גורה בת 5 שבועות לא רוצה לאכול מצלוחית ולאכול אוכל רטוב

Lili311

New member
גורה בת 5 שבועות לא רוצה לאכול מצלוחית ולאכול אוכל רטוב

יש לי גורה בת 5 שבועות אוכלת מטרנה מבקבוק, מנסים להעביר אותה לאכול מצלוחית קטנה אוכל שלה לא מוכנה וגם לא אוכל רטוב לא מוכנה, היא טיפה נראת קטנה לגילה אבל מתפתחת כמו בת 5 שבועות מה עושה ?

יש לי נסיון רק עם גור אחת

שקבלתי בגיל כמעט חודש והעברתי אותה לאוכל רטוב. אבל לא שימורים.
מה שעשיתי זה לתת לה קרוב לפה, על האצבע שלי, מעט טונה משימורים. יש לזה ריח חזק ונראה לי שזה גירה אותה ללקק ואז לאכול. בהמשך נתתי טונה בצלחת וגם שמנת/יוגורט עם קצת ביצה.
(השוני בינינו הוא שהיא לא ציפתה ממני לבקבוק כי מראש לא היה לי. קיבלתי אותה כמעט בת חודש והעברתי אותה למוצק כזה ורק אחר כך לשימורים).

Lili311

New member
היא אצלנו מגיל שבועיים

אמא שלה הביאה לנו אותה מגיל שבועיים , לכן קודם נתנו לה מטרנה �� רק שעכשיו לא רוצה לנסות בצלוחית היא גם נראת קצת פחות מ5 שבועות

תנסי טונה. כשהיא רעבה

ואולי אפילו לא מישהו שרגיל לתת לה בקבוק יתן לה טונה.
כשהייתי נערה גידלתי גורה מגיל יום ממש. לא ממש ידעתי מה אני עושה (נתתי לה לשתות חלב פרה מהול במים מתוך שקית עם חור....). כשהיא גדלה באמת הדבר הראשון שהיא הסכימה לאכול היה טונה. נראה לי שמשהו בריח החזק של הטונה המשומרת מעורר אותם לטעום.
הגורה שעליה כתבתי הובאה לי בגיל 3 שבועות. עד אז היא רק ינקה. אבל למדה לאכול טונה ושמנת כבר בגיל כזה. אז סביב גיל חודש גורים אמורים כבר לדעת לאכול בעצמם.אוכל לח.

Lili311

New member
אוקי וזה לא מזיק לעיכול ?

הטונה לא יעשה לה בעיות בעיכול ?

חתולים אוכלים טונה

זה דג. חתולי רחוב אוכלים כל מיני שאריות שהם מוצאים בחוץ.
אני לא אומרת לבסס את התזונה שלה על שימורי טונה. אלא רק כפתיח להרגלה של השימוש בפה לאכילה ולא ליניקה.
בפורום הזה אמרו לי שעדיף טונה במים ולא בשמן. (אני התחלתי עם שמן ואחר כך החלפתי למים. לא היו בעיות בעיכול כלל).

Yukita

Active member
מנהל
טונה במים אמור בדרך כלל להיות בסדר

לא לתת טונה בשמן. אם מתחיל שילשול בגור צעיר מאוד, הוא עלול להיות מסכן חיים. עדיף להתחיל עם שימורים לחתולים ולעבור לטונה במים אם זה לא מצליח.
&nbsp
בניגוד לתדמית, חתולים לא באמת אמורים לאכול לא חלב פרה ולא דגים: משפחת החתוליים במצב טבעי היא ברובה חיה על היבשה ושני המזונות הללו אינם באמת חלק מהתפריט עבורו התפתחה מערכת העיכול שלהם. עם דגים הם מסתדרים, חלב בדרך כלל יותר בעייתי. באשר לטיעון שחתולים אוכלים כל מה שברחוב - (1) הגור שאצלך לא אכל מה שברחוב ומערכת העיכול שלו עדיין מנסה להסתגל למוצק. יש כאלה שלוקח להם יותר זמן מלאחרים, עם אמא הם לא מפסיקים לינוק בגיל הזה עדיין. (2) רוב הגורים ברחוב אינם שורדים.

g l o r y

New member
את החתולים שלי

כשהיו גורים, העברתי בהדרגה. בעיקרון, כשהם מוכנים למעבר הזה הם יאכלו בתאבון. אם את רוצה להקל את המעבר אפשר לקנות אוכל במרקם פטה (אני הייתי מאכילה בפנסי פיסט בזמנו והפטה שלהם די חלק) ולדלל אותו במים ולמעוך עם מזלג עד שמתקבל מעין קרם כזה. את זה אפשר לשים בבקבוק גורים ולהגדיל טיפה את החור בפטמה (מאוד בזהירות) כך שהחומר יוכל לצאת. החתול הבכור שלנו נגמל ככה אבל הוא עבר מאוד מהר לאכול מצלוחית. אם לתת לגור אוכל רטוב על האצבע לא עוזר שווה לנסות ככה. רק לשים לב לא להאכיל גם תחליף חלב וגם אוכל רטוב באותה ארוחה. אני שמעתי כמה דעות שאומרות שזה מכביד מדי על מערכת העיכול של הגור.
מהניסיון שלי, הם באמת מתחילים לאכול רטוב בערך בשלב שבו השיניים הקטנות שלהם לועסות את הפטמה של הבקבוק עד שהיא נקרעת. אז את יכולה להיות בטוחה שהגיע הזמן.

למעלה