גורה מתנכרת לאח שלה

LiRs Lullaby

New member
גורה מתנכרת לאח שלה

הגורים שלי בני 5.5 חודשים ולקחתי אתמול בבוקר את הזכר לעבור סירוס. כשהחזרתי אותו אחה"צ אחותו ריחרחה את המנשא והתחילה לרשוף עליו בכעס ולהתרחק ממנו, עד שבשעות הערב היא כבר התחבאה בבוידעם, מעל החלון במטבח. ככה שהיא יכולה לצאת ולהיכנס - לא לגינה, אלא למעקה שיש מעל החלון (היא ואחיה נהנים לשבת ולתצפת שם על המתרחש בחוץ). היא נמצאת שם כבר משעות הלילה של אתמול ומסרבת לרדת כל זמן שהוא נוכח בחדר או אפילו מציץ מהסלון. אותי היא זוכרת ומתייחסת אליי יחסית טוב אם כי מדי פעם היא נהיית חשדנית ורושפת עליי אם היא חושבת שהוא באזור. ניסיתי לגרום לה לצאת עם קצת אוכל רטוב אבל גם זה לא עזר. כשחשבה שהוא איננו והתחילה לרדת, הוא נכנס למטבח והיא קפצה למעלה ועשתה קצת פיפי תוך כדי. זה נראה לי ממש מוזר שהיא לא זוכרת את אח שלה ומתנכרת אליו, בסך הכל עברו כמה שעות! ולפני כן הם ממש ממש אהבו אחד את השני. יכול להיות שהסירוס משנה את הריח גוף שלו? או שזה הריח של המרפאה? למה היא מתנהגת ככה והאם זה יעבור לה? מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותם לשחק ביחד? זה ממש מדאיג אותי

dimitrygo

Active member
מנהל
הוא חזר עם ריחות זרים של המרפאה ולכן היא לא מזהה אותו

כשהריח שלו יחזור אליו המצב יחזור לקדמותו.
אפשר לנסות לשים על שניהם ריח שהם מכירים, למשל בושם שלך (לשים על העורף איפה שהם לא יכולים ללקק).

LiRs Lullaby

New member
בסוף הם חזרו לתקשר

לאט אמנם והם עוד רשפו אחד על השני, והייתי צריכה להתחנן כדי שהיא תרד למטבח ולהעביר לילות ללא שינה בגלל היללות שלה, אבל זה עבר.... משחקים כרגיל עכשיו

עכשיו שאלה נוספת, בקשר לאוכל שלהם. החלפתי להם מנוטרה גולד לאקאנה ובטבלת האכלה רשום שעבור גורים בגיל הזה ומשקל 3 קג בערך, מומלץ לתת חצי מהכמות לבוגר (45 ג' ליום), כלומר 22.5 גרם! זה לא מעט מדי? הגורים רגילים לנשנש במהלך היום ואם הייתי ממשיכה בנוטרה, רשום שצריך לתת בסביבות ה-80-100 גרם בגיל ובמשקל הזה, והכמות החזיקה מעמד לכל היום. הייתי מחלקת את הכמות היומית הרגילה שלהם (בערך כ-60-80 גרם) 2/3 בבוקר ואת השליש הנוסף בערב לפני השינה ככה שיהיה להם בלילה. אז מה אני אמורה לעשות, לתת להם 11 גרם בוקר וערב?! הם ירעבו לי
והחתול הזכר הוא בכלל גדול ככה שהוא גם צורך יותר ואם נגמר להם עד הבוקר הוא מיילל.

Yukita

Active member
מנהל
אצלנו משאירים אוכל חופשי

בדיוק בגלל התכונה הזו של חתולים, נשנוש קל לאורך היום.

dimitrygo

Active member
מנהל
באתר החברה כתוב שלגורים שסיימו לינוק צריך לתת

רבע כוס מדידה שזה 30 ג' לכל ק"ג של משקל הגוף.
&nbsp
וכמו שיוקיטה כתבה ברוב המקרים נהוג להשאיר מזון נגיש חופשי אלא אם כן מדובר על חתולים גרגרניים.

למעלה