גורים בני 3-4 שבועות

מילי08

Well-known member
הי, מצאתי 4 קטנטנים. שמעתי אותם משלשום בערב מייללים ואתמול בלילה הבנתי שאמא שלהם כנראה נטשה אותם ואספתי אותם אלי. יש לי שני חתולים בוגרים בבית - זכר שלא התרגש מזה ונקבה שרושפת עלי.
הגורים נראים לי בני כמה שבועות. הם הולכים (מדדים.. ), עיניים פקוחות, אוזניים לא מקופלות ויש שיניים. איך מטפלים עכשיו? המדריכים שקראתי מתייחסים לקטנים יותר. לא כל כך ברור לי איך לטפל באלו שיותר גדולים. בינתיים שמתי אותם ביחד בכלוב חתולים מרופד עם שעון מתקתק. נתתי להם קצת פטה ושמתי לידם מים בכלי שטוח, אבל נראה לי שהם לא יודעים לשתות.
אשמח לעזרה ועצות לטיפול בגורים בני חודש בערך ברמה הפרקטית. מה, איך וכמה להאכיל (כרגע אין לי איפה לקנות מזון מיוחד), איך לוודא שהם שותים, איך ואיפה לאפשר להם לעשות צרכים ואיך להרגיע את החתולה הבוגרת שכועסת עלי.
תודה

Yukita

Active member
מנהל
אם יש שיניים - הם מסוגלים לאכול מזון חתולים יבש. יתכן שהם לא מכירים אותו ולכן כדאי להתחיל עם ריכוך המזון במים חמים (לתת לזה להפוך לממש פושר לפני הגשה!). ריכוך במים גם יספק מוזלים. אם יש לך שימורים לחתולים - גם טוב.

מים בכל מקרה להשאיר לידם.

אפשר לאלתר להם בתור התחלה ארגז חול בתוך תבנית גדולה מאלומיניום או משהו דומה. אם עושים מחוץ לו - להרים את הצרכים ולשים על החול בארגז, זה יכוון אותם. אם הם בחדר נפרד אפשר לתת לצאת מהכלוב. אצלי מקרים כאלה היו סגורים בחדר האמבטיה.

החתולה - תירגע בסוף. קל יותר אם בהתחלה הגורים סגורים בחדר אחד בבית (אניח שזה כבר כך...). רק צריך סבלנות.

כל הכבוד לך!!!

מילי08

Well-known member
תודה על המענה וסליחה על התגובה המאוחרת שלי. הייתי חולה בסופ"ש ואתמול טירוף בעבודה ואחר כך התרוצצות בין הגורים לבין נסיונות להרגיע את החתולים שלי.
אני קצת מרגישה שאני עושה על הגורים ניסיונות כי באמת שאני לא יודעת איך לטפל בכאלה קטנים, אבל אני מנסה לעשות את המיטב.
העברתי אותם כמה פעמים בתוך הבית כי הנוכחות שלהם מאוד מפריעה לגדולים. כרגע הן בחדר סגור. כשרוצים לישון הם יכולים להיכנס ולצאת עצמאית מהכלוב שלהם (הוצאתי את הדלת שלו). למדו לעשות צרכים בארגז חול אבל עדיין יש פספוסים. יודעים לנקות את עצמם (אבל הם מטונפים כי נכנסים לתוך האוכל/מים/דורכים על הצרכים שלהם :-D) ואפילו מתחילים לשחק.
אני מקווה שאצליח לטפל בהם טוב ואז אנסה למצוא להם בית, למרות שאני יודעת שזה לא פשוט

דווקא נשמע שאת עושה את הדברים הנכונים.יכולה לשלוח לי הודעה בוואטסאפ אם יהיו לך עוד שאלות, יש לי הרבה נסיון 058-6643400.וכל הכבוד לך

למעלה