היי ג`ול הסבר קצר על שיכרות ../images/Emo5.gif
אלכוהול מוגדר כסם, עקב היותו ממכר במינונים גבוהים ועקב תופעות הלוואי שלו (שיכרות היא רק אחת מהם). אלכוהול נספג במערכת הדם ודרכה הוא מתפשט בכל הגוף, 10 אחוז מן האלכוהול שנשתה מתנדף מהגוף באופן טבעי (זיעה,שתן רוק או דמעות), שאר האלכוהול מורחק מהגוף ע"י תהליך חילוף החומרים שמתבצע בכבד (האלכוהול מתחמצן והופך לדו-תחמוצת הפחמן ומים). הגדרה של שיכרות היא מצב בו קיים שיבוש זמני הנראה לעין בפעולותיו של "המשתמש" כתוצאה משתיית אלכוהול. מעשית ההשפעה היא בעיקר על המוח, ולכן היא מתבטאת בתגובה איטית לגרויים,כושר שיפוט לקוי ראייה משובשת וכדומה. אני לא רוצה להכנס להשפעות לטווח ארוך של שתייה כי אז אף אחד לא ימשיך לשתות (אבל אני אומר שכל דבר שעושים במידה נכונה לא אמור לגרום לנזק). כללים לשתייה נכונה: 1. מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני שתיית אלכוהול 2. למהול משקאות במים או מיצים (עדיף אפילו לשתות מים מדי פעם) 3. לשתות לאט ולאורך זמן (אני לא מכיר הרבה אנשים ששותים כך) 4. להמנע מערבוב של אלכוהול עם משקאות מוגזים (מגביר את הדיפוסיה של האלכוהול במערכת הדם), לא לערבב סוגים שונים של אלכוהול !!! * הערה לג`ולי נשים תמיד אבל תמיד משתכרות מהר יותר (כמובן לפי משקל גוף) 5. זיתים ובוטנים מרפדים את הקיבה בשמן ומאיטים את תהליך השיכרות לעומת חטיפים מלוחים שמייבשים את הפה ומעודדים שתייה. לסיכום כדי לזכור ש"אם שותים לא נוהגים" (ג`ולי מספיק לעשות תאונה פעם אחת כדי להצטער עליה כל החיים) לגבי הרגלי שתייה אני בד"כ שותה רק בירה, ולמרות שאני יודע ובטוח שאני יכול לנהוג אני לא נוהג (מותר על פי החוק לשתות בירה אחת או כוסית משקה 40 מ"ל).