהיה להם , ראיתי בעזרת סרטון שהיא שלחה שהם במצב נהדר . בכל אופן , בזמן שהעברתי אותם מהאקוואריום הרגיל לקטן שנועד למקרה שכזה ראיתי משהו קטן מאוד שוחה במים , לאחר התבוננות קלה בשביל לבדוק שזה בטוח דג זיהיתי שזו דגת גופי בעקבות צבעה האפור והייתה גופית שהייתה בהריון ....
לשמחתי , לא העברתי אותה יחד עם שאר הדגים למישהי שמאכילה אותם והשארתי אותה יחד עם הפלסטקומס באקוואריום הקבוע .
הייתי בטוח שבוע שלם שהיא לא תשרוד , הרי היא לא מקבלת אוכלת והיא לא מקבלת אוכל שמתאים לדגים שנולדו רק עכשיו ....
חזרתי היום בלילה הביתה ושמחתי לראות שהיא חיה ועכשיו אני אמור להחזיר את הדגים לבית שלי בדקות הקרובות ואני מפחד שיטרפו אותה , אני מעביר אותה לתא השרצה ואני מכניס את הדגים לאקוואריום .

1. האם אני עושה בסדר שאני מכניס אותה לתא ההשרצה שתחייה שם ?
2. כמה זמן היא יכולה לחיות שם ?
3. היום היא בת שבוע , תוך כמה זמן לשחרר אותה ?
4. האם האוכל הרגיל ( דפים ) מתאים לה בגיל הזה ? ( אני פוררתי את האוכל לפני שבוע בשביל להשאיר לה איזה סוג של סיכוי ... )

מחכה לתשובות ....

roeeya

New member
תשובות זריזות

1. תשאיר בתא השרצה עד שהיא גדולה יותר מהפה של רוב הדגים באקו', אבל זה לא פתרון טוב. עדיף תמיד אקו' נפרד לשרצים.
2 אוכל רגיל פשוט לפורר ממש קטן.
3. גופים מקבלים צבע אחרי 2-3 חודשים לכן לא בטוח שזו נקבה
בהצלחה

dorliking

New member
תודה על הידע , רק תגיד לי אם עשיתי בסדר :

על האופציה של תא השרצה ירדתי אתמול , בהתחלת החלטתי לעשות את זה אבל אז היא ברחה מהתא ( המכסה נפתח והיא יצאה ) , ראיתי את זה באותה השניה , והגופי כבר היה בפה של אלמנה צבעונית ובמזל הצלתי אותה , תפסתי מהר בכלי , העברתי אותה לאקוואריום קטן של 1 ליטר וקניתי אבן חמצן וחיברתי אותה לחוט ואז למכונה , סגרתי את דלת האקוואריום הקטן בשביל להחליש את הלחץ אוויר בשביל שלא יקרה לגופי כלום , עשיתי בסדר ?

בנוגע לאוכל , זה מה שעשיתי ...

roeeya

New member
זה יהיה סביר כל עוד הטמפ' סבירות

בלילות מתחיל להיות קר וזה לא תורם לדג.
תחליף חצי מהמים פעם בשבוע שבועיים ותקווה לטוב.
אפשרות נוספת היא הוספת צמחיה סבוכה לאקו' הראשי+תפילות

למעלה