גורדי השחקים היפים בעולם...

ZionGuetta

New member
אין אין

אין! אני הכי אוהב את הבניינים באמריקה! ניו יורק, שיקגו! צפוף ויפה! מת על צפיפות D: ובשיקגו יש כזה שיל של מים (אין ים, אבל יש משהו יפה שהם בנו) ומסביב הכול בניינים מדהימים! אני מת על העיצוב של ניו יורק סיטי ושיקגו!

oren*

New member
כן ולא

אני מסכים איתך שקו הרקיע חסר השראה ואפילו משעמם, אבל מצד שני לא ברור על איזו צפיפות אתה מדבר, כל מגדל עומד בפני עצמו ויש מרווח אדיר ביניהם. בהשוואה לקווי הרקיע של ניו-יורק, הונג-קונג ולהבדיל אלפי הבדלות גם רמת-גן, שם המגדלים הופכים לגוש אחד. היו לנו פה כמה דיונים בנושא, האם אנשים מעדיפים מגדלים מפוזרים או מרוכזים ואישית, בכל פעם אני חושב אחרת, איך מגדל מסויים תורם למכלול המגדלים בסביבתו או אולי נכון יותר למקם אותו באזור נפרד.

עגייב

New member
בורג' דובאי../images/Emo99.gif

הולך להיות הבנין הכי יפה והכי גבוהה בעולם...800 מטר!! אתם קולטים?!

עגייב

New member
גם עכשיו..הוא נחשב לאחד הבניינים הכי גבוהים

למרות שהדרך למעלה עדיין ארוכה

AdonAsda

New member
מה אני עושה פה???

מה אתה עושה פה? אני הייתי פה קודם!

tamir1991

New member
.............................................

אם תיהיה רעידת אדמה בדובאי יש סיכוי שהמגדל הזה יקרוס? לא ניראה לי שזה יעמוד במצב כזה

oren*

New member
סיכוי לקריסה קיים גם במבנים בני שתי קומות

אין קשר ישיר בין הגובה ובין הסיכוי להתמוטטות ולהיפך - מבנים חדשים עוברים מבחנים הנדסיים בתנאים קיצוניים ומצויידים במערכות שונות שאמורות למנוע תנודות קיצוניות (לא רק רעידת אדמה, גם רוחות), למשל משקולת בראש המגדל. מאותה סיבה, הגשר המחבר בין שני מגדלי פטרונס בקואלה למפור "מרחף" על גבי מערכת מסילות - עקב הרוחות, המגדלים זזים בכיוונים מנוגדים והגשר מחליק בתוכם פנימה והחוצה (למיטב זכרוני מדובר בתנועה של כמה מטרים, כך שאם החיבור היה קבוע, הגשר היה נתלש ממקומו). לאור הניסיון המקצועי והמוניטין של הצוותים הבינלאומיים שמתכננים את המגה-מבנים הללו, אני בטוח שאין מקום לחשש ואפשר רק להעריך אותם על כך שמלבד החשיבה הכלכלית והרצון לעמוד בלוחות הזמנים, יש להם ערך לנושא הבטיחות וחיי אדם (אפשר היה לראות בתוכנית על בניית מגדלי הפטרונס).

petpatrol2

New member
אין סיכוי לצונאמי בדובאי

היא באיזור שאין בו מספיק מים כדי ליצור צונאמי, ובכל, המים שביזור הישיר שלה יחסית רדודים, לכן התאפשר לבנות את איי הדקל

eyalmel

New member
מבני בטון יעמדו בצונאמי

בד"כ... הבעיה היא אנשים ששוהים בחוץ או מבנים שלא נבנים בשיטה מודרנית (עץ, בוץ וכו')

למעלה