גורילות בקונגו בסכנת הכחדה

angela8

New member
גורילות בקונגו בסכנת הכחדה

בין נגיף האבולה שמשתולל לבין הקלעותן לאיזור סכסוך עקוב מדם בין המורדים לממשלה, הגורילות החביבות בסכנת הכחדה. מה שמעניין הוא, שגורילות לא מצליחות לחיות בשבי, ולא רק הן חיות בר רבות לא מלציחות להתרבות בקלות בשבי, גם אם הן מצליחות לחיות בתנאי שבי. מהן הסיבות לכך? הייתי מצפה שתנאי שבי שהם יותר קלים מחיים בטבע, דווקא יקלו על חיות בר להתרבות. http://www.grl.co.il/site/dynamic/articles/item/38/index.htm http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3372996,00.html

ואת היית מסוגלת להתרבות בשבי?

אם היו תוקעים אותך בכלוב של ארבע מ"ר, עם כמה נדנדות עלובות, ועוד ארבעה זכרים עלובים ולא סקסיים בעליל, אני לא חושב שהיית במצב רוח לסקס...

שאלה לקוסם

למה אצל מרבית בני האדם, ואולי גם אצל קופי האדם שמתקשים להתרבות בשבי, יחסי המין הם משהו שלא עושים בפומבי, בניגוד לבע"ח אחרים ולפמלה אנדרסון? האם זה אחד מהאוניברסלים האנושיים, או רק קוריוז של התרבות הנוצרית-מערבית? ואם זה אחד מהאוניברסלים – מה ההיגיון האבולוציוני שעומד מאחורי זה?

אני לא יודע, לכן רשמתי אולי...

אני מניח שיש משהו בתנאי שבי שמפריע להן. אולי מדובר בחוסר בפרטיות, אולי בדיכאון, אולי חסרה אווירה רומנטית...

C H 4

New member
אמנם אני לא קוסם

אבל משערים שאצל קופי אדם (כולל אנחנו) כל העניין של מין מאוד קשור לתרבות, וזו בערך מיומנות נרכשת, כלומר בלי ההקשר התרבותי כל הקונספט לא כל כך מתממש. באמת, כשחושבים על זה, רוב קופי האדם בשבי (לפחות בשלב מוקדם יותר כשזה היה חוקי) הגיעו מהטבע אחרי ששחטו את כל המשפחה שלהם כדי להוציא גור או שניים ולא היה להם ממי ללמוד.. בכלל, בשנים האחרונות רואים יחסית יותר רביה של חיות בר בשבי מה שמצביע על כך שמצאו את ה"נוסחאות" להרבה דברים שפעם לא היו ברורים. גם תוכים למשל עד לפני עשור או שניים לא ממש הצליחו להרביע בשבי. אני מניחה שזה באופן כללי מאוד תלוי בתנאי החזקה וכשחושבים על זה הורמוני סטרס למשל פוגעים די מהר בביוצים וכו'..

22ק ו ס ם

New member
מי אמר שיחסי מין הם לא משהו פומבי?

בחברות של ציידים לקטים אין לך ברירה אלא לקיים יחסי מין בפומביות כלשהיא (באוהל ליד אנשים אחרים, כולל בני משפחה שלך). ההסתרה הקיצונית של יחסי מין היא עניין מודרני. זה קשור כנראה לעובדה שאנחנו מין מונוגומי באופן חלקי, ואנשים מעוניינים לקיים יחסי מין עם אדם אחד בלבד בו זמנית. עוד סיבה פוטנציאלית להסתרה היא הרצון להשיג יתרון על אחרים בני המין שלך, שלא יקנאו בך שהשגת מישהו או מישהיא. זה כמובן תקף כאשר מדובר בבגידות שם אלמנט ההסתרה הכרחי, ובגידות קיימות בשיעור לגמרי לא מבוטל.

זה נראה לי קצת מוזר,

יש יתרונות אבולוצוינים ברורים בדיסקרטיות - אם אתה שוכב עם מישהי באופן פומבי, אתה הופך להיות מטרה תחרותית (במיוחד אם מדובר בנקבה איכותית - ובסופו של דבר , כאשר אתה יודע שרק אתה שכבת עם מישהי, אתה יכול לשים יותר כסף על ההימור שהילד שהיא תפיק יהיה שלך) כלומר - כן, יש פומביות כלשהי, אבל אני תמיד דמיינתי את זה כך שהזכר והנקבה מוצאים איזה מקום להתבודד בו.. הסצנה המינית בוודאי יוצרת המון תחושות אנטגוניסטיות אצל קבוצת השווים. אבל רגע, לך יש נתונים ולי יש אינטואיציות - בחברות לקטים ציידים הקיימות בימינו - אין הצנעה (לפחות בזמן יחסי המין עצמם) ?

22ק ו ס ם

New member
מה שאתה אומר קיים

אבל בהרבה חברות שגרים באוהלים אי אפשר להסתיר יחסי מין. רוב יחסי המין נעשים בערב (למרות שכמובן יש גם בזמנים אחרים) ואז קשה להסתיר מבני המשפחה ואחרים למרות שאין ניסיון לעשות את זה בפומבי בכוונה.

angela8

New member
השאלה היא האם זו הסיבה שחיות(גורילות

במקרה הז) לא נוטות להתרבות בתנאי שבי. אני בטוחה שהיום בגני חיות יש יותר תנאים מפעם.

אני יכול רק לחוות דעה

כי אני לא פרימטולוג או אתולוג או משהו בסגנון - אבל אני די בטוח שחרדה עבור כל המינים המודעים יוצר בעיות ביצוע ביחסי מין. יש מצב שהם אפילו פיזיולוגית לא מסוגלים לקיים יחסי מין כשהם במצב חרדה.

אני יודע על אסקימוסים שמקיימים יחסי מין לפני

הילדים בתוך האיגלו. זה ככה אצל כל שבטי הציידים לקטים? טאבו על נושאים שקשורים ליחסי מין הוא לא חלק מרשימת האוניברסלים האנושיים?

amni

New member
אין להם ברירה. האלטרנטיבה היא לעשות זאת

בחוץ בקור מקפיא, או לבנות איגלו בגודל כפול עם חדר ילדים ניפרד.

angela8

New member
ממ..

אני לא בטוחה שמדובר רק בקופים שלא נוטים להתרבות בשבי, שלא לדבר על כך שגורילות גם לא שורדות בתנאי שבי.

למעלה