גורים ואמא

שאולי444

New member
גורים ואמא

היי מתי אפשרי להפריד גורים מאמם?כדי שלא יגרם לה טראומה גדולה מדאי? הם כרגע בני כ10 שבועות אוכלים לבד ועושים בארגז חול, קופצים ומשחקים אבל לפעמים היא קוראת להם ליניקה (היא עברה עיקור ב10/04/06)ואז נשכבת על הגב ומבסוטית עד לשמיים אז כרגע קשה לי לנתק אותם

בכמה גורים מדובר?

בעיקרון - 10 שבועות זה גיל סביר למסירה (קצת יותר מחודשיים). לכן, גורים מוסרים בהדרגה. לא לוקחים לאמא-חתולה את כולם בבת אחת. אפשר גם כמובן למסור אותם בתום תקופת ההנקה. אחרי הכל כל חתול נחשב גור עד גיל שנה.

Twinsen2005

New member
שאולי...

מבחינת מסירה ברגע שאתה רואה שהם אוכלים לבד כבר אפשר למסור אותם. לינוק הם ינקו לעוד הרבה זמן יחסית כל עוד יש מאיפה. הבעיה נופלת באלמנטים אחרים אצל הגורים שעלולים להיפגע כתוצאה ממסירה מוקדמת ולכן אני ממליץ לחכות לפחות עד שהם בני שלושה חודשים. הרבה מקרים בהם נמסרו חתולים בגיל צעיר מדי הסתיימו בחתולים לא מחונכים שמשחקים "יותר מדי" ובצורה שהיא אינה מאופקת ומטרידה ביותר. ממש כמו החתולה של אחותי שהיא מאוד פרועה ובעייתית, אפילו עכשיו כשהיא גדולה. מה שקורה הוא שבגיל הנוכחי של הגורים שלך, הם נוהגים לשחק אחד עם השני ועם האמא המון. במהלך המשחק הם "מחנכים" אחד את השני ומציבים גבולות, הם לומדים איך לשחק ואיך לעשות בכאילו כדי לא להכאיב אחד לשני בשעת משחק. דברים שהם במפורש לא יכולים ללמוד משום מקום אחר. גם האמא מגיבה להם באלימות להתנהגות שאינה הולמת (כמו למשל כשהם שורטים חזק מדי). בעצם, כל התקופה הזאת מהווה בשביליהם סדנת חינוך ולמידה על איך הם מתנהגים ל-"חברים שלהם", בין אם זה האחים שלהם ובין אם זה הבעלים שלהם (במקרה הזה, כל מי שיאמץ ממך גורים). מאוד קשה לתקן את ה-"תקלה" הזאת בחתול, לכן אני ממליץ בחום לחכות לפחות עד גיל שלושה חודשים כשהם יותר בוגרים וכבר הספיקו ללמוד אחד מהשני.

למעלה