ג'ורג' מרטין על הספר השישי

ועכשיו לשאלה הקשה

האם ממתינים עם הסדרה עד שהספר יצא ?
האם ההיפך?

עד עכשיו ההחלטה היתה קלה, חיכיתי שתצא כל העונה על מנת לצפות, עכשיו זו ממש דילמה (ואצלי בניגוד למה שמרטין כתב, סרטים הורסים את הספרים)

ds123

New member
זה יהיה בלתי אפשרי להימנע מספויילרים

הרשת גועשת אחרי כל פרק של משחקי הכס.
אין ברירה, אלא לצפות בסדרה וליהנות ממנה כמה שאפשר, כמו שמרטין כתב.
בסופו של דבר אסור לשכוח שיש המון שינויים והעלילה הסתעפה במקומות רבים.
הסדרה והספרים הפכו כבר לשתי יצירות די נפרדות.

Im All That

New member
ובכל זאת

נקודות עלילה מרכזיות וטוויסטים כן יהיו בסדרה.
אבל אני מסכים עם זה שאין טעם להמנע מהסדרה. גם אם הספר יצא חודש אחרי העונה, עדיין יש עוד ספר שיצא שנים אחרי שהסדרה תסתיים.

אני חושב שהשד לא נורא כל כך.

כאחד ש"חברים" עשו לו ספויילר לחתונה האדומה ולחתונה הסגולה (עוד לפני שהיו רשתות חברתיות, או הסדרה, אגב), ונקודת שיא המתח של סופת הייתה עבורי הדוקרב של הצפע וההר, עדיין נהניתי מהסיפור.

כן, הייתי נהנה יותר לו הייתי מופתע, או במתח לראות מה ייקרה. ועדיין נהניתי.

נהניתי גם בקריאה השניה, והשלישית, והמי-יודע-איזה-מספר. וזאת אף על פי שידעתי לפרטי פרטים מה הולך להיות.

ואחרי הכל, זה לא לגמרי המצב. כי איך סר באריסטן מת? בספרים הוא בכלל לא מת. האם הוא ימות? ייתכן שלא. מרטין רמז זאת בפוסט שלו, שחלק ממי שמתו בסדרה ימותו גם בספרים (חלק משמע לא כולם). הוא רמז זאת בעבר כשהוא אמר ש-ד&ד קטלניים יותר ממנו, ושיש דמויות שמתות בסדרה ולא ימותו בספרים. ויש דמויות שמתות, אבל אופן המוות שונה לחלוטין. וזה נכון לגבי פרטי עלילה אחרים, ולא רק לגבי מוות. לצורך העניין, מי ינצח בקרב על וינטרפל (הקרב על האגם הקפוא)? בסדרה זה היה נצחון מוחץ של הבולטונים. בספרים? כבר קראתי ניתוחים מדוקדקים שמדגישים נקודות כמו הנסיון הקרבי העשיר של סטאניס, או החימוש הקל של אנשי השבטים שלו לעומת השריון הכבד של הבולטונים (ההיסטוריה ידעה קרבות על אגמי קרח בהם משקל של צבא משוריין היה לו לרועץ, כמו זה של אלכסנדר נבסקי). האם יכול להיות שסטאניס ינצח בקרב על וינטרפל? אני נוטה לומר שלא, אבל לא שולל את האפשרות שכן.

אז כן, כמו שמרטין אוהב לומר (וכתב, בשגיאת הקלדה, גם בפוסט הזה): כמה ילדים היו לסקרלט או'הרה? וגם אם נניח שיהיה הרס (הנחה בלתי נמנעת), זו תהיה לכל היותר פגימה בהנאה, אבל לא יותר. זה לא יחרב את ההנאה עד היסוד.

מה שכן, עיצוב עטיפה יפה יש לרוחות החורף.

Uri04

New member
מה זה משנה באמת?

גם אם העונה ה-6 היתה יוצאת אחרי הוצאתו של הספר השישי, עונות 7 ו-8 לא ימתינו חמש שנים נוספות (פלוס מינוס) עד ליציאת הספר השביעי.. ככה שבכל מקרה הסדרה תסתיים לפני ש"חלום על אביב" יראה אור וכולנו כבר נדע עד אז מה קורה בסוף. זה סתם רצון לדחות את הקץ.

למעלה