גורה חדשה

aclinova

New member
גורה חדשה

אספתי לפני פחות מחודש גורה. מתוקה להפליא ונהדרת ואני לגמרי מאוהבת בה, אבל בלילה היא פשוט סיוט! לא נותנת לי לישון.. משתוללת על המיטה, קופצת עלי, נושכת, שורטת וגם יש לה איזה עניין עם השיער שלי, אבל לא הבנתי מה בעצם היא רוצה ממנו. כשהיא על הראש שלי אני מזיזה אותה אבל אז היא מתחילה לתקוף לי את היד. אני מנסה להתכסות אבל היא חוזרת לשיער ותוקפת גם אותו, וככה כל הלילה אנחנו במאבק. אני יודעת שהנשיכות יפסיקו בשלב מסוים אבל אני רוצה להרגיל אותה לישון לידי ולא עלי, וגם לא הראש והכרית כי אני לא אוהבת. האם יש דרך?
לסגור את הדלת שלי זה לא אופציה כי החתול השני נכנס ויוצא. לסגור אותה בחדר אחר זה גם לא אופציה כי אז החתול השני לא יוכל להיכנס לאכול.
פתרון?

וגם - האם יש אוכל איכותי שמתאים גם לגור וגם לבוגר? החתול הבוגר גומר לה את האוכל. ניסיתי להפריד, שמתי את הכלי שלה מתחת למיטה שלי, אבל הבוגר הצליח למשוך את הכלי ואחרי כמה פעמים הבנתי שזה מאבק אבוד ואני פשוט שמה גם לו מנה מהאוכל שלה.
תודה רבה

Yukita

Active member
מנהל
ברכות על האימוץ!

כן, יש מזונות שהם לכל הגילאים - עמיתי לניהול הפורום יוכל לייעץ יותר בעניין הזה.

באשר לגורה, ההתנהגות שלה טבעית לגמרי. גורים באופן טבעי גדלים בשגר, ומגיל חודשיים ומשהו-שלושה יש להם הרבה אנרגיות המוקדשות למשחקי ציד, קפיצות ו"מלחמות". גם החיבה להתחפרות בשיער מוכרת להרבה מגדלי חתולים

אין שום סיבה שהגורה תהיה איתך בלילה כל זמן שהיא עדיין בשלב הזה של החיים. אפשר לדאוג שיהיו לה מים ואוכל וצעצוע או שניים - ולסגור את הדלת לחדר השינה. היא תהיה בסדר גמור ובעוד כמה חודשים גם יהיה אפשר לפתוח שוב את הדלת כי היא תעבור את השלב הזה ותהיה מוכנה יותר לרבוץ בשקט. זה מה שהיה עם כל הגורים אצלי, ואצל כולם המעבר לבוגר והשקט בלילה הגיעו באופן טבעי עם הזמן.

aclinova

New member
תודה רבה

אני מקווה שדמיטרי יוכל לענות כי האוכל שלה מתחסל.. יש לי כמובן את ההשוואה שלו, אבל אני לא יודעת מה באמת יכול להתאים לכל הגילאים.
טוב לדעת שהעניין, עם השיער הוא לא רק אצלי. באמת לא ברור לי מה היא עושה שם…
.
אני אנסה לסגור אותה בחדר עם אוכל, למרות שהרעיון קשה לי. היא באמת כזאאאת בובה, שאני תוהה אם לא שווה להפסיד כמה שעות, טוב - לילות שינה כדי ליהנות מהשלב הגורי הזה, עם הבטן הנפוחה והחלקה..

דרורp

New member
אולי הוצאת אנרגיה ע"י משחק תעזור?

את משחקת איתה מספיק? החתול (השני) בעניין של משחקים? ... אולי הוצאת אנרגיה תעזור, בנוסף- האינטרקציה במשחק יכולה לשפר את התקשורת, מותר/אסור, וכו'

aclinova

New member
לצערי לא משחקת איתה מספיק

במשך השבוע אני כמובן לא בבית רוב היום וכשחוזרת אז משחקת רק לכמה דקות איתה.. החתול השני גם לא משחק הרבה. גם כגור הוא לא ממש אהב. כמוני, הוא נולד זקן… יש חתול נוסף משעדיף לשרוץ בחוץ וכשהוא מואיל בטובו לבקר אז הם משחקים קצת.

למעלה