גורי חתולי רחוב ומשקל עודף

דרורפפ

New member
גורי חתולי רחוב ומשקל עודף

האם עדיף לגורי חתולי רחוב להיות במשקל עודף בתקופת החורף כדי לעזור בשימור חום הגוף, או שגם בתקופת החורף לא מומלץ שיהיו במשקל עודף?

אני יכול לגרום להם לאכול יותר בכך שאתן להם את המנות הבשריות והשימורים לאחר המנות של המזון היבש, ולא כפי שאני עושה היום- במקום המזון היבש. האם זו דרך שעלולה לגרום להם סבל? או שעדיף שישמינו ושלא יסבלו מקור?

ארמורגם

New member
לדעתי

אתחיל מאמירה כללית, ששום דבר קיצוני לא טוב. כלומר, עודף משקל אף פעם לא טוב, כמו גם רזון קיצוני. בחורף בעלי החיים אוכלים באופן טבעי קצת יותר כדי לצבור שומן גוף ולהתמודד יותר טוב עם הקור. אתה יכול להגדיל להם את המנות, גם ככה חתולים אוכלים עד שהם שבעים.
&nbsp
לגורים בפרט אין סיבה להגביל את כמות המזון, אז פשוט שים להם מזון כל עוד הם אוכלים, וכשהם מפסיקים, תדע את גודל המנה הרצויה לפעמים הבאות. תמיד עדיף שיישארו קצת שאריות מאשר שהחתולים יישארו רעבים.
&nbsp
לגבי ערבוב מזון יבש עם רטוב, אני יודע שלא מומלץ לערבב מזון חי (BARF) עם מזון יבש, כי מזון יבש מתעכל לאט יותר, ובינתיים במזון החי מצטברים חיידקים במערכת העיכול. אני לא יודע אם זה תקף גם למזון רטוב תעשייתי. בכל מקרה לדעתי הכי טוב לפצל לכמה שיותר מנות קטנות, מאשר מנה גדולה שמכילה גם מזון רטוב וגם יבש.

דרורפפ

New member
עודף משקל בחורף זה לא דבר חיובי?

אם הייתי חתול רחוב והיתה לי בחירה, הייתי מעדיף להיות בעודף משקל בתקופת החורף כדי לסבול קצת פחות מהקור- אתה היית בוחר אחרת?

אני תמיד שם להם יותר ממה שהם אוכלים, ולמרות זאת ישנם גורים עם מבנה גוף 'רגיל', לשם השוואה- החתולים הבוגרים עם מבנה גוף משמעותי יותר 'מרופד'.

בימים רגילים הם מקבלים 3 מנות ביום, בימים של גשם אני נותן להם 4-5 מנות, ולפעמים אפילו משאיר להם מזון נגיש במחסה שלהם. ולמרות זאת- הכמות היומית שהם צורכים נשארת דומה/זהה.

לכן לפי דעתי הדרך היחידה לגרום להם להשמין היא ע"י מנות של מזון יבש מקדים, לפני המנות הבשריות/שימורים.

Yukita

Active member
מנהל
אין שום סיבה לנסות לפטם אותם

הם אוכלים כמה שהם מרגישים שהם צריכים, ומשאירים את השאר.
&nbsp
זה דבר בריא, שמתקשר למנגנוני רעב ושובע בריאים ומאוזנים. לא צריך לשבש להם מנגנון טבעי שפועל כראוי בגלל תיאוריות שאינן במיוחד תורמות לבריאותם. הפתרון לקור בחורף אינו טמון בהפיכה לכדורי שומן.

et28

New member
שים לב לכך שאתה מאניש את החתולים

אתה רושם: "אם הייתי חתול רחוב והיתה לי בחירה...."
המחשבה של חתול היא שונה משלך, והמחשבה שלך היא שונה משל חתול....
לכן המשפט שלך אינו נכון. אני לא יודע מה החתול מעדיף, אני כן יודע שהטבע נתן לבעלי החיים בכלל, וגם לחתולים, אמצעים שיכולים לשמור על עצמו גם בקור.
מה דעתי? תן להם לאכול קצת יותר, הם גם ככה יאכלו עד שובע.....

דרורפפ

New member
אני חושב שזה קצת בעייתי

אני חושב שזה קצת בעייתי לחשוב כך.

הסיבה שאני טורח להאכיל את החתולים, היא מאחר שאם הייתי במקומם- הייתי רוצה שיאכילו אותי. אז אם צורת החשיבה הזו לא נכונה- הרי שאין צורך להאכיל אותם, מאחר שאני "יודע שהטבע נתן לבעלי החיים אמצעים שיכולים לשמור על עצמם".

על אותו משקל גם אין מניעה לאפשר לחתולים בוגרים שתוקפים אותם- לשהות בחצר. מה לגבי המלונות/מחסה שהכנתי להם? גם זה מיותר וצריך לתת לטבע לעשות את שלו?

היכן הקו עובר בין המחשבה שלנו- למחשבה של החתול, או לחלופין- התפקיד של הטבע?

et28

New member
תשמע,

זה לא משהו רע.... כל אחד שמאכיל/שדואג לחיות עושה זאת מסיבות שונות...
רתה עושה את זה מסיבה שאתה חושב מה אתה היית מרגיש.... זו סיבה טובה...
איפה עובר הקו? אני חושב שאצלי עובר הקו במקום שונה מהמקום שהקו עובר אצלך..
דעתי: החיות יסתדרו איתנו או בלעדנו.... רוב החיות "מרוויחות" יותר מהקשר איתנו מאשר "מפסידות"..... החיות היו כאן הרבה לפנינו וישארו הרבה אחרינו.... שוב- זו דעתי ואתה לא חייב להסכים....

למעלה