גורה חדשה

togi12

New member
גורה חדשה

שלום!
מצאנו גורה חדשה ובינתיים אנחנו שומרים אותה עד שנחליט אם לאמץ או למצוא לה בית.
היא בת חודש וממש ממש חמודה!
קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שלא מומלץ להפריד גורים מאחיהם ומאמם לפני גיל חודשיים וחצי לפחות. ושאם זה קורה, הם עלולים לפתח בעיות התנהגות...
אשמח אם תנחו אותי איך לאמן אותה ולעשות לה socializing כך שהיא תגדל להיות חתולה חברותית נוחה ובעיקר- מתלטפת ורגועה.
יש לנו כלבה בוגרת שהיא מאוד סבלנית אליה אם כי קצת מפחדת כשהיא נושפת. החתולה אצלנו כבר יומיים וכבר חל שיפור ניכר ביחסים בין השתיים וכולי תקווה שהן יהיו חברות טובות מתישהו.

תודה!
וכמובן- תמונה ליחס...

נ.ב. אם יש לכם רעיונות לשמות.. לכלבה קוראים פיבי (ע"ש פיבי מחברים), ובא לי על שם שיזרום טוב עם השם של פיבי

Yukita

Active member
מנהל
מוניקה?

היא מותק!!!
&nbsp
נכון שאומרים שלא מומלץ להפריד וכו', אבל מה לעשות שיש המלצות ויש את המציאות העצובה שבה מוצאים גור שזקוק לעזרה. עשיתם מה שצריך, ואין טעם יותר מדי לפשפש מה היה יכול להיות אילו. מבחינת האפשרויות מכאן והלאה, יש כמה:
&nbsp
1. לאמץ גור נוסף בגיל דומה - לצערנו, לא חסרים בכלל גורים לאימוץ, ועכשיו בכלל יש המון בעונה הזאת. כך תעשו חסד כפול וגם תתנו לכל אחד מהם את הקטע החברתי. יותר מזה, כך תגנו על עצמכם מראש מחלק גדול מהאנרגיות המטורפות של גורים שמתחילות להתבטא אצל רובם בצורה די בולטת בסביבות גיל חודשיים-שלושה. שני גורים פשוט מוציאים את המיץ האחד לשני במקום לכם.
&nbsp
2. לסמוך על הקשר עם הכלבה - זה דווקא יכול לעבוד יפה מאוד. אצלנו יש 2 כלבים, 3 חתולים בוגרים ו-2 צעירים שהם אומנה אבל עדיין לא מצאתי להם בתים. כל אחד מהכלבים, עם הטמפרמנט שלו, תרם את שלו: אמיליו עדין מאוד, נותן לשובבים לעשות מה שהם רוצים (כולל לאכול לו את האוכל). קסם סובלנית כל זמן שהם קטנטנים אבל בשלב מסוים מתחילה לחנך ולהגביל אותם כשהם משתוללים. כולם מסתדרים עם כולם.
&nbsp
3. לשלב עם סעיף 2 גם הרבה הפעלה שלכם ופעולות מכוונות שלכם להרגלה למגע - קודם כל, להוציא אנרגיה עם משחקים תלויים על חוט וכדורים שזורקים (להשתדל לא לעודד משחקים עם הידיים שלכם, זה מעודד שריטות). לעודד את הגורה ליהנות ממגע, ליטופים בכל הגוף, להרים. כמובן לא אם הגורה לא רוצה ולא מתאים לה, רק בזמנים שהיא רגועה ורוצה תשומת לב. הרגלה כזו מגיל צעיר יכולה מאוד לעזור.
&nbsp
מבחינתי סעיף 1 גרם לזה שכמעט לא הייתי צריכה לעשות כלום בסעיף 3... רוב החתולים נהיים די בטטות בסביבות גיל שנה- שנה וחצי עד שנתיים, אבל כגורים, הם יכולים קצת לדחוף אתכם אל הקצה עם האנרגיות הבלתי נגמרות. מזל שהם חמודים כל כך

togi12

New member
איזה חמודים :)

לצערי אימוץ של חתול נוסף זה לא אופציה כי הדירה שלנו פיצפונת (30 מ"ר והכלבה לא קטנה).
&nbsp
אני מקווה שאכן האנרגיות שלה יירגעו באיזשהו שלב.
&nbsp
בגיל גיל מומלץ לעקר?
חשוב לי מאוד שהיא תגיע לבגרות קודם (עיקרתי פעם חתולה בגיל 3 חודשים וזה מאוד השפיע לה על האופי).

togi12

New member
ועוד שאלה..

הבוקר היא העירה אותנו (ישנה איתנו במיטה... כל הכבוד לה שהצליחה לא להמעך...)
היא רצתה לשחק.
הורדתי אותה לרצפה שוב ושוב והיא חזרה.
הבאתי לה צעצוע אבל אז כבר קמנו..
&nbsp
עצות? כמה שהיא מתוקה והכל, שתיתן לישון :p

Yukita

Active member
מנהל
לסגור את הדלת לחדר השינה...

אפשר אמנם להתעקש לחנך כפי שעשיתם, אך עד שזה יצליח עלולים לעבור לא מעט לילות חסרי שינה. הכי קל פשוט לסגור את הדלת לחדר השינה ולדאוג שיהיה לה כל מה שהיא צריכה ורוצה מחוץ לדלת. כשתגדל ותתמתן קצת, תוכל לישון אתכם מבלי להפריע.

שממית12

New member
לא להיכנע לגחמות של הגורה!!!
גורים וגם חתולים בוגרים, ערים ביום ובלילה וישנים מתי שהם רוצים. אתם לא!! לעולם על תקומו בגלל החתולה מעירה אתכם. אם תעשו את זה, היא תמשיך להעיר אתכם בלילות בכל שעה שיתחשק לה וזה יהפך לה להרגל. להפך! תקפידו לא להגיב לעולם, ולהתאפק כמה שאפשר מלהגיד משהו, ואפילו לזוז ( רק אם אין ברירה). זה עלול להיות קשה, כי היא כבר יודעת שאתם קמים לכבודה. אם תתמידו ולא תעשו את זה יותר, אז יש סיכוי שהיא תתרגל לעובדה שלא משחקים איתה בלילה ואז היא לא תבלבל את המוח.
לפני השינה, שימו לה מזון וצעצועים . אם תוכלו לסגור את הדלת של חדר השינה כמו שאמרה יוקיטה- מה טוב. אצלי החתול , עוד מאז השהיה גור, לא הסכים להישאר בחוץ, ולא הצלחתי להרגיל אותו לדלת סגורה, אבל מאחר שהוא לא הפריע לי לישון, הסכמתי. מאז שאיני סוגרת את הדלת של חדר השינה, הוא ממעט להגיע לשם...
לפני כמה שנים בגיל 5 (!) לא יודעת מה קרה, הוא החל להפריע לי לישון בבוקר והיה מציק לי מאוד , כדי שאקום. מה הוא לא עשה! קפץ עלי, נשך אותי,ליקק , והיפיל חפצים מהשידות. זה היה נורא. אבל אני לא הגבתי. וכאשר הייתי צריכה לקום, חיכיתי שהוא יירגע והייתי קמה בלי קשר להפרעות שלו. תאמינו שזה היה קשה מנשוא. עם הזמן, הוא הבין שהוא לא יקבל את מה שהוא רוצה. היום הוא רגוע ואינו מפריע לי יותר בבקרים, אלא אם המזון שלו נגמר...

togi12

New member
הבנתי

אז נגיד בלילה כשהיא קופצת עליי ורוצה לשחק (ב5-6 בבוקר בערך)
אתמול בלילה פשוט הורדתי אותה ארבע פעמים לרצפה והיא הבינה, קפצה בחזרה למיטה והלכה לישון ברגליים שלי.
אז לא לעשות את זה?
&nbsp
היא ישנה איתנו בחדר כי אם היא מחוץ לחדר אז היא עם הכלבה ולא בא לי שהן יתחילו לשחק באמצע הלילה, חחח...

Yukita

Active member
מנהל
אם היא הולכת לישון

ולא מפריעה, אז אין בעיה, נכון?
במקרה זה הכל טוב.

שממית12

New member
חינוך החתול(ה)
אם היא קופצת עליך, לא להגיב. כלומר, עד כמה שאפשר, כי זה קשה מאוד. לא לנזוף , לא לדבר, לא להזיז . אתה - ישן!!! שום דבר לא מעיר אותך. אתה זז רק בשעת חרום. מה שהיא הבינה כשהורדת אותה לרצפה- זה שאתה משחק איתה! אני קופצת והוא מוריד אותי כדי שאקפוץ עוד פעם, איזה כיף!! בלילה הבא, זה יקרה גם 5 פעמים וגם 6. . הכי טוב שהיא תשחק עם הכלבה!! הן ישחקו ירגיעו זו את זו ויתנו לך לישון!! מה שאתה עושה זה- אתה משחק עם החתולה באמצע הלילה והכלבה היא שישנה... אם הן עושות רעש, תפעיל מאוורר חזק מול הקיר וזה יעמעמם את הקולות. עד מהרה הן יתעייפו ויפסיקו.
כשההרגל של החתולה יהיה יציב, יהיה לך קשה לשרשו! חתולים הם חיות של הרגלים.
הכלל- על החתולה להתרגל לכללים שלך ולא להפך. כדי שהיא תלמד זאת, עליך לנתק מגע מייד כשהיא מתנהגת רע. אם זה ביום- אתה עוזב אותה( אפשר לנזוף בקול רם ואסטריבי) אם זה בשעת שינה- אתה לא מגיב. מלטפים , שרים שירים ומשחקים - רק כשהיא ממש רגועה ואפילו כשהיא ישנה וגם זה ביום.

dimitrygo

Active member
מנהל
היא יפיפיה! והיא כבר יותר בוגרת ממה שאת חושבת - לדעתי

לפחות חודש וחצי או אפילו חודשיים.
&nbsp
לדעתי כשמדברים על socializing הכוונה יותר ליחסים עם חתולים אחרים. כי ביחסים עם בני אדם אין שום בעיה חוץ מהעיניין של שריטות ונשיכות. כי כשגורים משחקים ביניהם ועם אמא הם לומדים גבולות וכשהם משחקים איתנו זה קצת בעייתי. אז הכלל הראשון הוא לא לשחק עם ידיים ורגליים אלא רק עם צעצועים הנועדים לכך כולל צעצועים רכים. הכלל השני - אם גור מתחיל לנשוך או לשרוט ידיים אז פשוט להפסיק לשחק איתו. עם זה קורה לע הספה שלמשל אז להוריד אותו לרצפה אחרת פשות להתרחק ממנו ולהתעלם.
&nbsp
מה לגבי שם ליסה? הולך יחד עם פיבי

togi12

New member
אהבתי!!

ליסה זה מקסים!
בסוף יחשבו שיש לנו איזה סעיף על פיבי בופה.. חחח
הוטרינרית אמרה שנראה לה חודש חודש וחצי..
אני הסתכלתי על חתולים באינטרנט והגיל שנראה לי הכי מתאים זה חודש...
תכף אשים עוד תמונות שלה ותגידו לי מה אתם חושבים איזה גיל...

Yukita

Active member
מנהל
רצוי לצלם ליד משהו שנותן קנה מידה

למשל - בקבוק מים כזה של ליטר וחצי, משהו שאנחנו יודעים מה הגודל האמיתי שלו. אז רואים מה הגודל של הגורה באמת... בתמונה שמחזיקים אותה בידיים היא נראית צעירה מאוד ואז הגיל שהוערך עבורה נראה מתאים.
&nbsp
עיקור - בסביבות גיל 4 חודשים נהוג לעקר נקבות. לא מחכים עד שמגיעים לבגרות מלאה במקרה זה, כי אז גם עוברים את כל הייחומים וסיכויים לפנצ'רים... אצלי, זכרים עוקרו בגיל בין 7 ל-9 חודשים, נקבות בגיל בסביבות 4 חודשים, וכולם בסדר גמור. יש הבדלי גודל שהם לא תוצאה של עיקור אלא פשוט הגנטיקה שהם נולדו איתה. לדוגמא, אי.טי. שלי סורס בגיל 9 חודשים בערך (חיכינו לוודא שהוא באמת בריא ב100% אפילו מהדבר הכי קטן, כמו דלקת עיניים), והוא גמדון במשקל 3.4 קילו. נוניו סורס בגיל 7 חודשים והוא ענק גבוה ולא שמן בכלל במשקל שמתקרב יותר ל-7 קילו.

togi12

New member
הנה תמונה עם נעלי ספורט

מידה 38 :p
&nbsp
ועם כלבה במידה בינונית חחח

dimitrygo

Active member
מנהל
לפי מה שאת מספרת על ההתנהגות שלה היא בת חודש וחצי

לגבי עיקור - עם חתולות בית בעיקרון אפשר לחכות עד גיל 6 חודשים. גם אם היא תתייחם לפני זה זה לא אסון גדול. פשוט צריך לחכות שהיחום יסתיים ואז לעקר. לפעמים יש סיבוכים שלא תמיד קל להבין מתי היחום מסתיים.

ozir

New member
מומלץ מאוד לאמץ עוד חתול

כמו שכתבו לך פה המגיבה הראשונה.
אני דווקא הייתי מציע "מוניק" ולא מוניקה.

בהצלחה

-----------------------------------------------------------------------------------
בלי שאלות ובלי צורך להזדהות, יש לי קו פתוח לגברים ביום א, ה 22:00- 00 : 00 ב 077-4002093 לשאלות ביהדות, עזרה, הקשבה, הלכה ואמונה.
לנשים/בנות במייל בלבד [email protected] גם גברים/בנים יכולים לפנות במייל.
"אין על בורא עולם בעולם"
ר' עוז

למעלה