גורה יתומה יונקת לעצמה את קצה הזנב

togi12

New member
גורה יתומה יונקת לעצמה את קצה הזנב

זה ממש חמוד, אבל זה גם ממש מצער.
הגורה אצלנו מגיל חודש-חודש וחצי ככה והיא אצלנו כבר חודש, ורק בימים האחרונים היא התחילה עם המנהג המצחיק הזה...
יש איך להפסיק אותה? זה לא מפריע, אבל הזנב שלה רטוב כל הזמן...

נ.ב. יש כלבה אמהית וחביבה בבית :) תמונות ליחס חח



 

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל התמונות מקסימות!!!

האמת, אין לי תשובה ממשית לשאלה. כמו שהמנהג בא, הוא יכול גם לחלוף - העובדה שיש אצלכם מן "דמות אמא" שהיא הכלבה יכולה מאוד לעזור.
&nbsp
יש אפשרות לדחוף לגורה כל פעם צעצוע רך למצוץ במקום הזנב, אך יש בסיכון מסוים בהרגלה שלה למצוץ דברים מבד - אולי זה הפתרון, ואולי היא תתחיל להתעלק על דברים אחרים מבד בבית.
&nbsp
משום כך נראה לי שההמלצה הטובה ביותר היא פשוט לשחק איתה הרבה ולהעסיק אותה. ככל שתהיה עסוקה יותר, תהיה פנויה פחות למציצת הזנב. האם נראה לכם שיש לה בטחון עצמי? אולי זה גם מבטא קצת פחות בטחון עצמי, ואז משחקים ותשומת לב יעזרו לחזק את הבטחון.
 

אלישבע777

Well-known member
פתרון קשוח או להתעלם

היתה לי חתולה שעשתה את זה ולא ידעתי אז, איך לנהוג בה. היא היתה אובססיבית למציצת הזנב שלה. היתה רובצת שעות על המיטה שלי ומרטיבה את המצעים בכמות רוק שלא תיאמן. גם בלילה היא נהגה לישון איתי, וממש לא היה לי נעים לישון על סדינים רטובים. אם גם את חוששת ממצב כזה, אז כדאי לנסות למשמע אותה בקשיחות בלתי מתפשרת ועקבית ביותר. אם את מוכנה לזה, זה ייקח זמן אבל בסוף ההרגל יפחת או יעבור. אם לא - תשלימי עם ההרגל ותתמודדי איתו.
כך עשיתי לחתול הנוכחי שלו היתה אובססיה למצוץ את בגדי. (למזלי הוא עשה את זה רק ביום ובלילה היה שקט.). כל פעם שהוא ניסה, משכתי אותו בעורף והפסקתי את הפעולה, והוספתי גם "די" או "פוי" באסרטיביות. ברור שזה לא עזר ו עבור חצי דקה הוא התחיל עוד פעם וגם אני לא ויתרתי. מעולם לא ויתרתי לו , אבל גם נתתי לו לשבת עלי. אם ישב עלי בשקט כ"ילד טוב" אז זכה לליטופים ולשבחים. אם המשיך בהרגלו- זכה למשיכת עורף ( זה לא כואב, רק מוציא אותם מהריכוז).
בסוף אחרי שנה (!) הוא נגמל מן ההרגל המגונה שהפריע לי עד מאוד. צריך להתחיל בגיל צעיר ככל האפשר, בגיל מבוגר - זה כבר מאוחר.
 

togi12

New member
תודה על העצות

אם כך- תפסתי אותה בזמן.
היא עוד צעירה.
תודה רבה!
 
למעלה