ג'ורדון וויבר אלופת עולם!

הקדמת אותי בשנייה

באתי לעדכן, ונתקע לי האתר. איזה כיף, כל כך הייתי בעד גו'רדין וויבר

../images/Emo45.gif גם אני הייתי בעדה.

ואחרי תרגיל הקרקע של קומובה, הייתי ~משוכנעת~ שהיא עקפה אותה. הייתי בשוק לראות שהיא קיבלה 0.33 פחות ממה שהיא הייתה צריכה בשביל המקום הראשון! שמתם לב שמקומות 1-3 הסתדרו לפי מתעמלות מהנבחרות שהגיעו בדיוק למקומות האלה...?

Tammie

New member
לא שמתי לב, באמת מצחיק....

ואני צריכה לתקן את הטעות שלי, זה לא 0.33, זה 0.033, פחות מעשירית! מקודם "נפל" לי 0 אחד :)

אה, צודקת.

לא היה לי כוח לחשב את זה בעצמי, אז פשוט הסתמכתי עלייך

cubano1

New member
שמח בשבילה - אבל..

השיטה החדשה הופכת את התחרות לפחות מותחת מלכתחילה... היו כאן רק 3 בנות שיכלו לזכות בזהב מלכתחילה וברגע שוויבר ביצעה אמנאר וקומובה רק דאבל, ניתן לה יתרון אדיר. בסופו של דבר לקומובה היתה תחרות טובה, בלי טעויות (אף אל פי שהיא תמיד נראית לי עייפה ומבואסת....) ולוויבר היתה שגיאה גסה במקבילים - והיא עדיין ניצחה אני לא בטוח שאני מבסוט מהשיטה הזאת.... צריך לעודד מתעמלות לבצע אלמנטים קשים - אבל אולי היום יש לזה יותר מדי משקל וצריך לאזן קצת יותר בין ארטיסטיות לבין קושי?

לא ראיתי את התחרות לצערי

כי אין לי ערוץ 5+ לייב. גם לי קומובה נראית תמיד עייפה ודכאונית, כאילו עושה טובה למישהו שהיא מתעמלת. לגבי איזון בין דרגות קושי וארטיסטיות- זה כל הזמן משתנה ואי אפשר לדעת מה יהיה במחזור האולימפי הבא. בעשור הקודם למשל, זה היה בדיוק להיפך: היו אלמנטים תנועתיים שנחשבו לקשים במיוחד, ונתנו להם ערכים קשים, ולטעמי נדיבים. כי רצו לעודד תנועה ולא רק פסים אקרובטיים. כנ"ל לגבי קשרים מעורבים, של תנועה + אלמנט אקרובטי. ואז נוצר מצב מגוחך, שמתעמלות ביצעו אלמנטים תנועתיים ברמה D ו-E, ואלמנטים אקרובטיים בנאליים, משעממים ולא קשים במיוחד וקיבלו מדליות. כל פעם שחותרים למטרה מסוימת דרך החוקה, באים המאמנים ו"מנצלים" את זה, עד שהתוצאות המתקבלות רחוקות מלהיות מאוזנות. קשה מאוד מאוד ליצור את האיזון שאתה מדבר עליו בהתעמלות. בוודאי שלא לאורך שנים. באיזה שהוא מקום, אני גם לא בטוחה שהאיזון הזה רצוי. לדעתי זה שוב נוגע לדיון שהיה לנו בשבוע שעבר, על המתעמלת מהרפוליקה הדומיניקנית שהעפילה לגמר הקפיצות, בזכות "פירצה" בחוקה. אני שמחתי מאוד שהמתעמלת הזאת העפילה. כל הפירצות האלו, נותנות הזדמנות לכולן, וזה כל הכיף, שיש הפתעות, שיש סיכוי למתעמלות ממדינות לא מפותחות ספורטיבית לעלות לגמר ושהמתעמלות מהמדינות החזקות צריכות להיות כל הזמן עם יד על הדופק ולהמציא עוד ועוד דרכים יצירתיות לקבל מדליות...

nitsansh

New member
בדרך כלל יש נטייה בכוון ההפוך כל פעם שמשנים

את החוקה... רוצים לתקן את הליקוי ויוצרים ליקוי הפוך... מן הסתם יורידו את דרגת הקושי של האלמנטים בקפיצות, או יעלו במכשירים אחרים... קפיצות תמיד יישאר מכשיר בעייתי כי אין בו כמעט אלמנט אמנותי והוא כמעט אקרובטיקה נטו. מכיוון שכך, הדרך הכמעט יחידה להגדיל את הציון היא ע"י הגדלת דרגת הקושי של האלמנט האקרובטי, וזו התוצאה... אם המתעמלת הזו תצליח לא ליפול אחרי הקפיצה היא תקבל מדליה, וכנראה שווה לה לקחת את הסיכון הזה כדי להשיג כרטיס לאולימפיאדה שאולי לא תשיג בדרך אחרת...

נכון

ויש גם מתעמלות ומתעמלים ספציאליסטיים בקפיצות. כאלו שבמכשירים האחרים מדשדשים הרחק מאחור, לפעמים ממדינות מתפתחות. לפעמים אפילו מאמנים מגדילים לעשות, ומאמנים מישהו *רק* על קפיצות. ואז יכול להיווצר מצב, שמתעמל/ת עלומי שם, חלשים מאוד פיזית וטכנית, עולים לגמר קפיצות ואף זוכים במדליה.

nitsansh

New member
כל זמן שמעניקים מדליות על כל מכשיר, אין סיבה

שלא יהיו "מתעמלים של מכשיר אחד"... זה עוד יותר בולט אצל הגברים. בסוס ובטבעות כמעט תמיד המנצחים הם ספציאליסטים רק לאותו מכשיר.

נעממהה

New member
זה תמיד קטע מבאס במתעמלות

לא שהן חייבות לנו משהו, אבל לא כיף לראות התעמלות עצובה. אני ממש זוכרת את ונסה פררי שהייתה אלופת העולם ב-2006. היא תמיד נראתה כועסת בשפת הגוף ובהבעות הפנים... גם כשסיימה תרגיל טוב. ממש שמים לב לזה- מי משדר חיוביות ומי לא...

Tammie

New member
אני בכלליות מרגישה שהתחרות איכזבה אותי

אני לא מרגישה שראיתי היום את הטובות בעולם. הרבה מתעמלות פצועות, הרבה לא היו במיטבן, והיו הרבה נפילות ושגיאות גסות. אני מקווה שבתחרות במכשירים יהיה מצב יותר טוב, ואם לא, אז שלפחות עד האולימפיאדה באוגוסט כולן יחלימו ונזכה לראות תחרות קשה בין הטופ שבטופ, כמו שהייתי רוצה לראות היום.

Tammie

New member
כן, התווספה לי בטעות "ו"

את ההודעה הראשונה כתבתי כשהייתי מאוד מאוד עייפה..... בשילוב עם דיסלקציה קלה, יצאו הרבה טעויות :)

למעלה