גורה בת חודש שלא אוכלת. דחוף!!

Black Tear

New member
גורה בת חודש שלא אוכלת. דחוף!!

בוקר טוב... לפני יומיים הבאנו גורת כלבים מקסימה מצער בעלי חיים. שם, אמרו לנו שקיבלו אותה ארבעה ימים לפני שאימצנו אותה, והערכת הגיל שלה הוא קצת פחות מחודשיים. אני בעלת ניסיון רב עם כלבים, ולפי מראה הקטן וההתנהגות של הגורה (כל הזמן מחפשת חום, ישנה כל היום וכו´) הרגשתי שהיא בת חודש ושבוע-שבועיים מקסימום. עכשיו לבעיה- הקטנטונת מסרבת לאכול את האוכל הקשה לגורים, גם אחרי שהורטב. ניסינו שיטה אחרת, לערבב אוכל רטוב עם קוטג´ - וגם את זה היא סרבה לאכול (בקושי כאשר האכלנו אותה ביד). חשבתי על פיתרון אחר: עד שתראה שהיא מסוגלת לאכול אוכל כלבים רגיל, להאכיל אותה בתחליף חלב אם (מטרנה וסוגיו) למשך זמן מה. האם אתם חושבים שזה יעיל? כמה תחליף לשים בתוך כוס, וכמה להאכיל אותה? תודה מראש, דניאל.

Black Tear

New member
והערה קטנה בקשר למשקלה של הגורה

היא שוקלת כשני קילו - קטנה.

אז מה היא אכלה עד עכשיו?

מה היא אכלה ב- 4 הימים שהייתה בצער בעלי חיים? ויש מטרנה מיוחדת לגורים. השאלה אם את צריכה אותה. תרימי טלפון לצער בעלי חיים לשאול במה הם האכילו אותה.

זיו25

New member
הי דניאל...

מטרנה לתינוקות מתאימה לתינוקות , ופחות לכלבים. את חייבת להבין שהיא נמצאת אצלך כעת - מקום חדש וזר לה. היא כנראה פוחדת ואין לה מצב רוח לכלום. אני מציע לך לקפוץ איתה לוטרינר היום בערב, כדי לבדוק שהיא אכן בסדר. לוטרינר שלי יש אוכל מיוחד, שאין כלב שמסרב לו, וכך הוא בודק האם הכלבה חסרת תאבון. אל תשכחי שהיא עדיין גורה קטנטנה... גיל חודש הוא מאוד קריטי, ולפי הודעתך, הנני סמוך ובטוח שהיא נפלה לידיים טובות. בברכה, זיו.

Black Tear

New member
תודה לשניכם...

לצער בעלי חיים התקשרתי כבר אתמול, הם אומרים שהיא אכלה מזון קשה לגורים. קשה לי להאמין שהיא באמת אכלה את זה משום שהיו איתה באותו "כלוב" עוד שני אחים שלה, שממבט ראשון ידעתי שהם יותר אגרסיביים ממנה ויותר חזקים. אני בספק אם מישהו שם לב שהיא אישית אוכלת באמת (למרות שאני חייבת לציין לשבח את העבודה של צער בעלי חיים, הופתעתי לטובה כשנכנסתי לשם, המקום היה נקי, והכלבים בריאים). אתמול חשבתי שבאמת המקום החדש והמעבר הם הגורמים לחוסר התיאבון, אבל הקטנטונת (פיאנו שמה בישראל) התמלאה ביטחון עצמי אתמול בערב והתחילה לשחק לקפוץ וקצת לנשוך..
כשאני מניחה לידה את צלחת האוכל שלה היא מרחרחת, מנסה לאכול, אבל בצורת שתיה (אתם מבינים למה אני מתכוונת...) כשהיא עליי, יש לי הרגשה שהיא מחפשת פטמה, היא מרחרחת ומלקקת את כולי. זאת הסיבה שחשבתי על תחליף לחלב אם. ושוב, תודה.

pink sunset

New member
ייעוץ קטן :)

השאלה היא אם הגורה חסרת תיאבון פשוט או שהיא לא מסתדרת עם האוכל שאת מביאה לי. את מספרת שהיא קופצת ושמחה כך שלא נשמע שהיא אפטית וזה כבר טוב כי זה שולל את מחלת הפרוו של גורים שגורמת לחוסר תיאבון והרבה פעמים זה נגמר במוות של הגור.. זה לא ממש נורמלי שגורה בת חודשיים לא אוכלת מהסיבה שהיא יכולה לשתות רק חלב. בכלל בגיל כזה עדיף לא לתת להם גבינות או חלב כי זה גורם להם לשלשל, אבל אם כבר אז קוטג´ כמו שאמרת שנתנת לה. אני לא רוצה להבהיל אותך אבל כדאי שתיפני לווטרינר ליתר ביטחון כדי שיראה שהיא בסדר וינחה אותך באיזה מזון לתת לה, ובכל מיקרה היא בגיל שהיא יכולה כבר לקבל חיסונים, אז אני ממליצה שפשוט תבקרו את הווטרינר:) וכן, יש לו שם גם שימורים לחיות ממש בררניות אם זו הבעיה, hill diet אם זכרוני אינו מטעני. בינתיים את יכולה לנסות להאכיל אותה בקופסאות שימורים של כלבים, יש את זה בכל סופר ובכל חנות חיות.

Black Tear

New member
הבעיה נפתרה...

קניתי לה באמת את התחליף לגורים, ואוי, איך שהיא טרפה את זה! מסכנונת שלי, כנראה לא אכלה כמה ימים... אחרי שתי מנות של תחליף חלב נתנו לה לארוחה הבאה תחליף חלב מעורבב עם מזון רך (בקופסאות) והיא אכלה את זה טוב מאוד... תודה לכולכם על העזרה :)

למעלה