גורה חדשה

גורה חדשה

קיבלנו גורה כנראה של האסקי מעורבת בת כשבועיים שנזנחה מנסים להאכיל אות מטרנה מהול פי שתיים מבקבוק ( כמו תינוק) האם מישהוא יכול לעזור, מה הכמות שהיא אמוה לאכול ביום היא מאד מפונקת וכל הזמן רוצה על הידיים ( שוב כמו תינוק או תינוקת ליתר דיוק ) טיפים לטיפול יתקבלו בברכה יש לנו כלבה מבוגרת יותר בת כ-12 אבל אותה קיבלנו שהיתה כבר בת שנתיים לכן לא נתקלנו בחווית גידול גורה

GAUDI2

New member
דבר ראשון מזל טוב לגבי

האוכל אז תאכילי אותה כמה שיותר (כל עוד היא יונקת ומבקשת לאכול תני לה) בעוד כשבוע וחצי תוכלי להתחיל ולהאכיל אותה באוכל מוכן עד אז תעקבי אחרי הוראות הוטרינר לגבי הרכב המזון מישום שעל אף פי שאפשר להאכיל בצורה שונה חשוב מאוד לעקוב וזאת רק וטרינר שנמצא ומכיר את הגורה יכול לעשות.(את יכולה לשאול אותו לגבי תוספת של דבש וביצה ) לגבי הרמת הגורה על הידים אני לא הייתי ממליץ לך , הגורה היא כעת בשלב שבו היא צריכה לישון הרבה ולא להיות מטולטלת , מה גם שזה השלב שבו היא לומדת להסתדר עם אחיה וגידולה במחיצה צמודה לאנשים יכול לפגוע באופיה בהמשך חייה . תאכילו אותה ותחזירו אותה לישון ואל תשחקו איתה הרבה בשלב זה , כשהיא תהיה בגיל חודש היא כבר תשלים את החסר מבחינת משחקים .

תודה רבה

תודה רבה על התשובה המהירה קצת קשה לשכנע את הילדים שלנו לא להחזיק אותה על הידיים היא אכן ישנה הרבה ומפונקת לא קטנה

© Tweety ©

New member
שלום לך

קודם כל,הגורה מאוד מאוד צעירה בת שבועיים. הגורים אמורים להשאר עם אימם עד גיל שישה שבועות. הכלבה מאוד רגישה בגיל ואסור בשום אופן אסור לתת חלב החלב גורם לשלשולים אצל כלבים ! בכלל לא מומלץ לתת. הכלבה סך הכל בת שבועיים ומאוד רגישה בגיל הזה היא עדיין לא בשלב של אכילת מזון יבש אנא,התייעצו עם הוטרינר! לאחר מכן מגיל שישה שבועות היא תוכל לאכול אוכל יבש לגורים שהם צרכים לאכול 3-4 פעמים ביום,בצורה מסורדת. אפשר לפעמים לצפ'ר בגינה או בחלמון של ביצה אבל בשום אופן לא לתת חלב! זה לא חלב אם החלב הוא חלב עשיר בלוקטוז שגורם הרבה הרבה בעיות. לגבי הכמות-על האריזה של האוכל לכלבים כתוב מה הכמות שהיא צרכה לאכול. לגבי זה שהיא רוצה שתרימו אותה על הידיים-כלבה בגיל כזה צרכה להיות עם אמה שאמורה להניק אותה ולגונן עליה בחום גופה,חשוב שתסדרו לה פינה חמה ונוחה שיהיה לה איפה לישון ואפשר לשים לצידה בקבוק עם מים פושרים ולעטוף במגבת. עד שהיא תגיע לגיל שש שבועות אני דווקא כן ממליצה להרים אותה על הידיים ולדאוג לה. כדאי לקנות לה צעצועים שהיא תוכל לנשוך,עצמות סינטטיות,כדורים וכו'. לשים בבית עיתונים. ולא להוציא אותה בשלב הראשוני עד קבלת החיסונים ואם לא הלכתם עדיין לוטרינר מאוד מומלץ שהוטרינר יבדוק את הכלבה. כרגע,קשה לי לתת טיפים חשוב שהכלבה תעבור את הארבעה שבועות האלו שיהיה אפשר להגיע לגיל שבו גור יכול לשרוד בכוחות עצמו ואז להתחיל בתהליך החינוך. צריך הרבה סבלנות והרבה הרבה אהבה.

GAUDI2

New member
מדוע את חושבת שזה נכון

להרים את הגורה על הידיים ? לגבי האוכל אז אפשר להתחיל לתת מזון מוכן מרוכך גם בגיל 4 שבועות אבל לגבי האוכל אני הייתי ממליץ להיות במעקב או עם וטרינר או עם מגדל מנוסה מישום שכל גור מגיב אחרת (לא תמיד למשל גורים משלשלים או מקיאים מחלב ,אבל זה לא המלצה לתת חלב רק דוגמה לחשיבות מעקב)

© Tweety ©

New member
לא לתת חלב!

זה לא כלב בוגר שהגוף שלו יכול לעכל ולהתמודד עם החבל. זו גורה סך הכל בת שנתיים שכל דבר שיש בו חומרים לא טיבעיים הוא יכול להיות רעל בשבילה! תאמין לי יש לי מספיק ניסיון עם גורים אסור לתת חלב לתינוקות בגיל הזה. ולהרים על הידיים הכלבה סך הכל בת שבועיים אסור היה להפריד אותה מהאם בגיל כל כל מוקדם והיא זקוקה לכל מה שכל אמא יכולה להעניק ובגלל זה על מנת לחזק אותה פיזית ונפשית צריך להרים אותה על הידיים. לא מדובר על פינוקים זו גורה סך הכל בת שבועיים.

מקבלת המון אהבה

אנחנו לא יודעים למה או מי הפריד את הגורה האמה, אצלנו היא מקבלת המון אהבה מכל דירי הבית היא אוכלת מטרנה ( התיעצנו לפני שקבלנו אותה והוטרינר אמר שזה בסדר ) היא כאמור הרבה על הידיים, ארגנו לה גיגת לשינה ובה בלילה בקבוק חם ושמיכה, זה ממש עוזר כי היא ישנה היטב בלילה היא מתעוררת ראבה וממש טורפת מהבקבוק רוב הזמן היא ישנה וכשהיא ערה מחפשת אוכל ותשומת לב תודה על הטיפים וההתענינות

נופר21

New member
שלום טיפ לגבי הגורה

לי יש גורה בת 4 חודשים לברדורית היא הגיעיה אלי גם כן בגיל שבועיים הוטרינר שלי אמר שאסור בשום פנים ואופן לתת חלב כמו שנכתב כבר זה גורם להם לשילשולים את יכולה בגיל הזה לתת לה כבר אוכל של גורים והיא תאכל את זה ועוד יותר טוב אם תשימי לה על זה גבינה 5 אחוז לא פחות זה ירכך את האוכל והיא תהאב את זה בנוסף לדאוג פעם בשבוע להכין ביצה צקושקשת עם הרבה חמאה בשביל הפרווה

GAUDI2

New member
טוב אז ככה

לא רשמתי שצריך לתת חלב , אבל חלב לא תמיד גורם לבעיות , לגבי הרמה על הידים אז אולי את חושבת שזה מחזק את הגורה אבל זה הורס את האופי שלה מישום שבשלב זה היא מקשרת את האנשים כבני מינה וזה יגרום לבעיות אחר כך , מה גם שמי שלא מנוסה יכול לשבור בקלות צלע או לגרום להקאות מהרמה לא נכונה , הכי נכון זה להאכיל ואחר כך לתת לה לישון ולא להשאיר אותה על הידים או לשחק איתה , לזה יהיה זמן כשתהיה יותר גדולה .

תודות על התגובות

תודה רבה על התגובות לא רציתי לעורר מהומות הכלבה התקבלה באהבה רבה וזה רק טבעי שרוצים לחבק ולהעניק לה אהבה בתחילת השבוע ניקח אותה לוטרינר להתיעצות בינתיים לא נראות תגובות שליליות למטרנה, היא יונקת ומוצצת מהבקבוק במרץ רב דרך אגב אני הוא ולא היא;

© Tweety ©

New member
באמת?

כמה כלבים בני שבועיים יצא לך לגדל? בדיוק כמו שצריך להרים תינוק על הידיים ככה צריך להרים גורה בגיל הזה,היא זקוקה למגע חם ולתחושת בטחון. לא מדובר על כלב שעבר את גיל השישה שבועות שאפשר להתחיל לעצב לו את האופי. חבל שאתה סתם מדבר.

GAUDI2

New member
טוב אם את

באמת רוצה לדעת אז יצא לי לגדל לפחות 15 גורים ולא מגיל שבועיים אלא מגיל יום (חלדם בגלל אמא שהיתה הורגת גורים וחלקם בגלל אמא שמתה בלידה ) אופי הגורים נקבע בכל שלב של הגדילה שלהם ובכל שלב נקבע אופיים לגבי , משפחה , כלבים , אנשים ... אני לא אכנס איתך לויכוחים אישיים בדבר מי שמדבר סתם מישום שכמו שאני לא מכיר אותך את בטח שלא מכירה אותי מה גם שזה לא יועיל בכלום לטיפול בגורה , הכותב מצויי בקשר עם הוטרינר והוא יכול לשאול ולהתיעץ איתו ואם הוא בקשר עם מאלף מוסמך אז הוא יכול להתעייץ איתו ואז לברר בעצמו מי צודק . גורים ותינוקות הם לא ברי השוואה בכלל .

© Tweety ©

New member
לא?

תתפלא כמה תינוקות וגורי כלבים הם בעלי השפעה תזכיר לי במה ואיך היא מאכילה את הגורה? אני מבינה שאתה חושב שהגורה תבין שהיא מפנקת אותה יותר מידי ותאמץ את זה כשיטה מלבד זה שמדובר בגורה שתהיה גדולה יחסית ואי אפשר להרים אותה על הידיים לפחות בן אדם נורמלי לא מדובר בגורה קטנטנה שלא תזכור בכלל שהרימו על הידיים בגיל הזה. זה לא פינוק זה צורך פיזי ונפשי תבין את זה.

GAUDI2

New member
לא הסיבה לא להחזיק

הרבה על הידים היא לא פינוק אלא בעיה הרבה יותר חמורה בה הגורה שאין לה קשר עם בני מינה ובשלב זה היא אמורה לעצב את אופיה ודרכי היתנהגותה הכלביים (ולכן לא ממליצים לקחת גור מתחת לגיל 7 שבועות) ואם היא מקשרת בשלב זה את האדם כאחד מבני להקתה אז בעתיד היא תפתח או אגרסיביות או בעיות שונות כלפי אנשים , גם אם האם היתה בנמצא אז בערך בגיל שבוע וחצי היא מתחילה להשאיר את הגורים לבד וזה לא בגלל השיניים (בטבע האם בכלל לא נמצאת הרבה זמן עם הגורים , היא יוצאת לצוד וכ"ו ) כך שלגורה בת שבועיים אין שום צורך פיזי או נפשי להיות מוחזקת על הידיים . לגבי האוכל שבו הוא מאכיל את הגורה אז אני מפנה אותך למסר הראשון . בכל מקרה אני שוב חוזר על דברי - אני ממליץ להאכיל ואז להחזיר את הגורה למקומה שתישן ולנהוג כעצת הוטרינר בכל מקרה .

גורת האסקי

לדעתי, צריך לתת לה את כל החום והאהבה שהיא דורשת. בגיל שבועיים עדיין אין סכנה של פינוק יתר. עכשיו בקשר למטרנה - יש תחליפי חלב ומוצרים מיוחדים לגורים. תתייעצו עם הוטרינר הקרוב לביתכם. האסקי זה כלב מדהים - אמנם קשה לאילוף אבל מדהים לילדים וטוב לב. תהנו!!

למעלה