גורי חתולי רחוב ועודף משקל במזג אוויר חורפי

דרורפפ

New member
גורי חתולי רחוב ועודף משקל במזג אוויר חורפי

שלום, יש לי בחצר גורי חתולי רחוב משני שגרים- הגדולים בני כשישה חודשים, והקטנים בני כארבעה חודשים. אני מאכיל אותם מגיל מאוד צעיר, עוד מהתקופה שהם ינקו מהאמהות שלהם.

אני דואג להאכיל אותם שלוש פעמים ביום כל 8 שעות, כל מנה שאני נותן להם היא ממזון אחר- יש לי שלושה מזונות יבשים- בוני קט, בלו קט, וריגל, והם מקבלים מנה בשרית (חזה עוף), טונה, או שימורים, לפחות פעם ביומיים.

אם אני משווה בין מבנה הגוף של הגורים לבין מבנה הגוף של החתולים הבוגרים, הגורים עם מבנה גוף 'רגיל' ולא מרופד, כל החתולים הבוגרים 'מרופדים' היטב לעומתם.

מזג האוויר החורפי מתקרב, ורציתי לשאול אם לא היה עדיף לגורים להיות עם מסת גוף גדולה/שמנה/מרופדת יותר, כדי שיתמודדו טוב יותר עם הקור?

אם יש באפשרותי לשנות להם את התפריט, כדי לגרום להם לאכול יותר ולהשמין, האם זה יהיה דבר חיובי ומומלץ?

תזונת חתולים

דרורפפ שלום,
חתולי החצר שלך מקבלים תזונה מגוונת ועשירה.
חתולים בוגרים (מעל גיל שנה ומסורסים/מעוקרים) בדר"כ עם יותר אחוזי שומן בגוף ביחס לגורים.

במידה והגורים במשקל תקין לא הייתי עושה דיאטת השמנה אלא דואגת למקום חמים ויבש לימים הקרים. השמנה יכולה לגרום לבעיות קשות בהמשך החיים, למשל, כאבי מפרקים, סכרת ועוד. קשה יותר אח"כ לרדת במשקל.
כדי להעריך אם הם במשקל תקין אני מצרפת טבלה http://www.regevet.com/wp-content/uploads/2015/03/BCS-cat.png

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

דרורפפ

New member
תודה על המענה המפורט

שלום, ותודה על המענה המפורט. על פי הטבלה שצירפת, הייתי אומר שהגורים נמצאים ברמות 4-5, בעוד שרוב החתולים הבוגרים נמצאים ברמה 6.

לגבי החלופה שציינת, לדאוג למקום חמים ויבש לימים הקרים, המקום היחיד שאני יכול להקצות להם- מלונות בחצר. הבעיה היא שלפעמים הם משחקים גם בגשם ונספגים במים, ואז המקום היבש והחמים הופך לרטוב ולא נעים. אני דואג לחימום אקטיבי למשטחים במלונות כדי לזרז את תהליך הייבוש... אך החשש שלי שככל שיהיה קר יותר, הם יתחילו לנדוד כדי למצוא מקום חמים- ויגלו את חום המנוע של המכוניות החונות ברחוב.

אז בנסיבות הללו- זה לא יטיב עם הגורים אם הייתי גורם להם להשמין כדי שיגיעו לרמות 5-6, כדי להתמודד עם הקור טוב יותר?

ד"א, השינוי בתפריט שאני מעוניין לבצע הוא, עד כה הארוחות הבשריות/שימורים היו במקום המזון היבש. אני מעוניין קודם כל לתת להם לאכול מזון יבש- ואז להגיש להם את הארוחות הבשריות/שימורים, ובכך לגרום להם לאכול יותר. האם הדרך הזו ראויה, או שהם עלולים לאכול מעבר לקיבולת שלהם?

מודה לך מאוד על המענה.

המשך שינוי בתזונה

דרורפפ שלום,
השינוי שאתה מעוניין לעשות אינו בעייתי. הם יאכלו יותר אבל לא מעבר לקיבולת. להעלות אותם ל-5 הגיוני רק חשוב, כפי שציינתי קודם, לא להגזים.

למעלה