רוב הזיתים השחורים הם למעשה זיתים ירוקים שהושחרו באמצעות גופרת הברזל (FeSO4). למעשה זיתים שחורים ממש תמיד מושחרים בדרך זו, שכן אפילו זיתים בשלים מאוד אינם הופכים שחורים, אלא סגולים\חומים-כהים. ההבדל בין זיתים שחורים לירוקים טבעיים הוא שהירוקים מומחצים לפני ההבשלה ואילו השחורים לאחר ההבשלה. גופרת הברזל אינה מסוכנת למיטב ידיעתי, לא מעט תוספי ברזל מבוססים על חומר זה.
אני חושב שיש אנשים שמחמיצים זיתים גם עם חומץ, אבל באופן עקרוני כן - זיתים שלא הושחרו לא יכילו את גופרת הברזל (אלא אם איזשהו מחמיץ יצירתי יחליט ליישם את החומר בצורה חלקית)