ג'וקים גורמים לגור להקיא

BigBadWolf

Member
שלום, יש לי גור בן 3.5 חודשים. הוא כבר הפך לצייד ג'וקים מקצועי ומאוד נהנה מזה. אבל אחרי שהוא תפס אותם, שיחק איתם, הרג אותם והמשיך לשחק עוד שעה עם הגופה נמאס לו והוא אוכל אותם. שעה אחרכך הוא מקיא ורואים שיש חתיכות ג'וק שלא התעקלו. זה קרה כבר כמה פעמים וזה הדבר היחיד שגורם לו להקיא, חוץ מזה הוא חתול בריא מאוד (וגם אין לו פרווה מאוד ארוכה ואין כדורי פרווה בקיא).
יש למישהו עצות מה לעשות עם זה? אני שמח שהוא תופס ג'וקים וזה נותן לו הנאה עצומה במשך שעות, רק שיפסיק לאכול אותם בסוף. אשמח לכל עצה.

kerfuffle

New member
הוא בן 3.5 חודשים.. הוא סקרן וככה הוא לומד.
אני לא ממש רואה כאן סיבה מוצדקת לדאגה..
אם בא לך לשגע את החתול אז תמרח לו חמאה על הרגל, יעסיק אותו בטירוף לכמה זמן + ילך לישון אחרי כל השומן שאכל..

גורדיאן-II

Active member
אני מציע לא להתרגש ולא להתערב, מקיא או לא מקיא.
בשבילו זה ספורט, וחלק מאינסטינקט הציד שלו, להתערב בזה עלול לגרום לו הפרעה נפשית.
חוץ מזה שזה דבר רגיל לגילו, וכל החתולים שלי עסקו בזה שהיו גורים, כאשר הוא יגדל קצת הוא יפסיק לבד, הוא יגלה שג'וקים לא טעימים, לא אתגר מספיק ובכלל לא שווה להזיז את התחת בשביל יצור קטן שכזה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה יכול לקחת ממנו את הגופה ולתת איזה צ'ופר במקום זה. כמובן לא למנוע ממנו את הצייד אלא לקחת רק בסוף אם אתה מצליח לעקוב אחרי המשחק שלו.

GoldenEyes

Well-known member
אתה יכול לקחת ממנו את הגופה ולתת איזה צ'ופר במקום זה. כמובן לא למנוע ממנו את הצייד אלא לקחת רק בסוף אם אתה מצליח לעקוב אחרי המשחק שלו.
לא נראה לי , כי מצידי שיאכל את העכברים שהוא יתפוס. ככה יתרגל לקבל צופרים

שלום, יש לי גור בן 3.5 חודשים. הוא כבר הפך לצייד ג'וקים מקצועי ומאוד נהנה מזה. אבל אחרי שהוא תפס אותם, שיחק איתם, הרג אותם והמשיך לשחק עוד שעה עם הגופה נמאס לו והוא אוכל אותם. שעה אחרכך הוא מקיא ורואים שיש חתיכות ג'וק שלא התעקלו. זה קרה כבר כמה פעמים וזה הדבר היחיד שגורם לו להקיא, חוץ מזה הוא חתול בריא מאוד (וגם אין לו פרווה מאוד ארוכה ואין כדורי פרווה בקיא).
יש למישהו עצות מה לעשות עם זה? אני שמח שהוא תופס ג'וקים וזה נותן לו הנאה עצומה במשך שעות, רק שיפסיק לאכול אותם בסוף. אשמח לכל עצה.
לא לתת לו לבלוע את הג'וקים.
כמו שפרעושים מעבירים תולעי סרט ע"י זה שהחתול בולע פרעוש, ג'וקים הם נשאים/מארחים של כמה סוגי תולעים וטפילים.
תן לו לצוד ואז כשמיצה והג'וק כבר ז"ל או קרוב לזה- להעלים את הגופה.
אפשר לשבח ולצ'פר.

גורדיאן-II

Active member
לא לתת לו לבלוע את הג'וקים.
כמו שפרעושים מעבירים תולעי סרט ע"י זה שהחתול בולע פרעוש, ג'וקים הם נשאים/מארחים של כמה סוגי תולעים וטפילים.
תן לו לצוד ואז כשמיצה והג'וק כבר ז"ל או קרוב לזה- להעלים את הגופה.
אפשר לשבח ולצ'פר.
רעיון טוב, אבל לא מעשי.
שעות הציד של החתול הן גם שעות השיטוט של הג'וקים, ולא במקרה אלו שעות החושך שבהם אנחנו ישנים.
בכל מקרה צריך לתלע את החתול לפחות פעם בשנה, רצוי יותר, זה אמור לפתור את הבעיה הזאת.
זה מופנה גם ליוקיטה ודימיטרי והרעיון שלהם לקחת את הגופה, זה לא מעשי.

BigBadWolf

Member
במקרה הזה הוא צד רק כשאני ער, בלילה הוא לא זז מהמיטה חוץ מאשר לשרותים. אני יודע את זה גם כי אני תמיד רואה אותו באמצע הלילה אם אני מתעורר וגם כי הצעצועים שלו לא זזים מילימטר מהרגע שאני נכנס למיטה ועד שאני קם (אני נוהג לסדר אותם לפני השינה).
הרעיון של לקחת לו את הג'וק ולתת לו צ'ופר הוא אפשרי, אבל קשה ליישום. צריך לתזמן את זה לרגע שנמאס לו לשחק עם הג'וק כי אחרת הוא ממש מתבאס ומתחיל לחפש אותו בכל מקום.
הוא חתול מאוד אינטליגנט, מאוד קל ללמד אותו דברים. אבל אין לי מושג איך ללמד אותו שאת הג'וק לא אוכלים.

אלישבע777

Well-known member
גם החתול שלי צייד ג'וקים מדופלם משחר ילדותו. היום בן 12 ואין מה שישמח אותו יותר, מתיקן שממנמן... הוא מתעלל בהם עד מוות, אבל כנראה אינו אוכל אותם. הוא מכסח גם את עציץ הירקה שלי ואת העשב מרור הגינה שנובט כעשב רע, בעציץ אחר והם גורמים לו להקיא והוא מת על הצמחים הללו! אז אני לא אגדל צמחים. כשהוא רוצה לאכול את הצמחים, הוא מבקש שאפתח לו את את החלון כדי שיוכל להגיע לעציצים המונחים על אדן החלון. אומנם אותנו זה מגעיל שהחתול שלנו יאכל תיקן. אבל התיקנים, הם חלק מהתפריט של חתולי רחוב. הם באמת אינם נקיים, אבל איני בטוחה שהם מלוכלכים יותר מעכברים שהם צדים בחוץ. לחתול, יש מערכת חיסונית מעולה. אחת הטובות בקרב היונקים. אז אל דאגה. יש לי גור קטן, המתמחה עתה בציד זבובים. גם הם לא נקיים... ואני לא רוצה לרסס. אנסה לצרף סרטון של הציד המדופלם מיש מיש.

גורדיאן-II

Active member
t
גם החתול שלי צייד ג'וקים מדופלם משחר ילדותו. היום בן 12 ואין מה שישמח אותו יותר, מתיקן שממנמן... הוא מתעלל בהם עד מוות, אבל כנראה אינו אוכל אותם. הוא מכסח גם את עציץ הירקה שלי ואת העשב מרור הגינה שנובט כעשב רע, בעציץ אחר והם גורמים לו להקיא והוא מת על הצמחים הללו! אז אני לא אגדל צמחים. כשהוא רוצה לאכול את הצמחים, הוא מבקש שאפתח לו את את החלון כדי שיוכל להגיע לעציצים המונחים על אדן החלון. אומנם אותנו זה מגעיל שהחתול שלנו יאכל תיקן. אבל התיקנים, הם חלק מהתפריט של חתולי רחוב. הם באמת אינם נקיים, אבל איני בטוחה שהם מלוכלכים יותר מעכברים שהם צדים בחוץ. לחתול, יש מערכת חיסונית מעולה. אחת הטובות בקרב היונקים. אז אל דאגה. יש לי גור קטן, המתמחה עתה בציד זבובים. גם הם לא נקיים... ואני לא רוצה לרסס. אנסה לצרף סרטון של הציד המדופלם מיש מיש.

הסרטון שלך לא עובד.
את צריכה לשים אותו ביוטיוב וכאן לשים קישור.
דוגמה:

למעלה