ג'ורג' אורוויל 1984 יוסי בובליל ומה שבניהם

לא ככה

New member
ג'ורג' אורוויל 1984 יוסי בובליל ומה שבניהם

אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה אבל אני אנסה: כולכם בטח זוכרים את ההסבר של יוסי בובליל על ה"סתמי" שזה הרבה יותר קצר ונוח מאשר להגיד תהיה בשקט בבקשה או משהו כזה. כששמעתי את זה ישר חשבתי על הספר 1984 שעליו אם את יודעים או לא מבוסס רעיון האח הגדול. והרי לכם ציטוט מוויקיפדיה שמספר על הספר הדגשתי את האזור החשוב. "גיבור הספר, וינסטון סמית, חי ב"אוקיאניה", מדינה טוטליטרית שבה האזרחים נמצאים תחת עינו הפקוחה של "האח הגדול", שליט המפלגה. ההיסטוריה משוכתבת לפי צורכי ההנהגה, והשפה המדוברת מותאמת, והופכת לשפה הנקראת "שיחדש" (Newspeak), כך שתוגבל יכולת החשיבה של האזרחים. מטרת ה"שיחדש" היא לצמצם את אוצר המילים, תוך סילוק מונחים כ"חופש", ובד בבד ליצור מצב בו הדיבור הופך להיות פעולה אוטומטית שמקורה בגרון האנושי, ולא פעולה מנטלית שמקורה במוח. כך למשל, תרגום לשיחדש של הפסקה המפורסמת מהחוקה האמריקאית, המדברת על חופש ועל המרדף אחר האושר, הינו מילה אחת- "חשובפשע" (Thoughtcrime) - המילה המיוחדת בשיחדש לכל פעילות מנטלית שאינה על פי עקרונות המפלגה." ולשאלתי. אתם חושבים שבובליל קרא את 1984, נאמר לו להגיד את זה כדי שיצא דומה, או שזו סתם מיקריות אירונית. אשמח לתגובות

Saladin

New member
לא ככה - ממש ממש לא ככה.

שטויות בשקל. לך תחפור למישהו אחר .

B a 7 a K

New member
מה התגובה המגעילה הזאת?

בפורום הזה אני מתחיל להבין מי האנשים שרואים האח הגדול. כל אחד שכותב יותר משלוש מילים - "לך תחפור". לא פלא שיוסי חזק למעלה.

Saladin

New member
אני מבין שאתה חדש פה.

בכל הכבוד הפוסט של הבחור היה כל כך אידיוטי ותלוש מהמציאות, הוא נשמע כמו מישהו שהאח הגדול זה הספר היחידי שקרא בחייו והחליט ליצור מין קישור עמום ותלוש בין זה לבין התכנית. אני שמח שנראה לך שאתה מבין מי אני.

blur2

New member
ממש לא תלוש מהמציאות..

דווקא מעניין מאוד. נראה לי יותר צירוף מקרים משעשע.

Saladin

New member
מכובד שמכובד.

מה שהוא כתב על בובליל היה מכובד? לא שאני ממעריציו העיוורים של בובליל.

B a 7 a K

New member
כנראה שלא החזקת את ה"חפירה" עד הסוף,

כי הוא ממש לא ירד על בובליל. ההפך, אפילו רמז שאולי יוסי בובליל, רחמנא לצלן, קורא ספרים. ועוד 1984. בסך הכל תהה אם מדובר בצירוף מקרים או שיוסי קרא את הספר. אבל כל התרבות פה היא תרבות של אנשים שלא מסוגלים לקרוא יותר משתי שורות ולכבד בן אדם שכותב בפורום, אז אני לא מתפלא שלא הבנת את זה. וכמו שאמרתי לכותב ההודעה, "לא הייתי בונה על זה" שהוא קרא את הספר, כיוון שיוסי בובליל מייצג את התומכים שלו.

Saladin

New member
באמת לא החזקתי אותה עד הסוף.

כי זה לא עניין אותי וזה לא קשור למילים המתנשאות שלך "תרבות של אנשים". יכול להיות שלא כיבדתי את אותו בחור אבל אתה הרי התנהגת בדיוק באותה צורה

B a 7 a K

New member
לא, לא נכון.

מה, אני בסך הכל כתבתי 5 מילים, גם את זה אתה מסלף? אני הגבתי ישירות לשאלה שלו, ובכלל לא התנהגתי באותה צורה. לא פגעתי בו או במה שהוא כתב - ההפך. אני פשוט חושב שהוא נתן יותר מדי קרדיט ליוסי. אבל שוב אנחנו חוזרים לעניין שלא קראת עד הסוף. אם לא קראת עד הסוף - איך תבין אותי?

Ron613

New member
מה כלכך קשה לומר מילה ``סליחה``

זה יותר קל מלהשתמש בשיטת התקפה בתור הגנה...

Saladin

New member
מה אתה מתערב?

ההתקפה במקום הגנה, כמו שאתה אומר בצורה מוזרה, היתה על ברק ולא על לא ככה. אין לי בעיה להתנצל בפני לא ככה למרות שעדיין נראה לי שהפוסט שלו לא קשור ואין לי כוונה לקרוא אותו שוב כדי לבדוק את זה. אני סומך על eil ועל ההתרשמות הראשונית שלי ואם אני טועה, אז מה כולה פוסט. סליחה לא ככה, לא שאתה תחזור לכאן אלא בכינויים אחרים.

Eil

New member
סלח לי

הוא ממש לא התכוון לרמוז שבובליל קורא ספרים ("ועוד" 1984, כאילו שזה ספר קשה לקריאה במיוחד) אלא להיפך, כתב זאת בציניות, עד כמה שהבנתי. אני הבנתי את ההודעה הזאת כירידה על בובליל - וכן, די מיותרת ומטופשת. זה נראה כאילו היה לכותב ממש דחוף לבשר לאנשים שהוא קרא את "1984", או שהכין על הספר מתישהו בוק-ריפורט וחיפש פורום לשפוך לתוכו את הפרשנויות הפשטניות שהצליח למשוך מתוך הספר. ורק כדי שיהיה ברור - "החזקתי" את החפירה עד הסוף, וגם קראתי את 1984, למרות ש"התרבות פה היא תרבות של אנשים שלא מסוגלים לקרוא יותר משתי שורות" ("התרבות פה" = בפורום או בכלל במדינה הברברית והנחשלת שלנו שמצביעה לבובליל?). בכל אופן, כל הכבוד לך שאתה קורא ספרים. מחאתי כף. אתה יכול להמשיך ולכתוב הודעות מתנשאות.

B a 7 a K

New member
תודה על האישור. ../images/Emo9.gif

הייתי צריך את זה. ואין ספק שמדובר בהשפעה ענבל בובלילית ישירה, הפרשנות האוטומטית הזאת של כל דבר כירידה מתנשאת.

אתה לא מבין רמזים ??

אנשים פה לא אוהבים לדבר בפלצנות ועל ספרים !!! אתה רוצה שישנאו אותך על פלצנות ושפה גבוהה ??? עזוב אותך ! תגיד כמה פעמים : "אל תדאג אמר הדג לדייג" ותזמזם את :"תזהר ממנה" כל הזמן ותגיד כל הזמן שאתה אמיתי (אפילו שאתה לא) ורק ככה יאהבו אותך !!

Saladin

New member
ספרים פחח.

האח הגדול זה ספר בעובי של 100 עמודים גג שכולם קוראים אותו בבי"ס תיכון. מסוג הספרים כמו "הזר" שאנשים שלא קוראים ספרים מנפנפים בו כדי להראות לבורים מהם שהם יודעי ספר.

B a 7 a K

New member
ממש לא קראת, אה?

אם כן, היית לפחות טורח לזכור שלא קוראים לספר "האח הגדול", אלא "1984".

Saladin

New member
אוח עכשיו אתה פשוט מעצבן.

אתה מנסה לתפוס אותי בהחלקות? מן הסתם אם אני זוכר פחות או יותר את אורך הספר (ואם זה קצת יותר מ-100 עמודים אתה בטח גם תגיד שתפסת אותי, מה?) אז שם הספר הוא לא כזה בעיה בשבילי. תקשיב פישרון, נכנסת לפורום של האח הגדול וישר התחלת לרדת על האנשים שרואים את האח הגדול. זה לא חכם או לפחות לא יאה. אני לא מתכוון לבזבז עליך עוד מהלילה הזה אז שיהיה לך לילה טוב.

למעלה