גורה סוררת =]

kzonyot

New member
גורה סוררת =]

שלום,
לפני כשבוע מצאנו גורת כלבים מקסימה, מטופחת ונקייה שכנראה ברחה או נעזבה ע"י בעליה באותו יום.
היא הייתה עם קולר אך ללא פרטים מזהים והווטרינרית לא מצאה לה שבב, פרסמנו מודעה ועקבנו אחרי מודעות על כלבים שאבדו - וכלום.
בינתיים היא אצלנו ואנחנו מקווים שתוכל להישאר.
בנינו לה מלונה, סדרנו לה מזרן ושמיכה, יש לה משחקים, אוכל ומים והיא לא נראית מוטרדת במיוחד, מלאת מצב רוח וישנה מרבית היום.
להערכת הווטרינרית היא צריכה להיות בת 4-5 חודשים מקסימום (עד לא החליפה שיניים התינוקת) והיא מבלה את רוב שעות היום והלילה בשינה, היא לא עושה את צרכיה בבית (מתאפקת כמה שצריך ומבקשת לצאת) ולרוב בבוקר אנחנו שומעים אותה מתעוררת ומשחקת בשקט עד שמישהו מאיתנו קם ורק אז מתחילה לנבוח וליילל בבקשה לצאת. עד כאן - הכל מדהים.
הבעיה היא שכשאנחנו בבית והיא ערה - היא לא נותנת לי לזוז ממנה, היא מייללת ונובחת אם אני נמצאת בחדר אחר ואם אני בסביבתה היא קופצת ונושכת לי את הרגליים אם אני לא מתייחסת ובאופן כללי נרגעת רק כשאני או בן הזוג שלי מרימים אותה או נותנים לה לשבת עלינו ומלטפים, אחרת היא פשוט משתגעת. הייתה רק פעם אחת שנאלצנו להשאיר אותה כמה שעות בחצר לבד ולפי השכנים היא הייתה שקטה ורגועה ורק טיילה בשמש או ישנה במלונה אחרי שהלכנו.
אנחנו לוקחים אותה לטיולים ארוכים יחסית (של שעה - שעה וחצי) לפחות פעם ביום והיא חוזרת נמרצת באותה המידה ואז נרגעת רק עלינו ונרדמת שוב לכמה שעות.
אני לא רוצה להשאיר אותה בחוץ בימים הגשומים והקרים, אבל אני גם לא יכולה לתפקד ככה בבית, מה גם שאני אלרגית, וזה שהיא כל הזמן עליי לא מקל את התופעות בכלל.
ומצד שני הלב שלי נקרע מהייללות שלה, אני חוששת שהיא תפגע מההתעלמות ולא תסמוך עלינו וחשוב לי שהיא תרגיש בטוחה כאן ובטח כשנצטרך להשאיר אותה לבדה במהלך היום.
מה אפשר לעשות?

תודה

למעלה