בוא נראה.
תמצית וניל - בכל מתוק עם וניל. קרם ברולה (למרות שבמקרה הזה, עדיף מקל וניל אמיתי), עוגות בחושות, בצק פריך לפאי, מוסים, בכלל - המון מנות אחרונות. תמצית חמאה - אפשר, אם היא אמיתית, לרמות בקרואסונים, ולשים מרגרינה ואת התמצית, במקום החמאה. למרות שלמה לעשות דבר כזה??? התמצית, אם היא אמיתית, היא ממילא חלבית, אז זה לא מועיל לענייני כשרות. בהרבה מקומות שמים תמצית לא אמיתית, ואז הקרואסון הוא פרווה, אבל סטיתי מהנושא. בתבשילים שרוצים להדגיש בהם את טעם החמאה - רטבי שמנת וכד´ (למשל לפסטה). תמצית אניס - גם למשקאות (כמדומני), וגם למרינדות. מצויין עם בשר. כמובן למנות אחרונות שרוצים לתת להם גוון של ערק/ארק (ראיתי שכותבים בשתי הצורות... מענין מה האקדמיה תגיד). או סתם, לטפטף קצת למילקשייק....